Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Czemu bez leeroya? To dość efektywny finiszer
Do standardowego zoo to temu daleko
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nie mam go po prostu . I o ile nie dopisze mi szczęście w paczkach, to prędko go nie zrobię, bo koszt craftowania legendarek jest absolutnie z (_I_) wzięty. Mam obecnie 635 pyłu, a chicałbym dorobić sobie jeszcze przynajmniej kilka commonów, niekoniecznie akurat pod tą talię .oczko pisze:Czemu bez leeroya? To dość efektywny finiszer
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- Oszukista
Powiem tak: koszt craftu jest tak wyważony, żeby opłacało się w bólu i cierpieniu zbierać karty, a nie pylowac wszystko jak leci. Po półtora roku grania zrobiłem przynajmniej 3 legendarki, kilka epikow, trochę rarek, a nawet jakieś commony się znajdą.
Nie rozwaliłem do tej pory żadnej karty z gvg ani z naxrammas.
Mam kompletnego tempo warriora, aggro shamana a na więcej talii na razie nie mam czasu.
W zapasie kurzy mi się na ten moment 8, 5 k pyłu - jak mnie najdzie fantazja mogę zrobić z tym co mam dowolną talię.
A, dodam dla porządku, że nie wydałem póki co złotówki
Nie rozwaliłem do tej pory żadnej karty z gvg ani z naxrammas.
Mam kompletnego tempo warriora, aggro shamana a na więcej talii na razie nie mam czasu.
W zapasie kurzy mi się na ten moment 8, 5 k pyłu - jak mnie najdzie fantazja mogę zrobić z tym co mam dowolną talię.
A, dodam dla porządku, że nie wydałem póki co złotówki
Jest dokladnie jak regis pisze. Nie wydalem zlotowki na karty, jestem w stanie zlozyc kazda talie.
I mala rada generalnie nie balezy craftowac z pylu commonow i rarow - je zbierzesz losujac paczki - najgorsza opcja to wykraftowac cos by w nastepnym boosterze to wylosowac ale na te szkoda pylu.
Ja przyznam sie bez bicia ze troche wydalem ale tylko dlatego ze zaczalem grac niecaly rok temu - a straconego czasu nie nadrobisz - wazne by robic codzienne misje. Choc teraz z wejsciem standardu ilosc kart spadla ;-P
Ja przyznam sie bez bicia ze troche wydalem ale tylko dlatego ze zaczalem grac niecaly rok temu - a straconego czasu nie nadrobisz - wazne by robic codzienne misje. Choc teraz z wejsciem standardu ilosc kart spadla ;-P
- Infernal Puppet
- Masakrator
Jak się gra w dziczy, to wręcz przeciwnie .choć teraz z wejściem standardu ilość kart spadla ;-P
Tyle że taka strategia się sprawdza najlepiej kiedy w grze wchodzą jakieś większe zmiany i można rozmontować nadmiarowe karty za pełną wartość, a nie jakiś jej nędzny ułamek. Ja niestety (oby już niedługo) jestem jeszcze na etapie zbierania co się tylko da, choć jak pokończę wszystkie przygody ( zostały mi jeszcze tylko 4 skrzydła góry ), to niewątpliwie zacznę chomikować. Może przy okazji wpadnie coś fajnego z pakietów z bójek. Już raz trafiła mi się z bójko-paczki złota legenda, więc, anyfinn can happen .Powiem tak: koszt craftu jest tak wyważony, żeby opłacało się w bólu i cierpieniu zbierać karty, a nie pylowac wszystko jak leci. Po półtora roku grania zrobiłem przynajmniej 3 legendarki, kilka epikow, trochę rarek, a nawet jakieś commony się znajdą.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ja ustawilem sie pod standard i regularnie pyle wieksze rzeczy z GvG jezeli potrzebuje i duze karty z naxramassu poszly do piachu
Polecam chomikowac, ja mam nowe hobby: trzymam nie dosc ze golda 3,7k to jeszcze 7 paczek z bojek i ogladania walk. W koncu kiedys do basica maja wejsc nowe karty, to wtedy je rozpakuje a nie teraz, a gold czeka na nowy dodatek (na przygody jednak wydam euro, bo nie ma ich az tak duzo za pelne 5 skrzydel)
Polecam chomikowac, ja mam nowe hobby: trzymam nie dosc ze golda 3,7k to jeszcze 7 paczek z bojek i ogladania walk. W koncu kiedys do basica maja wejsc nowe karty, to wtedy je rozpakuje a nie teraz, a gold czeka na nowy dodatek (na przygody jednak wydam euro, bo nie ma ich az tak duzo za pelne 5 skrzydel)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Qc serio wierzysz w tą bajkę z rozszerzeniem basica? xD
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
-
- Oszukista
Ja tam nadal nie jestem przekonany do zmian w basicu, może kiedyś... Ale wtedy będą płakać wszyscy, którzy rozmontowali naxa/gvg. Ja po wejściu standardu powoli chomikuje złoto, na przygodę następną będzie jak znalazł. I przygodzie liczę, że 2-3 topowe talie będę miał
Ja tez nie niszczylem naxxa czy gvg. Pogrywam czasem w wildzie (jaka radosc tam grac deathrattle hunterem, po wyjsciu old godsow ta talia jest kompletna ). Czasami karty z wilda tez przydaja sie do bojek. No i generalnie i tak juz mam wszystkie karty jakie bym chcial z old gods wiec po co ma pylowac ?:)
Ziemko pokaz tego deathrattle huntera co tam masz:)
Za pomoca jakiego portalu wrzuca sie teraz zdjecia bez sign owania? Zatrzymalem sie na etapie imageshacka
- Infernal Puppet
- Masakrator
Z blizzem to nigdy nic nie wiadomo . Ale szczerze to wątpię by się na taki krok zdecydowali. Bo co takiego można by było wrzucić standardu z naxxa i GvG by z jednej strony nie było to za dobre, a jednocześnie miało jakąś użyteczność ?Qc serio wierzysz w tą bajkę z rozszerzeniem basica? xD
Tego używam: http://imgur.comZiemko pisze:Za pomoca jakiego portalu wrzuca sie teraz zdjecia bez sign owania? Zatrzymalem sie na etapie imageshacka
Na dole jeszcze nzoth.
tylko standard!
Deck z tego co zauwazylem ma najwiekszy problem z zoo, nawet z aggro shamanem jest latwiej. Chyba, ze dostanie mocne eartly a ze nie ma drawu no to czysty los jest. Dobrze sobie radzi z controlami. Moznaby go przyspieszcy - dodac drugieg firebata, kolejnego mad scientista i potencjalnie jeszcze jeden fire trap kosztem lejt gamowych rzeczy.
jak mnie wnerwiają łowcy - ostatnich 5-ciu, dojeżdżam mają 2-3 życia - 8 tura - call of the wild, spox czyszczę, 9 tura... znowu - k... jak się to robi bez drawa poza elekiem 6-ty nie miał już tyle farta - 8 tura - CoW, 9 - yogii sauron (thurisan obniżył koszt), moja 9 zabijam tzn. prawie bo ice block (of mój stół wyczyścił, z entumbował ragnarosa z pośród 4 minionów itd. 10 tura CoW...
pure skill
pure skill
CoW patrzac na balans kart wybija sie dosc znacznie i czuje, ze rozwaza jej nerfa. Wiem o czym mowisz, kontroluje stol dostaje 2xCOW pod rzad 8,9 - juz nagle nie kontroluje i zaczynam przegrywac. Jak gram hunterem to sie ciesze, jak nie to mi smutno 8 tura u huntera jest tak samo "magiczna" jak niegdy 6 u paladyna.
Obecnie bedac w 8 randze mieszam tempo maga, druid rampe i huntera , jakos idzie
Obecnie bedac w 8 randze mieszam tempo maga, druid rampe i huntera , jakos idzie