Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Danka też tym wielkim pożarem pewnie ucieszyła tatusia

- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
Akurat ta góra trupów na polu bitwy, na którą część komentatorów narzeka była dobrym pomysłem pod względem artystycznym. Taki stos trupów zwyczajnie dobrze wyglądał.
Pod względem wizualnym bitwa była dobrze wykonana.
Pod względem wizualnym bitwa była dobrze wykonana.
Nikt nie da nam zbawienia.
Zaiste, tyle że dla odmiany była kompletnie pozbawiona napięcia. Gdy Jon debil szarżował samotnie na całą armię, spadł z konia i stanął z mieczem naprzeciw szarży kawalerii, tylko obojętnie wzruszyłem ramionami. Przecież wiedziałem, że i tak przeżyje, że Ramsay przegra, że Littlefinger przyjdzie z odsieczą. Zero suspensu, wszystko zostało albo przewidziane na początku sezonu przez jakichś forumowych magików, albo sam się domyśliłem.Jan z Czarnolasu pisze:Pod względem wizualnym bitwa była dobrze wykonana.
Dla porównania, gdy w pierwszym sezonie Ned walczył na miecze z Jamie'im, to cały pojedynek oglądałem na stojąco, tak byłem podjarany

Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Nie tylko w królewskiej przystani...In_the_sea_of_blood pisze:A co do polityki.
W Królewskiej Przystani polityka i religia idą ramie w ramie w jednej parze.
-
- Chuck Norris
Właśnie oglądałem " After the throne", taki program w którym omawiają dany odcinek.
Ostatnio pisałem że Davos chyba chce się pozbyć rudej. Teraz pytanie czemu Davos nie wiedział co się stało z Shiren? Cały czas myślałem że wiedział, a jak znalazł stos to przezywał to od nowa, a oni mówią, że dopiero się zorientował co to był za stos gdy znalazł figurkę jelenia. W sumie, która była zrobiona z drewna a jednak się nie spaliła.
@Barb, czyżby Kaczogród?
Ostatnio pisałem że Davos chyba chce się pozbyć rudej. Teraz pytanie czemu Davos nie wiedział co się stało z Shiren? Cały czas myślałem że wiedział, a jak znalazł stos to przezywał to od nowa, a oni mówią, że dopiero się zorientował co to był za stos gdy znalazł figurkę jelenia. W sumie, która była zrobiona z drewna a jednak się nie spaliła.
@Barb, czyżby Kaczogród?
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
- Barbarossa
- Mniejsze zło
W ogóle w GoT jest sporo ciekawych wątków... północ ogłaszająca stark exit (Srexit?), odmienni kulturowo uchodźcy zza ściany, sojusz tronu i ołtarza w królewskiej przystani. A na pustynnym południu przybysze z północy organizują naloty smoków, tworzą własne rządy i starają się przebudować strukturę społeczną/polityczną okolicznych państw.
Z życia wzięte. Inni pewnie zburza jakieś 2 wieże na murze i zacznie się prawdziwa wiosna ludów.
-
- Chuck Norris
Nie zapomnij, że z całych Siedmiu Królestw oraz zza Wąskiego Morza ściąga do Królewskiej Przystani młodzież, na spotkanie z Wielkim Wróblem.Galharen pisze:Z życia wzięte. Inni pewnie zburza jakieś 2 wieże na murze i zacznie się prawdziwa wiosna ludów.
Sojusz tronu z ołtarzem pewnie liczy na to, że heretycy zaatakują pokornych wyznawców Siedmiu, żeby mogli wprowadzić całkowitą inwigilacje w "poszukiwaniu" herezji, a ciemny lud jeszcze przyklaśnie tej idei.
Zresztą tak jak miało to miejsce w kraju, w którym zostały zburzone owe dwie wieże.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Dobra koniec ze zmyślonymi nawiązaniami z GoT, jeden z mieczników z YT proponuje nam spóźnioną step-by-step analizę walki, o którą był tu flejm na forum
https://www.youtube.com/watch?v=nCjYrTEioNI
https://www.youtube.com/watch?v=nCjYrTEioNI
"This quiet offends Slaanesh! Things shall get loud now."
Co za odcinek.... Dla mnie chyba najlepszy spośród tych 6 sezonów.
ale pliz nie spoilerujcie dzisiaj przynajmniej
Pomimo, ze ogladalem to przylaczam sie do prosby, bo glupio by popsuc taki dobry odcinek.
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Jest jedna idiotyczna scena IMHO, która była z dupy wzięta z Aryą.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Nie zgodze sie
Mi sie ta scena bardzo podobala