Gra o Tron - serial

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Re: Gra o Tron - serial

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

68 minut

Ziemku, ta scena byłaby OK w drugim bądź trzecim odcinku 7 sezonu. I po raz kolejny robią z niej 'Badass' Arya - a ona jest zwykłą psychopatką po tylu przejściach.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

tiny
Chuck Norris

Post autor: tiny »

Najlepszy odcinek tego sezonu, muzyka jaka towarzyszyła akcji w Królewskiej Przystani mistrzowska, od początku do końca czuło się niepokój, a scena u Freyów to akurat chyba jedyne co nie zostało wcześniej przewidziane(pewnie właśnie przez to jak bardzo była nieprawdopodobna) więc na plus ;D Btw poor septa unella :twisted:

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Mi dekoder zakonczyl nagrywanie na 59 min - nowy krol na polnocy, cos mnie jeszcze ominelo ?

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Po napisach jest kilka minut materiału o kręceniu odcinka.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

tiny
Chuck Norris

Jedyne co mi się tu nie podobało to teleportujący się Varys, teleport w jedną strone jeszcze można przeboleć ale tam i z powrotem? Ostro przesadzili...

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

No to z Varysem to też się zastanawiałem skąd ma teleportyzer ;)
Jakim sposobem Aryia użyła maski ?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Ale odcinek, takie powinny być zakończenia sezonu :D Zdecydowanie najlepsza część tej serii.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Ze 2 odcinki wczesniej Varys zegnal sie z karlem mowiac ze wraca do westeros. Zero magii ;-)

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

Odcinek bardzo mi się podobał :) Chyba w następnym sezonie znowu będzie Clash of Kings.
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Przecież Varys opuścił krasnala jeszcze przed powrotem królowej. Co za tym idzie miał mnóstwo czasu na podróż do Dorne.
Jeśli zaś chodzi o powrót, pewnie zanim się zebrali zdążył jeszcze wrócić. Wszystko możliwe, w serialu zdarzają się przeskoki po parę dni/tygodni.

Arya rzeczywiście z dupy się pojawiła, nie rozumiem zbytnio tej sceny.

tiny
Chuck Norris

Ale to było totalnie głupie bo niby po co miał wracać skoro i tak płynie znowu w kierunku Dorne?

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Choc by poto by zdac relacje deny z tego co udalo sie mu załatwić.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Tak btw to co zmienia fakt, że john jest dziedzicem tronu? Wszyscy którzy mogliby to poswiadczyc nie żyją, raczej nie zrobią mu badań genetycznych. Czy bronn może pokazać komuś swoje wizje?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Nie wiem w czym problem z Arya, nauczyła się to czego chciała, wyjechała do Westeros aby zabić tych których trzeba, połowy i tak już na tej liście nie ma ale i tak jest spoko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Stan pisze:Przecież Varys opuścił krasnala jeszcze przed powrotem królowej. Co za tym idzie miał mnóstwo czasu na podróż do Dorne.
Jeśli zaś chodzi o powrót, pewnie zanim się zebrali zdążył jeszcze wrócić. Wszystko możliwe, w serialu zdarzają się przeskoki po parę dni/tygodni.

Arya rzeczywiście z dupy się pojawiła, nie rozumiem zbytnio tej sceny.
No i leca spoilery :) (pisze generalnie)

Nie zauwazyliscie na zaglach statkow koncowej sceny herby dorne i tyrellow? Varys zalatwil co mial do zalatwienia i przyplynal ze statkami z dorne do mereen. Tyrion mowil ,ze na styk powinno sie udac ze statkami (jesli chodzi o capacity) to teraz juz na pewno sie to uda :)

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Zajebisty odcinek :D
Coś tak czuje że Danka będzie się hajtać z Królem Północy :P To by była dopiero para <3
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Byloby to w stylu Targaryanow.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Szkoda troszkę tej akcji z Varysem. O ile całość ma jak najbardziej sens to niestety w serialu nie da się tego zbyt dobrze przedstawić, więc lepiej by było gdyby go po prostu nie dali do tej sceny.
Ale generalnie odcinek rzeczywiście fenomenalny. Chyba najlepszy ze wszystkich 60. Już się nie mogę doczekać ostatniego sezonu.
I swoja drogą po scenie z koronacją obstawiam że Jaimie w końcu przestanie wspierać Cersei i opowie się po przeciwnej stronie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Przepowiednia sie musi spelnic, ale moze to Tyrion ja ubije.

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

i z tego co wiem to nie będzie ostatni sezon, mają być jeszcze dwa z mniejszą ilością odcinków 7 i 6.

ODPOWIEDZ