Beka z forum 9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris

Re: Beka z forum 9th Age

Post autor: Qsownik »

Zauważyłem, że mam dostęp do podforum Team Section i Internals. Tylko ja tak mam?

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... post333690

Proponuje sobie ogarnąć. Trochę pociągnąłem za język Tiny'ego. Ciekawe wnioski można wyciągnąć. Miłego czytania.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ten tiny to pojeb jakiś...
Nie podoba się to spierdalać? Co on myśli że nowe GW otworzyli?
Właśnie takim lodziom przydałby się zimny prysznic gdyby po ETC kapitanowie zagłosowali że w następnym roku gramy w KoW...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Bez przesady Panowie. Zgadzam się, że WDG odstają trochę od reszty (podobnie jak DE i DL), ale robiąc taki ferment na forum sami sobie szkodzicie, szczególnie Jarek. Masz pewne celne uwagi, ale forma ich przekazu kompletnie je przesłania.
Nie ma się co przesadnie wkurwiać - za 2-3 miesiące Wasz book dostanie boosty, a topowe booki nerfy.
Doradzam opanowanie i spokojne punktowanie słabości booka, a nie hejt na wszystko i wszystkich, bo to droga donikąd.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Kołata pisze:Nie ma się co przesadnie wkurwiać - za 2-3 miesiące Wasz book dostanie boosty, a topowe booki nerfy.
Data raczej jest niedokładna. Napisali już w kilku ogłoszeniach, że nie będzie żadnych zmian przed wrześniem, ale z różnych wypowiedzi na forum wnioskuję, że we wrześniu raczej żadnych zmian spodziewać się nie należy.
Tak więc z tym bookiem przyjdzie nam posiedzieć pewnie do zimy, co trochę frustruje - zwłaszcza w kontekście tego, że Janus na ETC jedzie OK, a Bobson sprzedaje całą armię.

Nie zmienia to faktu, żę przeginasz trochę z formą Jarek - T9A to nie BP, gdzie większość ryjów znamy z widzenia i nawet jak mi wjedziesz od chamów i prostaków, to ja wiem że na następnym turnieju możemy to sobie wytłumaczyć.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Zgadzam się z Kołatą - bardzo agresywny sposób wypowiedzi Jarka (który znamy na BP ;)) nie uchodzi na forum międzynarodowym. Forma wypowiedzi jest bardzo istotna.

To co powiedział Tiny to przecież prawda - nigdy nie było mowy o tym, że to projekt robiony przez wszystkich użytkowników wspólnie. To by nie miało prawa bytu, jeśli nie było by tam osoby (osób), które mają ostatnie słowo. To już teraz by leżało zdechłe w rowie.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Jarkku - Twoja forma do nich nie trafi, szczególnie zachód jest bardzo wrażliwy na "hate speech", poprawność polityczną itd. Tam trudniej jest rozróżnić konstruktywne gówno od gówna personalnego. Nie ważne czym rzucisz - to Cię zbanują.

Na pewno dobrze, że poruszyłeś (i inni na 9th Age) temat - zapaliliście lampkę: "Prawie nikt nie bierze WoCh" na ETC. "Nikt nie używa przedmiotów, jednosteek" itd.

Skoro ktoś ma tam takie podejście, że jak coś jest nieużywane, to trzeba to wzmocnić - to może użyć ich własnej broni. Tutaj metoda na osłabienie pewnych jednostek w Woch raczej nie będzie użyta dla samego faktu, iż WoCh najwyraźniej staje się mniej popularny. Chyba, że zaczną inne armie zmieniać.

Uważam, że 9th Age i tak jest zajebistą grą i najbardziej zbalansowaną w jaką grałem, teraz trzeba podociągać te drobne różnice.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Forma jest jak najbardziej zasadna i wynika z frustracji wywołanej graniem tą armią.
Krokz i Kathal czyli kółeczko wzajemnej adoracji na forum WDG jedzie na ETC z armiami innymi niż WDG i wygląda to jak podwójni agenci robiący sabotaż... Słaba sprawa tym bardziej że uważam że osoby tworzące booki nie powinni móc brać udziału w ETC by być bezstronne.
Nie za bardzo mnie interesuje że zachód nie lubi offensive language. Dopóki nikogo się nie obraża jest ok.
Obrazek

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Lazur pisze:Forma jest jak najbardziej zasadna i wynika z frustracji wywołanej graniem tą armią.
Krokz i Kathal czyli kółeczko wzajemnej adoracji na forum WDG jedzie na ETC z armiami innymi niż WDG i wygląda to jak podwójni agenci robiący sabotaż... Słaba sprawa tym bardziej że uważam że osoby tworzące booki nie powinni móc brać udziału w ETC by być bezstronne.
Nie za bardzo mnie interesuje że zachód nie lubi offensive language. Dopóki nikogo się nie obraża jest ok.
Zgadzam się z Tobą - forma ma swoją zasadność i osobiście gardzę wrażliwością ludzi na offensive language. Ale skoro ta forma komunikacji do nich nie dociera, to nie wiem czy wtedy coś osiągniemy.
Pewne barany mogą uznać, że skoro tylko marudy i hejterzy (a wcale Jarka innych niezadowolonych za takich nie uważam) zrzędzą, to po co zmieniać cokolwiek, skoro jest też i grono zadowolonych - z nimi lepiej się rozmawia.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Tu nie chodzi ani o forme ani o argumenty. Poprostu WDG ma być słaby
Obrazek

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Jakie masz doświadczenie w użyciu argumentów przeciw ideologii? :D

Jak dla mnie musi się najpierw coś wydarzyć - np. faktycznie błędne wyniki WoDG i realne minimum ich a ETC.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Przecież wyniki z ETC tych 5 armii nic nie powiedzą.
Powoli koło się zamyka, kończą się opcje ustalenia, która armia jest faktycznie mocna, a która nie.

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

są gdzieś rozpiski na etc w Grecji?

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

esgaroth pisze:są gdzieś rozpiski na etc w Grecji?
https://docs.google.com/document/d/14DE ... 5flg6kxz0h
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Post autor: Aku. »

Na forum 9 ludzie dawali zestawienie WDG pod względem postaci unitów i itemów które procentowo się pojawiały w rozpiskach i były głosy że np itemy w AB są bezużyteczne i oprócz 1 flith bannera nic innego się nie pojawiają (fakt nie sprawdzałem innych armii pod tym względem) ale to powinno dać coś do myślenie że coś należy zmienić. Czy nie jest tak ? :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Na pewno będą zmiany na jesieni.
Co do samego Wochu, to jednostki wydają mi się niezłe, tyle że za drogie.
Gorzej imo jest w demonach i DE, gdzie dodatkowo balans wewnętrzny jest skopany.
Natomiast chciałbym podkreślić dwie rzeczy:
1. Te armie mimo że słabsze, nie są niegrywalne. Widać to po wynikach topowych graczy, np. Lipka.
2. Nie ma co załamywać rąk, strzelać sobie w łeb czy złomować armii, bo czas szybko leci i zmiany to kwestia paru miesięcy, a nie lat jak za czasów gw. Obstawiam, że przeciętny gracz tyle czasu maluje 1 unit do swojej armii (albo tyle czeka w kolejce u malarza) ile trzeba trzeba będzie poczekać na patch po ETC.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Co do samego Wochu, to jednostki wydają mi się niezłe, tyle że za drogie.
mysle, ze chodzi o synergie.

ale nie balbym sie o sile tej armii. z pewnoscia stonuja strzelanie po etc.

podobnie jak i mam nadzieje, ze vc vs i imperium.

Mnie z kolei bawi larum jakie podnosza gracze wochu i de, ze ich armie sa za slabe, podczas gdy sytuacja byla odwrotna (de i woch jako najsilniejsze armie, a bestie i tk jako najslabsze) to nie uwazali tego za jakis problem systemu, tylko naturalna kolej rzeczy.
Właśnie takim lodziom przydałby się zimny prysznic gdyby po ETC kapitanowie zagłosowali że w następnym roku gramy w KoW...
mam pewne przeczucie, ze kapitanom 9ta jako system na etc siepodoba...
Ostatnio zmieniony 7 lip 2016, o 13:53 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Shino pisze:Mnie z kolei bawi larum jakie podnosza gracze wochu i de, ze ich armie sa za slabe, podczas gdy sytuacja byla odwrotna (de i woch jako najsilniejsze armie, a bestie i tk jako najslabsze) to nie uwazali tego za jakis problem systemu, tylko naturalna kolej rzeczy.
Też nie widzę, żebyś rzucał się jak Reytan, że trzeba bronić DE, DL i WDG - ot, naturalna kolej rzeczy.
Każdy używa własnego kibla i nie ma w tym nic niezwykłego.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

No jasne, skoro masz największych wojaków w całym świecie to chcesz by inni nie mieli z nimi szans :D
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

swieta_barbara pisze: Też nie widzę, żebyś rzucał się jak Reytan, że trzeba bronić DE, DL i WDG - ot, naturalna kolej rzeczy.
Każdy używa własnego kibla i nie ma w tym nic niezwykłego.
serio widziales, zebym narzekal na te tk podobnie jak tera bobson czy lazur na woch?

ODPOWIEDZ