Taktyki i początki gry Tomb Kings
Moderator: Shino
Już to gdzieś było tłumaczone, ale nie wiem gdzie.
No więc tak:
masz oddział TG (@) z TK (#) w środku, np. stojący tuż przy linii deployment zone (___)
_______
@@#@@
@@@@@
@@@@@
Sztandar zwany Icon of Rakaph daje ci wolną reformę na początku ruchu.
Okazuje się, że można dzięki temu zrobić taką perfidną sztuczkę:
Reformujesz odział na początku swojego ruchu w kolumnę z TK na czele
#
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@____
@
@
@
linię DZ ci przedstawiłem, żebyś widział ile to daje...
No i teraz możesz się ruszyć jeszcze 4" a później używając swoich wspaniałych inkantacji popychasz TK do boju.
Myślę, że to o ten "myk" ci chodziło...
No więc tak:
masz oddział TG (@) z TK (#) w środku, np. stojący tuż przy linii deployment zone (___)
_______
@@#@@
@@@@@
@@@@@
Sztandar zwany Icon of Rakaph daje ci wolną reformę na początku ruchu.
Okazuje się, że można dzięki temu zrobić taką perfidną sztuczkę:
Reformujesz odział na początku swojego ruchu w kolumnę z TK na czele
#
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@
@____
@
@
@
linię DZ ci przedstawiłem, żebyś widział ile to daje...
No i teraz możesz się ruszyć jeszcze 4" a później używając swoich wspaniałych inkantacji popychasz TK do boju.
Myślę, że to o ten "myk" ci chodziło...
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
a czy podczas reforma nie można przypadkiem ruszyć się nie więcej niż podwojony ruch?
Otóż tak jest. Dlatego trzeba uważać żeby z oddziałem TG nie przekombinować za bardzo...a czy podczas reforma nie można przypadkiem ruszyć się nie więcej niż podwojony ruch?
Ponadto, osobiście nie stosuje: nieklimatyczne, nieflufowe i niezgodne z normami Uni Europejskiej.
Zgadzam się oczywiście zaraz wybuchnie dyskusja, że to zgodne z zasadami i czemu niby tego nie stosowaćPonadto, osobiście nie stosuje: nieklimatyczne, nieflufowe i niezgodne z normami Uni Europejskiej.
Przy 20 tg z królem zyskujesz około 5, 8 cala ruchu -> wszystko legalne, bo mogą chłopaki się ruszyć 8 w ramach reformy.
Maksymalny zasięg szarży więc to 17, 8 cali.
W każdym kierunku.
A co do tego, kto gdzie stoi na początku, to wybierasz między bohaterami a CG.
Jeśli bohater dochodzi do jednostki, to możesz automatycznie go przełożyć gdzie chcesz - ale wyjść już nie.
I przede wszystkim pamiętać trzeba o tym, że reforma następuje w centralnym punkcie, żeby nie wałkować, tak jak Terael chciał.
Maksymalny zasięg szarży więc to 17, 8 cali.
W każdym kierunku.
A co do tego, kto gdzie stoi na początku, to wybierasz między bohaterami a CG.
Jeśli bohater dochodzi do jednostki, to możesz automatycznie go przełożyć gdzie chcesz - ale wyjść już nie.
I przede wszystkim pamiętać trzeba o tym, że reforma następuje w centralnym punkcie, żeby nie wałkować, tak jak Terael chciał.
Ostatnio zmieniony 7 gru 2007, o 09:10 przez ksuM, łącznie zmieniany 2 razy.
??? No dobra widzę, że zaszalałem i palnąłem głupa... tego to nie wiedziałem. Przepraszam, za ten wybryk i z pokorą proszę o litośćI przede wszystkim pamiętać trzeba o tym, że reforma następuje w centralnym punkcie, żeby nie wałkować, tak jak Terael chciał.
Oj, po prostu nie liczyłem ile cali by się ruszyli, chciałem tylko przedstawić o co biega. Następnym razem będę dokładniejszy
A tak propo mojego wybryku... w sumie nigdy nie miałem okazji wypróbować tej reformy, bazowałem na tym co inni pisali (i to wiele razy czytałem...). W sumie głupio, że wyskoczyłem z czymś z czym nie miałem do czynienia... choć z drugiej strony nigdy nikogo nie zwałowałem w grze... i nie zwałuję.
Następnym razem nie będę się odzywał. Jeszcze raz sory.
A tak propo mojego wybryku... w sumie nigdy nie miałem okazji wypróbować tej reformy, bazowałem na tym co inni pisali (i to wiele razy czytałem...). W sumie głupio, że wyskoczyłem z czymś z czym nie miałem do czynienia... choć z drugiej strony nigdy nikogo nie zwałowałem w grze... i nie zwałuję.
Następnym razem nie będę się odzywał. Jeszcze raz sory.
TK tak nie mogą zrobic bo nie podwajają ruchu.
Kiedyś była o tym debata(przy okazji minersów).
Takie zagranie uznawane jest jako nielegalne.
Kiedyś była o tym debata(przy okazji minersów).
Takie zagranie uznawane jest jako nielegalne.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
TK podwajaja ruch ale tylko w szarży.
Jeśli się mylę to prosze o odpowiedni cytat z AB lub RB.
Zagrywka z minersami byla podobna.
Wystawianie ich w linii a później reform i kowadło.i tak robi się kilka cali dalej w szarzy.
Tutaj ustawiasz ich w 1 turze w linii robisz ruch i popychasz.
co daje nam niemożliwy ruch.Bo ruch i popchnięcie to 8-12 cali od deploya i to jest maksymalny ich ruch.A jak ustawisz ich w takiej linii to przekraczja swoją maksymalną wartośc ruchu.
Zagrywka z minersami byla podobna.
Wystawianie ich w linii a później reform i kowadło.i tak robi się kilka cali dalej w szarzy.
Tutaj ustawiasz ich w 1 turze w linii robisz ruch i popychasz.
co daje nam niemożliwy ruch.Bo ruch i popchnięcie to 8-12 cali od deploya i to jest maksymalny ich ruch.A jak ustawisz ich w takiej linii to przekraczja swoją maksymalną wartośc ruchu.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
mylisz sie. nie ma takiego cytatu, wiec nie moge ci go przyblizyc. Jedyne co jest powiedziane to to, ze tk nie moga marszowacReyki pisze:TK podwajaja ruch ale tylko w szarży.
Nie. w zagrywce z minerami chodzilo o zpelnie inna sprawe. Chodzilo o wychodzenie zza pola jesli nieznane bylo wczesniejsze ustawienieZagrywka z minersami byla podobna.
jak ich ruszysz a potem z popychaczki zaszarzujesz to tez przekroczysz podwojony ruch.... tez masz tu zamiar krzyczec, ze to wal?co daje nam niemożliwy ruch.Bo ruch i popchnięcie to 8-12 cali od deploya i to jest maksymalny ich ruch.A jak ustawisz ich w takiej linii to przekraczja swoją maksymalną wartośc ruchu.
szkielety z popychaczka mogą zrobić max 12 cali i nie przeskoczysz tego.
Udowodnij mi ze się mylę.
Udowodnij mi ze się mylę.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken