Śródziemnomorski wyścig zbrojeń
Re: Śródziemnomorski wyścig zbrojeń
Wyścig zbrojeń trwa!
image hosting 5mb
Tym razem muszę pochwalić sklep Figurkowe Gry bitewne - sprowadzili mi kawalerię relatywnie szybko (miesiąc) - i jak widać - niezawodnie. Niestety mają tylko rzeczy, które produkuje Warlord Games (a więc niewiele z okresu wojen punickich)
Wiadomość dla Dumnego Puchacza - kupiłem też czarny podkład.
image hosting 5mb
Tym razem muszę pochwalić sklep Figurkowe Gry bitewne - sprowadzili mi kawalerię relatywnie szybko (miesiąc) - i jak widać - niezawodnie. Niestety mają tylko rzeczy, które produkuje Warlord Games (a więc niewiele z okresu wojen punickich)
Wiadomość dla Dumnego Puchacza - kupiłem też czarny podkład.
-
- Mudżahedin
Nijlor, zachęciłeś mnie tym zdjęciem do przyjrzenia się figurkom relica -chocisż nie wszystko powala (daleko do tego chociażby procarzom z balearów), to niektóre modele są obłędne -jak Hannibal, którego rzeźbiono wzorując się na podobiznach z monet i popiersiach.
Gervaz -to są dwa podkłady -ale myślę, że wykorzystamy oba.Dziś ruszyłem z malowaniem, sklej kawalerię i pochwal się jak wyglądają
Gervaz -to są dwa podkłady -ale myślę, że wykorzystamy oba.Dziś ruszyłem z malowaniem, sklej kawalerię i pochwal się jak wyglądają
Przed sklejeniem trzeba oszlifować figurki. Już się boję. Metalowe figurki to jakiś koszmar i patologia. Ale biorę się w ten weekend do roboty. Poza tym, wciąż szukając nowych kanałów dostępu do figurek, zamówiłem nieopancerzonych hoplitów.
I kolejna dobra wiadomość to moja rozmowa z szefem Figurkowych Gier Bitewnych. Chce on bardziej promować Hail Caesar w Polsce. Więc mamy miejsce do grania i ewentualnego robienia eventów typu pokaz czy szkolenie. Tam też proponuję się ustawić na spotkanie w przyszłym tygodniu.
I kolejna dobra wiadomość to moja rozmowa z szefem Figurkowych Gier Bitewnych. Chce on bardziej promować Hail Caesar w Polsce. Więc mamy miejsce do grania i ewentualnego robienia eventów typu pokaz czy szkolenie. Tam też proponuję się ustawić na spotkanie w przyszłym tygodniu.
A mają sklep stacjonarny? Promocja HC to by był cos. Mógłbym na jakis event tez przybyć z armią i byśmy zagrali pokazówkę! Ale to najwcześniej na pocz. przyszłego roku. Do tego czasu spodstawkuję wszystko i zrobię magnesy na treje pod grupowe podstawki HC. Natomiast na jakieś weekednowe granie mógłbym wpaść jeszcze w tym roku do stolicy, tylko muszę ogarnąć zasady. Teraz wezmę sobie do Warszawy do poduszki
Puchaczu - z rzeźbionymi ręcznie tak jest - wszystko zależy od tego, kto robił Jeśli chcesz zabiorę prócz tych wszystkich pomalowanych modeli z różnych firm, które tu wrzucał Martin także Pyrrusa i katafraktę Relica to sobie zobaczysz Być może do końca roku coś będę zamawiał od nich z kolegą, więc jakby co...
EDIT: moge tez zabrać np. jazdę rzymską i tarentyjską oraz piechotę rzymską z Aventine i Foundry (republika)
Puchaczu - z rzeźbionymi ręcznie tak jest - wszystko zależy od tego, kto robił Jeśli chcesz zabiorę prócz tych wszystkich pomalowanych modeli z różnych firm, które tu wrzucał Martin także Pyrrusa i katafraktę Relica to sobie zobaczysz Być może do końca roku coś będę zamawiał od nich z kolegą, więc jakby co...
EDIT: moge tez zabrać np. jazdę rzymską i tarentyjską oraz piechotę rzymską z Aventine i Foundry (republika)
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
- Martin von Carstein
- Kradziej
Wszystko zależy od producenta. Gwarantuje Ci też, że wolałbym stokrotnie metalowe figurki niż nowe plastikowe do Bolt Action, których złożenie poprawne pożera mnóstwo czasu.Metalowe figurki to jakiś koszmar i patologia.
Ja z moimi Etruskami musiałem trochę przystopować, Francja Vichy sporo pieniędzy wchłania (byłoby fajnie gdyby Victrix wydał Etrusków w plastiku). Nijlor jednak ma przysłać mi do pomalowania pokaźny oddział Thorakitai zatem będzie niebawem co zaprezentować.
Jak najbardziej mają stacjonarny - pod bardzo fajny adresem (żelazna 69a). Jeśli o mnie chodzi - muszę zrobić jeszcze dwa oddziały piechoty, żeby mieć skompletowaną jedną dywizję. I termin w tym roku jest jak najbardziej realny. Co do pokazówki - pogadamy na miejscu. Czy Dumny Puchacz czyta to forum? Warto ustalić dzień i godzinę.Nijlor pisze:A mają sklep stacjonarny? Promocja HC to by był cos. Mógłbym na jakis event tez przybyć z armią i byśmy zagrali pokazówkę! Ale to najwcześniej na pocz. przyszłego roku. Do tego czasu spodstawkuję wszystko i zrobię magnesy na treje pod grupowe podstawki HC. Natomiast na jakieś weekednowe granie mógłbym wpaść jeszcze w tym roku do stolicy, tylko muszę ogarnąć zasady. Teraz wezmę sobie do Warszawy do poduszki
-
- Mudżahedin
Dumny pychacz czyta, o 17:30 mogę być w każdy dzień poza poniedziałkiem. Lokalizacja sklepu świetna, pokazoea bitwa -pewnie u mnie pierwsza dywizja też nie pojawi się wcześniej niż początek 2017, mam jeden oddział gotowy, dwa w połowie, ale czwarty i następne tylko sklejone
Proponuję więc wtorek, 17.30. Puchaczu - nie siedź na internecie, tylko maluj! Bitspudło się przyda, bo muszę skleić dowódcę kartagińskiego.dumny puchacz pisze:Dumny pychacz czyta, o 17:30 mogę być w każdy dzień poza poniedziałkiem. Lokalizacja sklepu świetna, pokazoea bitwa -pewnie u mnie pierwsza dywizja też nie pojawi się wcześniej niż początek 2017, mam jeden oddział gotowy, dwa w połowie, ale czwarty i następne tylko sklejone