Ten łuk jest bronią wzornikową i wydaje mi się, że stosuje się do niej zasady broni tego typu. Innymi słowy bliżej mu do cannona niz do zwykłego łuku.
Skoro nie można celować templatkami w cele niemożliwe (np. niewidoczne) to - jakkolwiek strzelasz z łuku - trafiasz jak z klopki (mniej więcej).
Bow of Arahan
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
@ Robak i ile modeli maksymalnie zabijesz strzelając do unitu 10 łucznikami którzy widza tylko jeden model? Jeden??
@ Danrakh strzelasz w oparciu o BS. Jak dla mnie bliżej łukom sióstr do łuków niż do dział./
Template to efekt a nie rodzaj broni.
Druga siostra ma łuk którym jak hituje unieruchamia przeciwnika po nie zdanym teście na siłę. Test robi się na najniższej sile jaka jest w unicie , a nie na najniższej sile modelu widocznego dla siostry.
To tak na marginesie.
Nadal uważam że strzela się w unit a nie model.
@ Danrakh strzelasz w oparciu o BS. Jak dla mnie bliżej łukom sióstr do łuków niż do dział./
Template to efekt a nie rodzaj broni.
Druga siostra ma łuk którym jak hituje unieruchamia przeciwnika po nie zdanym teście na siłę. Test robi się na najniższej sile jaka jest w unicie , a nie na najniższej sile modelu widocznego dla siostry.
To tak na marginesie.
Nadal uważam że strzela się w unit a nie model.
jesli nie sa rank & file to takChristos pisze:@ Robak i ile modeli maksymalnie zabijesz strzelając do unitu 10 łucznikami którzy widza tylko jeden model? Jeden??

co do strzelania to uwazam, ze jak w black horrorze srodek templatki musi byc w widzialnym dla strzelajacego miejscu (tu modelu). Jednak to sprawia, ze jest inny problem. mianowicie jak sie mierzy zasieg gdy dooddzialu est bliski a w miejscu gdzie chcesz polozyc templatke daleki? czy musialbys zadeklarowac polozenie templatkiprzed zmierzeniem odleglosci? ( w koncu do srodka oddzialu moze byc wiecej niz ten luk moze dostrzelic... ale wtedy pudlujesz? Oo)
- Christos
- Kretozord
Strzelasz w unit. Jeśli trafisz, cały oddział jest pod wpływem efektu. Zasięg, ani LoS nie ma tu wg. mnie znaczenia.
Jak napisałem z przyzwoitości nie położyłbym tempaltki za domkiem. Ale tylko z przyzwoitości bo nie w imieniu zasad.
Jak napisałem z przyzwoitości nie położyłbym tempaltki za domkiem. Ale tylko z przyzwoitości bo nie w imieniu zasad.
- Christos
- Kretozord
No właśnie nie jest. Inaczej deklarował bym miejsce i odległość gdzie leci strzała. Tymczasem normalnie rzucam na BS.
Oczywiście zapis o katapulcie może interpretować na wiele sposobów (jak wiele rzeczy w battlu).
Dla mnie to tylko zapis informujący o sposobie rozłożenia hitów (wszystkie modele całkowicie pod template i na 4+ te które są częściowo)
Oczywiście zapis o katapulcie może interpretować na wiele sposobów (jak wiele rzeczy w battlu).
Dla mnie to tylko zapis informujący o sposobie rozłożenia hitów (wszystkie modele całkowicie pod template i na 4+ te które są częściowo)