9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3082
Lokalizacja: Czarne Wrony Sochaczew

Re: 9th Age

Post autor: lwieserce85 »

Czy dobrze zrozumialem?augument z nowej domeny nie daje bonusu dla SA?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
DarekH
Chuck Norris
Posty: 595
Lokalizacja: Kraków

Post autor: DarekH »

A co z czarem nr 3 jest napisane musi czy cannon będący celem także musi skoro nigdy nie może przerzucić rzutu na trafienie

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator
Posty: 2332
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: Slayer Zabójców »

DarekH pisze:A co z czarem nr 3 jest napisane musi czy cannon będący celem także musi skoro nigdy nie może przerzucić rzutu na trafienie
Cannon może przerzucić rzut na trafienie, nie może przerzucać tylko 1. A więc jeżeli cannon trafia na 5+, to musisz przerzucić wynik: 2, 3, 4.
Obrazek

Awatar użytkownika
DarekH
Chuck Norris
Posty: 595
Lokalizacja: Kraków

Post autor: DarekH »

Slayer Zabójców pisze:
DarekH pisze:A co z czarem nr 3 jest napisane musi czy cannon będący celem także musi skoro nigdy nie może przerzucić rzutu na trafienie
Cannon może przerzucić rzut na trafienie, nie może przerzucać tylko 1. A więc jeżeli cannon trafia na 5+, to musisz przerzucić wynik: 2, 3, 4.
z RB strona 73 A failed to­hit roll of a Cannon can never be rerolled.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Posty: 3795
Lokalizacja: 8B/Bielsko-Biała
Kontakt:

Post autor: debelial »

Jeszcze nie wiemy czy nie zmieni się też zasada działa.

Awatar użytkownika
DarekH
Chuck Norris
Posty: 595
Lokalizacja: Kraków

Post autor: DarekH »

O la la to by dopiero było... no chyba że zostanie przytepione % jednostek strzelajacych

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator
Posty: 2289
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: Okoń »

lwieserce85 pisze:Czy dobrze zrozumialem?augument z nowej domeny nie daje bonusu dla SA?
Źle zrozumiałeś - jeżeli nic nie zmienią w wordingu, to atrybut działa (test ld będzie na 4 kościach i odrzucasz 2 największe :wink: ). Tyczy się to także HbE z ich martial discipline oraz EoS z orderem: steady, men!.
Obrazek

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris
Posty: 543
Lokalizacja: Warszawa / Mszczonów

Post autor: Me_gusta »

Czar nr. 1 jest za mocny. D6 bez żadnych saveów??? na 10+?? to są jakieś jaja... Do tego zasięg na cały stół

Z drugiej mamy czar nr. 6 który jest tak randomowy, że prawie nigdy nie będzie brany. Rozumiem, że jest on zaprojektowany przeciwko DeathStarom, ale ten projekt jest upośledzony... Nawet nie mawpływu na fazę walki

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer
Posty: 6354

Post autor: Naviedzony »

Me_gusta pisze:Czar nr. 1 jest za mocny. D6 bez żadnych saveów??? na 10+?? to są jakieś jaja... Do tego zasięg na cały stół
Są armour save'y. To jest czar na monsterowate rzeczy, bo cała reszta bohaterów biega zawsze w zbrojach 2+.
Me_gusta pisze:Z drugiej mamy czar nr. 6 który jest tak randomowy, że prawie nigdy nie będzie brany. Rozumiem, że jest on zaprojektowany przeciwko DeathStarom, ale ten projekt jest upośledzony... Nawet nie mawpływu na fazę walki
Działa jak słabsza stara siatka z Lighta, a siatka była grana. Mi też wydaje się dość słaby w takim kształcie.

PSz
Falubaz
Posty: 1419

Post autor: PSz »

Chyba nie są rzadkie bunkry z dwoma magami. Wpuszczasz wtedy taką 6-ke?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko
Posty: 9574
Lokalizacja: Jeźdźcy Hardkoru

Post autor: Kołata »

Przecież to jest zajebisty czar.

PSz
Falubaz
Posty: 1419

Post autor: PSz »

Dla mnie też jest superowy.
Mam nadzieję a wręcz spodziewam się że Greenskinz będą mieć dostęp do tej ścieżki

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer
Posty: 6354

Post autor: Naviedzony »

Dobra, doczytałem, że za każdego bohatera rzucasz kolejną kostką i wtedy cały oddział jest objęty efektem, nie tylko ten bohater, który kulnął "6". Zmieniam zdanie, jest mocny.

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Posty: 1536
Lokalizacja: Animosity Szczecin
Kontakt:

Post autor: Ciara »

Jest wykoksisty, nieźle dyma np takiego ogrzego deathstara z lordem, bsbkiem i małym magiem. Cuda na kiju.
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator
Posty: 2332
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: Slayer Zabójców »

DarekH pisze:
Slayer Zabójców pisze:
DarekH pisze:A co z czarem nr 3 jest napisane musi czy cannon będący celem także musi skoro nigdy nie może przerzucić rzutu na trafienie
Cannon może przerzucić rzut na trafienie, nie może przerzucać tylko 1. A więc jeżeli cannon trafia na 5+, to musisz przerzucić wynik: 2, 3, 4.
z RB strona 73 A failed to­hit roll of a Cannon can never be rerolled.
Faktycznie, mój błąd, przeczytałem to w ten sposób, że jeżeli 1 zostanie rzucone, ale ten zapis tyczy się misfire'a a nie przerzucania rzutu na trafienie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Roedor
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 132
Lokalizacja: Grudziądz

Post autor: Roedor »

Jak ktoś nie zauważył podali kto ma jakie ścieżki:
BEAST HERDS
Druidism, Evocation, Shamanism
Totemism

DAEMON LEGIONS
Divination, Evocation, Thaumaturgy, Witchcraft

DREAD ELVES
Oracles: Alchemy, Cosmology, Divination, Witchcraft
O. Yema: Cosmology, Divination, Occultism, Witchcraft

DWARVEN HOLDS
Runecraft

EMPIRE OF SONNSTAHL
Alchemy, Divination, Pyromancy, Thaumaturgy
Prayers

HIGHBORN ELVES
Mages: Cosmology, Divination, Pyromancy
OFH: Pyromancy
MOCT: Alchemy, Druidism, Cosmology

INFERNAL DWARVES
Dwarves: Alchemy, Occultism, Pyromancy
Lamassu: Witchcrat

KINGDOM OF EQUITAINE
Divination, Druidism, Shamanism

OGRE KHANS
Pyromancy, Shamanism, Thaumaturgy

ORCS AND GOBLINS
Orcs: Pyromancy, Shamanism, Thaumaturgy
Goblins: Pyromancy, Thaumaturgy, Witchcraft

SAURIAN ANCIENTS
Cuatls: Alchemy, Divination, Evocation, Pyromancy
Skinks: Druidism, Shamanism

SYLVAN ELVES
Elves: Cosmology, Druidism, Shamanism
Trees: Divination, Druidism
Bound Spell

THE VERMIN SWARM
Magister: Thaumaturgy, Witchcraft
Prophet: Shamanism
Daemon: Occultism
Bound Spell

UNDYING DYNASTIES
Cosmology, Divination, Evocation
Bound Spell

VAMPIRE COVENANT
Necroman: Alchemy, Evocation
Vampire: Evocation, Occultism
Nosferatu: Cosmology, Evocation, Occultism
Lamia: Evocation, Witchcraft
Von Carn.: Evocation, Occultism
Strigoi: Shamanism
Brothers: Occultism
Bound Spell

WARRIORS OF THE DARK GODS
Mortals: Alchemy, Occultism, Shamanism
Daemons: Alchemy, Shamanism, Thaumaturgy

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch
Posty: 999
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: PiotrekN »

Wow :shock:
Choć co prawda jeszcze nie wiem co ze sobą to niesie :)

Cieszę się że SE zostaną bez kuźni :mrgreen: (jeżeli kuźnia w ogóle się pojawi ^^)
Obrazek

Aseoks
Chuck Norris
Posty: 403
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Aseoks »

Jak widze, że SE mają druidism to już mi lekko dygnął 8) 8) 8)
_______________________________

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator
Posty: 2289
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: Okoń »

Macie pathy z całą zawartością. :wink:

https://youtu.be/VRZlkMmAXPY
Obrazek

Awatar użytkownika
DarekH
Chuck Norris
Posty: 595
Lokalizacja: Kraków

Post autor: DarekH »

I teraz trzeba sobie wyobrazić 3 bolce + zerówki z kosmologii... a na przedzie hordy pik. I kto wejdzie w 24''? Nie mówiąc o dużych celach - bo te skazane będą na siedzenie w górach...

ODPOWIEDZ