9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cotau
"Nie jestem powergamerem"

Re: 9th Age

Post autor: Cotau »

Jest gdzieś pdf z nowymi pathami. Nie mogę go nigdzie na stronie 9th age znaleźć (pewnie jest na samym środku głównej strony i nie mogę go zobaczyć)
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

PiotrekN pisze:Wow :shock:
Choć co prawda jeszcze nie wiem co ze sobą to niesie :)

Cieszę się że SE zostaną bez kuźni :mrgreen: (jeżeli kuźnia w ogóle się pojawi ^^)
zla kuznia boli przez cale zycie :P
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

Post autor: MikiChol »

Kiedy te zmiany wchodzą oficjalnie?

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

Podobno w wtorek (patrz w środę)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie porafia tym orkom pomóc :D Jak już obiecaja mniej magii i więcej dla orków, to i tak zostawią takie pathy na które gobliny będa zerkać z zazdrościo :(
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Imo skrewili te lory. część jak np. divination czy cosmology wybija się ponad przeciętnie, a część lorów ma tylko 1 czar do zaoferowania.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Czyli zassanie do warpa jest możliwe tylko gdy czarujemy z 5 kostek i rzucimy 5-6 na d3 i jeszcze potem 4+. Mała szansa w porównaniu do tego co było w 1.0

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Janus pisze:Imo skrewili te lory. część jak np. divination czy cosmology wybija się ponad przeciętnie, a część lorów ma tylko 1 czar do zaoferowania.
Ciekawe które lory mają 1 czar? Jak dla mnie Divination i Alchemy takie trochę nie wiadomo po co (w sensie brakuje im jakiegoś focusu), Pyromancy nudnawa, ale pozostałe na wypasie. Thaumaturgia wybija się mocą nad pozostałe ale też poważnie zwiększa kłopoty związane z miscastem więc ok. Boję się trochę, że nowa tabelka miscastów + ten lore dla demonów trochę za mocno pakują duże demony i DPków.

Maciek

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

rzucam czar z 5 kostek, mam dwie szóstki, dorzucam kostkę tak jak nowym opisie overhelming power -> dostaje hity z S5 czy z S6? dorzucona kostka liczy się do MDU?

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Liczy się, więc S6.

Maciek

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Według tego co pisał Lagerlof ("Head of Rules"), to nie, nie liczy się ta dodatkowa kość.
The extra dice from miscast does not count towards MDU when rolling miscast effect.
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Stan pisze:Czyli zassanie do warpa jest możliwe tylko gdy czarujemy z 5 kostek i rzucimy 5-6 na d3 i jeszcze potem 4+. Mała szansa w porównaniu do tego co było w 1.0
Tyle że czarodziej dostanie wszystkie efekty po drodze, a nie tylko szansę na wyparowanie.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Jak rzucasz z 5 kostek to dostaniesz 10-20 hitów z s5 i pewnie magowi się nic nie stanie.
Taki gutstar ma jakieś 12 modeli więc max 12 hitów. Jakieś kawalerie 1+/2+ z magiem też się tego nie boją.
IMO wcześniej były gorsze miscasty.

Awatar użytkownika
MikiChol
Chuck Norris

Post autor: MikiChol »

Gutstar z 12 modelami dostanie maks 36 hitów (albo więcej zależnie od bahaterów co w nim siedzą), bo liczy się liczba woundów oddziału nie modeli.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

No Stan chyba niedoczytałeś wszystkiego. Hity są z AP1, więc dla kawalerii to nie będzie takie bardzo miłe (ziomeczkom z 2+ as zostanie zawrotne 5+).

Oprócz wsysania na 4+ jest jeszcze dodatkowo efekt na 4+ wbijający casterowi połowę woundów z jakimi zaczynał grę (zaokrąglając w górę). Dwa takie efekty i gleba, nawet dla lorda i to bez wsysania. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Pocięli Krakowską Szkołę Battla.
Koniec z plackowaniem miscastami w przeciwnika :mrgreen:
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Awatar użytkownika
Odoamar
Wodzirej

Post autor: Odoamar »

MikiChol pisze:Gutstar z 12 modelami dostanie maks 36 hitów (albo więcej zależnie od bahaterów co w nim siedzą), bo liczy się liczba woundów oddziału nie modeli.
ale nie da się otrzymać więcej niż 20 hitów z misscasta
Obrazek

Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris

Post autor: Qsownik »

Wygląda na to, że nowy standard to będzie 5000 pkt. Skąd takie wnioski? Wystarczy zobaczyć przegląd nowych Magic Items (wszystko praktycznie dwa razy droższe - np. Giant Sword 120 pkt).
https://youtu.be/Oxou-lj-pLY

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Zasmucę was, wszystko ma być 2 razy droższe, ale przyjmowana formą (podaną w przykładowym obliczaniu wyniku walki pod koniec RB, tuż przed zasadami specjalnymi) ma być 4500 :(

ODPOWIEDZ