9 ed. Lizardmen

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Re: 9 ed. Lizardmen

Post autor: Dancaarkiiel »

Przy okazji 35% na postacie to jakaś żenada. Wsadzasz tłustą żabę i zostaje niewiele miejsca na resztę ekipy.
No i te cory, aż dwie jednostki z czego skinki są jeszcze uboższe. :P
Ale wuj tam, jestem dobrej myśli i walczę dalej. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Czekam az sie pojawi plik do ab i siadam do rozpy ale mam juz ogolny zarys co sie w niej znajdzie.
Pytanko...ile unitow salamander i spearbackow mozna wziac? 2 czy 3?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

3 unity na armię, z czego mogą być max 2x salamandry lub 2x spearbacki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Dlaczego salamandry dostały jedynie po dupie? Z nowych zmian dostały tylko mniejszą ilość hitów, brak większego zasięgu i czegoś "cool" na bliskim zasięgu.
Patologia.

Na karnim ktoś gra? Czy żaba only?
Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

A to jak teraz salki wala?
Nie wiem czy na karnim ktos teraz bedzie grac.on. mi sie splacal tylko w seztawie z maszyneria bogow i mr 3 na jeźdzcu
kuzwa..składam rozpe i wymysliłem cos takiego
slan bsb z d.s
oldboy z gw hełmem oszustwa i wardem
skink shaman ze skrolem tarczy
40 skinkow + 4 kroxy
15 skinków z łukami
26 tg ze sztandarem brzytwy
2x10 hunterów
2x5 kameleonów
2x2 jeze.
kiedys miesciła mi sie jeszce kolejna odginaczka ( terki) ale teraz mało punktów...
teraz panowie pytanie...
jakie dac dyscypliny na slana i jaką magie?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Salki - czy wszystkie miotacze tak naprawdę - walą teraz tak, że na 2+ jednostka w zasięgu dostaje hity zgodne z profilem miotacza. Na gale standardowo, niewypał.
Sęk w tym, że zwiększono zasięg, wpisano dodatkowe efekty na bliskim zasięgu (jak np. Siła+1 i MW(D3)) i je potanili, żeby były chętniej brane. Salki nie stały się tańsze, na bliskim zasięgu dzieje się magiczne nic oraz średnio powodują o wiele (~2 razy) mniej hitów niż kiedys.
Autohity to D3 hitów za rankę/kolumnę (zależy gdzie stoisz) do maksymalnie 5D3 - 5-15 hitów. Także stały się raczej warzywne, zwłaszcza że slot Guerilla zazwyczaj jest napięty jak guma plus Razory jak były kozakami tak dalej są - konkurencja nie ma szans i znika.

Co do lorów sam nie wiem. Divination jest spoko, ale te zasięgi... Jak wspomniano wyżej, można lecieć z priestami, ale w sumie średnio podoba mi się ta opcja. Evocation wygląda jak kał, Pyromancy i Alchemy (atrybut+baner na flamingi) może być. Reroll na dispela z książką (+1cast/dispel) to MVP, gorąco polecam. Ochrona przed miscastami też się przyda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Może dlatego że jako jedyne flamethrowery mogą się ruszać :roll: ?
Gwarantuję Ci że jak weźmiesz flame gunna kraśków na mastera to ani razu nie strzelisz na bliskim zasięgu bo tylko warzywo ustawi się w zasięgu 9" od niego.

lwieserce to jest 4500 czy 5k?

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

A no, że mogą się ruszać to zróbmy je tak warzywne, że nikt ich nie bierze eks di.
Flejm kanon kurdupli chyba może zwiększyć sobie zasięg runicznymi kreskami, co nie? x)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Dobra Panowie :D czytać aż nie mam ochoty póki co Liz ogarniam Ogry. Kameleony do malowania szykować czy dalej głęboka piwnica?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Kameleony zajebiste, top pick z Guerilli i ogólnie - strzela z poisonem, skałt, jeśli trzeba to ginie za matkę Lustrię. No po prostu miodzio.
Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Szykuj szykuj...skinki z plujkami sa mega.
Armia na 450p. Niestety na oldboya niewchodzi reroll wardow:(
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Cuatl bez dyscyplin to jakaś popierdółka, a nie cuatl. Ja ostatnio grałem takim za 1000 pkt. :twisted:

Poza tym jak bierzesz na nim sztandar armii i oddział TG, to sprytnie jest dodatkowo dorzucić żabie magiczną szmatę.
Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Zaba dostal szmane z plonacymi atakami i domene magii piromancy.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Próbuję znowu na tych śmierdzących TG z flamingami na Big Papie i alchemy, może się uda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Wlatuje znów z pytaniem :D skąd ładne skinki z łukami wyczarować? Albo pomysł jakie łuki dać zwykłym by spoko wyglądały. Mam metalowych wiaderko ale wolę te plastiki ładne ;D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Moim zdaniem stare metale z łukami są całkiem zgrabne.
Obrazek

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Czy prey scent (mark z ripkow) mozna dac na bohatera?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Można to dać tylko i wyłącznie na jednostki. Samotny bohater to też jednostka, jeśli o to Ci chodzi.
Jeśli w środku oznaczonej jednostki jest bohater - działa to także na niego. Analogicznie jak z Ripem jeśli chodzi o wychodzenie z oddziału i inne takie rzeczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Koorn
Wałkarz

Post autor: Koorn »

Mam kilka pytań odnośnie Stygiosaura, starego troglodana:

Czy bez wykupionego czempiona może czarować i po rzuceniu czaru z shamanizmu, atrybut jego dotyczy.

Czy po wykupieniu czempiona jakie statystyki mi wzrastają? Ataki Ws In ? i czy +1W dostaje do maga na górze(czyli notabene nic) czy +1 do potworka i ma wtedy 6 W?

Czy +1 do channela dodaje mi sie tylko wtedy gdy wykupię czempiona ?

Z góry thx za odpowiedź.

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Możesz czarować dopiero jak kupisz championa - patrz zasada wizard conclave. Atrybut działa normalnie na niego.

Wzrastają statystyki skinka ridera, czyli dostaniesz na nim +1A. Obecnie champion nie zwiększa wsa ani bsa. Dodatkowy wound jest dla skinka, czyli nic nie da bestii.

Channelujesz dopiero jak kupisz championa.
Obrazek

ODPOWIEDZ