HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Co myslicie o graniu bez.magii?
W he mozna zlozyc soczysty ofensik na samych bound spellach. Troche zainspirowany niemieckimi rozpami:
Ancient dragon z tesco
Lord na lion chariocie jak post wyzej
Bsb puszka na koniu
20 silverek w dowolnej konfiguracji z sztandarem +2 do dispella (10+10, 10+5+5)
2x sky skuter z boundem
2x 8x grey watchers
Orzel
Jest jeszcze ring of fire albo na smoku albo na bsb i zostaje z 60 punktow
W he mozna zlozyc soczysty ofensik na samych bound spellach. Troche zainspirowany niemieckimi rozpami:
Ancient dragon z tesco
Lord na lion chariocie jak post wyzej
Bsb puszka na koniu
20 silverek w dowolnej konfiguracji z sztandarem +2 do dispella (10+10, 10+5+5)
2x sky skuter z boundem
2x 8x grey watchers
Orzel
Jest jeszcze ring of fire albo na smoku albo na bsb i zostaje z 60 punktow
- SZKODNIK-HE
- "Nie jestem powergamerem"
a korzystając z obydwu sztandarów (tego z RB i tego z AB) można uzyskać +3 do dispela ?
- SZKODNIK-HE
faktycznie
z początku myślałem ze tez z RB traktuje sztandarowego jako wizard mastera
z początku myślałem ze tez z RB traktuje sztandarowego jako wizard mastera
2 łódki z boundem kosztują > niż mag z 4 czarami i są bezużyteczne. nie strzelają nie mają czarów do CC.Co myslicie o graniu bez.magii?
w Twojej rozpie akurat pasi bsb-mag-druidyzm w scoutach, łódce daj strzałki i jazda ;]
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- SZKODNIK-HE
ja forsuje kloc swordów i w nim bsb
na razie wychodzi nieźle bo sam z siebie nikt nie chce sie w to pakować żeby go zabić
tyle że miscasty strasznie teraz bolą w takim klocku piechoty... aktualna tabelka wręcz zmusza do trzymania maga w kawie albo na jakimś twardym mouncie
na razie wychodzi nieźle bo sam z siebie nikt nie chce sie w to pakować żeby go zabić
tyle że miscasty strasznie teraz bolą w takim klocku piechoty... aktualna tabelka wręcz zmusza do trzymania maga w kawie albo na jakimś twardym mouncie
bedzie pare rozpisek na SM bedzie pare na PG a i tak skonczy sie jak zawsze kawaleria i WL
- SZKODNIK-HE
na dmp dało radę przyjemnie grać 10dp z banerem (klasyczne cory) smok, bsb na wozie, bolce, mag na koniu, skuter z herosem
wiec i bez wl dało sie grac :PPP
jedyny minus to to że teraz to i bez skutera ta rozpa nie wchodzi...
wiec i bez wl dało sie grac :PPP
jedyny minus to to że teraz to i bez skutera ta rozpa nie wchodzi...
- SZKODNIK-HE
jak bsb ma baner magiczny to nie może mieć żadnych magicznych przedmiotów ? nawet jesli w sumie nie przekracza to normalnego limitu ?
- SZKODNIK-HE
dałem
HA z distracting 60pkt
wsv 6+ (10pkt)
IotRC 30pkt
i wywala mi w ab że jest błąd, to albo to
wiec pewnie do poprawienia w pliczkach ab
HA z distracting 60pkt
wsv 6+ (10pkt)
IotRC 30pkt
i wywala mi w ab że jest błąd, to albo to
wiec pewnie do poprawienia w pliczkach ab
upgrade
Prince, chariot, ward4+, bluffer's helm, gr.wp., ha. arm.
Mag, master, asfar, book o.M., +3 spells, pyromagic
bsb, Q. companion, moonlight ar., longbow, ap(1), 5++ ( lub ) w tej samej cenie bsb-mag-scroll of shielding lub 5++
6 sh, m.
5 sh
30 bows, m.
1 eagle
28 WL, fcg, fire
8 queens
3 bolts
T: 4494p.
Wahałem się co do princa, gdyż pojawia się model podatny na maszyny, niemniej jednak inne wersje to albo mag+scroll + ptak, lub fire fenix + ptak, więc prince wydaje się lepszym rozwiązaniem.
Korciło mnie jeszcze nad pieszym prince do WL, ale 560pkt. za stubborn brzmi niedorzecznie ;] chociaż ... to daje opcje ward5+ dla oddziału i nie trzeba gienka kitrać przed klopami, więc może kiedyś to wypróbuję
Prince, chariot, ward4+, bluffer's helm, gr.wp., ha. arm.
Mag, master, asfar, book o.M., +3 spells, pyromagic
bsb, Q. companion, moonlight ar., longbow, ap(1), 5++ ( lub ) w tej samej cenie bsb-mag-scroll of shielding lub 5++
6 sh, m.
5 sh
30 bows, m.
1 eagle
28 WL, fcg, fire
8 queens
3 bolts
T: 4494p.
Wahałem się co do princa, gdyż pojawia się model podatny na maszyny, niemniej jednak inne wersje to albo mag+scroll + ptak, lub fire fenix + ptak, więc prince wydaje się lepszym rozwiązaniem.
Korciło mnie jeszcze nad pieszym prince do WL, ale 560pkt. za stubborn brzmi niedorzecznie ;] chociaż ... to daje opcje ward5+ dla oddziału i nie trzeba gienka kitrać przed klopami, więc może kiedyś to wypróbuję
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
a co sądzicie o 3x5 majdenkach? (im chyba muzyk nie jest potrzebny zbytnio nawet).
Nie jest drogie, a upierdliwe. Tani scoring, odegnie w razie potrzeby, w maszynę strzeli, w jakieś demigryfy też uszczknie, w końcu S4 i BS5.
Nie jest drogie, a upierdliwe. Tani scoring, odegnie w razie potrzeby, w maszynę strzeli, w jakieś demigryfy też uszczknie, w końcu S4 i BS5.
a no widzisz, zapomniałem o tym scenariuszu, rzeczywiście robi tutaj "mały" problem .
Ale tak czy owak jeśli już pogram na shadow warriorach to będę myślał nad 3x10 mejdenkach z muzykami, akurat równe 900, zobaczy się jak meta wyjdzie. Przy nerfie pancerzy dużych kawalerii, która i tak mocno występuje, zmniejszonej ilości pestek oraz katapki, które już nie do końca są i na monstery więc ich uniwersalność spadła te babeczki wydają się bardzo ciekawe.
Ale tak czy owak jeśli już pogram na shadow warriorach to będę myślał nad 3x10 mejdenkach z muzykami, akurat równe 900, zobaczy się jak meta wyjdzie. Przy nerfie pancerzy dużych kawalerii, która i tak mocno występuje, zmniejszonej ilości pestek oraz katapki, które już nie do końca są i na monstery więc ich uniwersalność spadła te babeczki wydają się bardzo ciekawe.
Od kiedy stracily skirmish sa cieniutkie, lepiej wystwic 2x tyle lukow ktore zapchaja core dodatkowo...
Robson, poprostu stabilna rozpa, gosc na rydwanie narazie wydaje sie byc top pickiem i pewnie bedzie w kazdej rozpie. Z magia narazie nie wiem, musi sie meta ustalic bo tam byly glebokie zmiany. Wl i bolce jak zawsze w cenie, te jednostki sa dobre od 5 lat;)
Robson, poprostu stabilna rozpa, gosc na rydwanie narazie wydaje sie byc top pickiem i pewnie bedzie w kazdej rozpie. Z magia narazie nie wiem, musi sie meta ustalic bo tam byly glebokie zmiany. Wl i bolce jak zawsze w cenie, te jednostki sa dobre od 5 lat;)
i jak znam zycie beda dobre przz kolejnych 5Semi pisze: Wl i bolce jak zawsze w cenie, te jednostki sa dobre od 5 lat;)
2x to spore nadużycie, ledwo 1,5 więcej.Semi pisze:Od kiedy stracily skirmish sa cieniutkie, lepiej wystwic 2x tyle lukow ktore zapchaja core dodatkowo...
No i wiadomo, łuki też i mamy pestkownie w stylu dawnych WE. 30 łuków z majdenką (reaver bow) plus 30 majdenek. Mi się podoba. I co najciekawsze zostaje pierdyliard punktów na co się chce, można doładować do tego ancient dragona oraz dwa orły i nadal są punkty ^^