A wiesz, że kiedyś już tak było? vide pierwszy Snot, ale potem, jak proponowałem takie rozwiązani to słyszałem tylko, że ludzie będą dawali tylko kolegom i tak można ustawić turniejCyel pisze:Bo we krwi mamy chodzenie na łatwiznę , stąd rozpiski PG.
Łatwiej jest wyciagnąć z zanadrza FAQa widząc po sytuacji na stole że przeciwnik go nie zna, niż wymanewrować go główkując.
Sam sie ostatnio zastnawiałem nad promowaniem sportowego zachowania na turniejach, za granicą punkty za takie zachowanie są normalką. Lepsze niż Worst Play -nagrody bardziej motywują niż kary, a na dodatek Worst Play ciężko udowodnić w wielu wypadkach.
To nawet bardzo proste do przeprowadzenia. Po turnieju każdu gracz tajnie (np oddając ostatnie wyniki) wybiera jednego przeciwnika jako tego z którym mu się najprzyjemniej grało przez cały turniej . Jeśli założymy że na turnieju jest 5 bitew to punkty bonusowe mogłyby się rozkładać np tak
0 głosów - 0pts
1 głos -2pt
2 głosy - 5pts
3 głosy - 9pts
4 głosy- 14pts
5 głosów -18pts
18 pts to wcale nie tak dużo biorąc pod uwagę że oznacza to że dla wszystkich 5 przeciwników na turnieju gra z daną osobą była najbardziej udana z całej imprezy. Wątpie by było wiele takich wyników.
Nagroda Best Sportsman też byłaby całkiem na miejscu na turniejach tak towarzyskiej gry jak WFB;)