Nie lepiej arcymag na koniu za 600pkt z +6" ? taniej i jest lookout, będzie średni fireball i szóstka z pyromancji na 30".Archmage @ 740.0 Pts
Order of the Fiery Heart; 4 Learned Spells; The Pyromancy; Wizard Master;
Dragonforged Armour
Hardened Shield [10.0]
Sprout of Rebirth [80.0]
Dispel Scroll [100.0]
Mount: Young Dragon (Order of Fiery Heart) @ 340.0 Pts
HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: HE w 9th AGE by ETC - ROZPISKI I ROZKMINY
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
też kwestia rozpatrzenia rzecz jasna może i lepsza, na pewno bezpieczniejsza.
Jednak w mym założeniu chce mieć 2x LT jakieś, bądź coś w tym stylu, być może jeśli spadnie ze smoka to uda się wcisnąć gostka na orle. Tak aby ktoś brał chalange za SD.
Obecnie będę zaczynał przygodę z tą wersją na złożeniu SD+chłopek na lodówce i tutaj nie wiem czy commander czy prince, pierwszy tani, bo ani nie będzie generałem ani BSBekiem (mam go gdzie indziej) ale drugi mnie kusi, bo dostanie wtedy giant blade i robi się drugi koks S7 bardzo dobrze trafiający i divine atacki, nagle tych mocnych ataków robi się sporo w armii. Do tego ma bronzplata i w zasadzie sam może zostać generałem a nie księciunio z caledoru ^^ a tak po prawdzie to koszt orła i 1 shadow warriora w mym przypadku jak dobrze pokombinuje
I stąd właśnie nasunęła mi się myśl czy nie da się zrobić jakiegoś fajnego maga na smoku do asysty. Jakby to grało to chyba zawału bym dostał, tyle fajnych smoków ^^ ale jednak to wersja nr 2 sd+mag jak lodówkowiec będzie obsysał, bo przemawia mi on do wyobraźni razem ze SD
Jednak w mym założeniu chce mieć 2x LT jakieś, bądź coś w tym stylu, być może jeśli spadnie ze smoka to uda się wcisnąć gostka na orle. Tak aby ktoś brał chalange za SD.
Obecnie będę zaczynał przygodę z tą wersją na złożeniu SD+chłopek na lodówce i tutaj nie wiem czy commander czy prince, pierwszy tani, bo ani nie będzie generałem ani BSBekiem (mam go gdzie indziej) ale drugi mnie kusi, bo dostanie wtedy giant blade i robi się drugi koks S7 bardzo dobrze trafiający i divine atacki, nagle tych mocnych ataków robi się sporo w armii. Do tego ma bronzplata i w zasadzie sam może zostać generałem a nie księciunio z caledoru ^^ a tak po prawdzie to koszt orła i 1 shadow warriora w mym przypadku jak dobrze pokombinuje
I stąd właśnie nasunęła mi się myśl czy nie da się zrobić jakiegoś fajnego maga na smoku do asysty. Jakby to grało to chyba zawału bym dostał, tyle fajnych smoków ^^ ale jednak to wersja nr 2 sd+mag jak lodówkowiec będzie obsysał, bo przemawia mi on do wyobraźni razem ze SD
B. of Melandys najlepszy. Daje mega boost przy spamowaniu czarów, a te są teraz tańsze, dodatkowo rzadko kiedy będziemy zmuszeni kulać z 4+ kości, czyli miscasty będą łagodne no i czary do 6+ można kulać z jednej a jest ich teraz sporo.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- Big Boss M.
- Falubaz
W końcu udało mi się zagrać tymi HE, zagrałem rozpą:
nnamed4500 Pts - Highborn Elves Army
1 Prince @ 430.0 Pts
General; Prince of Ryma; Light Armour
Fleshrender [50.0]
Divine Icon [40.0]
Lucky Shield [10.0]
1 Mount: Ancient Dragon (Prince) @ 700.0 Pts
1 Commander @ 374.0 Pts
Dragonforged Armour; Mounts Protection (5+); Battle Standard
Hardened Shield [10.0]
Dusk Stone [60.0]
Sword of Might [30.0]
1 Elven Horse @ [0.0] Pts
11 Highborn Lancers @ 636.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
Aether Icon [50.0]
10 Highborn Lancers @ 500.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield, champion
1 Giant Eagle @ 100.0 Pts
5 Knights of Ryma @ 360.0 Pts
Champion
Champion
1 Sea Guard Reaper @ 180.0 Pts
1 Frost Phoenix @ 400.0 Pts
Models in Army: 39
Total Army Cost: 4500.0
1 bitwa z Lizakami 20:0
2 bitwa z OnG na ciekawej rozpie z 4 kowbojami na squigach, 2 bohaterach na dzikach, klocku savagy, klocku jazdy orczej, 2 pająkach, 2 katapach, 3 oddziałach hoppersów 12;8
Rozpą gra się bardzo przyjemnie, fajnie mieć praktycznie wszędzie 18" marszu, przeciwnik musi się nagłowić żeby nie dostać kilku szarż w ture, smok + fenix lodowy to dobre combo na innych herosów, bolce dają możliwość ogarnięcia śmietnika, a DP to od wczoraj mój ulubiony oddział w tej armii. Jedyne czego mi tu brakuje to oddział lub dwa fasta, jednak ruch po deklaracji ucieczki się przydaje, ale cóż, nikt na 4500 nie ma wszystkiego co by chciał. Teraz pozostaje poczekać i przetestować rozpę na MP za tydzień.
nnamed4500 Pts - Highborn Elves Army
1 Prince @ 430.0 Pts
General; Prince of Ryma; Light Armour
Fleshrender [50.0]
Divine Icon [40.0]
Lucky Shield [10.0]
1 Mount: Ancient Dragon (Prince) @ 700.0 Pts
1 Commander @ 374.0 Pts
Dragonforged Armour; Mounts Protection (5+); Battle Standard
Hardened Shield [10.0]
Dusk Stone [60.0]
Sword of Might [30.0]
1 Elven Horse @ [0.0] Pts
11 Highborn Lancers @ 636.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
Aether Icon [50.0]
10 Highborn Lancers @ 500.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield, champion
Champion
Champion
1 Frost Phoenix @ 400.0 Pts
Models in Army: 39
Total Army Cost: 4500.0
1 bitwa z Lizakami 20:0
2 bitwa z OnG na ciekawej rozpie z 4 kowbojami na squigach, 2 bohaterach na dzikach, klocku savagy, klocku jazdy orczej, 2 pająkach, 2 katapach, 3 oddziałach hoppersów 12;8
Rozpą gra się bardzo przyjemnie, fajnie mieć praktycznie wszędzie 18" marszu, przeciwnik musi się nagłowić żeby nie dostać kilku szarż w ture, smok + fenix lodowy to dobre combo na innych herosów, bolce dają możliwość ogarnięcia śmietnika, a DP to od wczoraj mój ulubiony oddział w tej armii. Jedyne czego mi tu brakuje to oddział lub dwa fasta, jednak ruch po deklaracji ucieczki się przydaje, ale cóż, nikt na 4500 nie ma wszystkiego co by chciał. Teraz pozostaje poczekać i przetestować rozpę na MP za tydzień.
- Big Boss M.
- Falubaz
nie można, scroll to enchanted item tak samo jak Divine Icon, wydaje mi się że w wypadku smoka wybór jest dość oczywisty;)
ciekawa rozpa BB w sumie to chyba sprobuje tym zagrac bo w sumie miast WL masz DP a mam teraz pelna 10 wiec w sumie chyba moglbym na tym zagrac
tak jak mówiszDarekH pisze:Pytanie (z uwagi na wyświetlający się konflikt w ArmyBuilderze): prince ma great bow of elu i biorę mu zwykłego GW do cc - rozumiem, że w cc walczy GW nie łukiem i to nie jest żaden wałek?
czyli znowu WL a juz kminilem strategie na mobilnym ofensie
czyli jak?
bohater na monsterze wchodzi tak jakby w dwie sloty? W charactery (całość punktów, bohater+potwór) oraz w ancienty, te punkty, które są potwora?
bohater na monsterze wchodzi tak jakby w dwie sloty? W charactery (całość punktów, bohater+potwór) oraz w ancienty, te punkty, które są potwora?
no cóz...
nie jest tak źle.
DP nic nie dostały w zasadzie... 10 pkt taniej na szóstym i następnym modelu to wiele nie jest
SM, oni akurat dostali wzmocnienie, ale nadal drogie elfy z T3 i savem 5+, ale może trafiając na 2+ coś zdziałają
Ale mejdenki dostały bardzo konkretnego boosta oj bardzo
Co do ogólnego nerfa monsterowni, cóż, dało się wyczuć, że coś z tym jest nie tak ale nadal można fajny napór monsterowy złożyć.
nie jest tak źle.
DP nic nie dostały w zasadzie... 10 pkt taniej na szóstym i następnym modelu to wiele nie jest
SM, oni akurat dostali wzmocnienie, ale nadal drogie elfy z T3 i savem 5+, ale może trafiając na 2+ coś zdziałają
Ale mejdenki dostały bardzo konkretnego boosta oj bardzo
Co do ogólnego nerfa monsterowni, cóż, dało się wyczuć, że coś z tym jest nie tak ale nadal można fajny napór monsterowy złożyć.
no wg mnie znacznie polepszyli SM trafiają na 2 de facto z większością przeciwników i pierwsi bija i są tańsi
DP potanieli i SW potanieli
btw niedlugo kompozycja bedzie wymagala tylko AB ..
DP potanieli i SW potanieli
btw niedlugo kompozycja bedzie wymagala tylko AB ..
- SZKODNIK-HE
- "Nie jestem powergamerem"
SM są drożsi
niby 5pkt mniej startowo ale 3pkt więcej na model i tak teraz są faktycznei lepsi niż byli
niby 5pkt mniej startowo ale 3pkt więcej na model i tak teraz są faktycznei lepsi niż byli
To prawda, że też wcześniej tego nie zauważyłem...Kosa pisze: Ale mejdenki dostały bardzo konkretnego boosta oj bardzo
na całe szczęście dla grających przeciwko mejdenkom wprowadzono (słusznie) ograniczenia bo inaczej za każdym razem byłoby 20-0 dla HE. A tak jeżeli ktoś weźmie tą mega giętą opcję to przeciwnik ma te kilka procent szansy na remis