Lord vs. Runelord

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Celedor11 pisze:To prawda ze wlasciwie bez farta to tylko static CR... Ale pic polega na tym ze aby wygrac trzeba ten niefart i prawdopodobienstwo niwelowac... Np: przez dodawanie odpowiednich run czy inzynierow na maszynach... Pociskajac duze runy nie pomagasz sobie... :wink:
stawiam na szali zwycięstwo albo przegrana rzucając duże runy
No wlasnie teraz piszesz ze od jednego rzutu zalezy przebieg gry...
jest to element strategi
Dziwna strategia... :roll: :wink:
po co brać kowadło jak sie nie chce pociskać run?
Zeby pociskac male... :wink: Poza tym ladnie wyglada na stole; ma fajny klimat i male runy napawde daja rade... :)
Kowadło z założenia jest niebezpieczne dla obu graczy i nie ma co gadać że od farta zależy zwycięstwo. na małych runach więcej razy mi wybuchło niż na dużych. Oczywiście inaczej się gra ostatnią bitwe na pierwszym stole na masterze, inaczej na drużynówce a inaczej na lokalu - co nie zmienia faktu że kowadło wybucha a wiedząc o tym aż żal nie pociskać dużych "na zapas". A ładnie na stole wygląda goła baba a nie kowadło jak dla mnie :D hehe

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Kowadło z założenia jest niebezpieczne dla obu graczy i nie ma co gadać że od farta zależy zwycięstwo. na małych runach więcej razy mi wybuchło niż na dużych.
Mi tez wybuchalo zawsze na malych... Moze dlatego ze wlasciwie tylko te pociskam... :wink:

Oczywiście inaczej się gra ostatnią bitwe na pierwszym stole na masterze, inaczej na drużynówce a inaczej na lokalu
To prawda! Co nie zmienia faktu ze jak gram chociazby i na ostatnim stole na lokalu to i tak pociskam male runy aby odbic sie z ostatniego miejsca... :wink:

Poza tym nie ma co juz prowadzic tej bezowocnej dyskusji gdyz nie prowadzi ona do nieczego... Ty grasz na duzych runach ja na malych i wszyscy zadowoleni... :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

gram chociazby i na ostatnim stole na lokalu [...] wszyscy zadowoleni...
mnie to by nie zadowoliło :D w takiej sytuacji to bym pociskał hiper duże runy wychodzące tylko na 6+ zadające 2d6 z siłą 6 na d6 oddziałów :D hiehie
pzdr

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Ja tez cisne duzymi głównie.
Zazwyczaj mała idzie tylko w turze wychodzenia minersów( i wtedy najczęściej wybucha).

Jak za coś płace tyle punktów to chcę żeby ładnie zarabiało. Jak buhnie to mówi się trudno i strzela dalej ;)

Pzdr.

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

Ja na ostatnim turnieju wystawiłem kowadło
lord miał sv na 1+ z przerzutem, wsv na 2+(ten od pocisków)
do tego s6, flaming attacks i wsv na 4+...
wystawiłem je na widoku
i wszyscy omijali je zdaleka.....
raz tylko lord na carnosaurze lizardów wpadł w kowadło, to carno dostał 3 rany, a lord 1, ja sam straciłem 1 rane,
walka trwała od 3 tury do 6...

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Ale kowadełka się nie chowa dlatego że jest strach ze zginie - tylko dlatego że byle jaka walka je unieruchamia - dostaniesz jakieś wskrzeszone zombale itp. tylko po to żeby zablokowac runy....

Ja się przerzucilem teraz na wersje lajt :

kowadło i tylko RoStone na lordzie.
Jak wybuchnie to nie będzie płaczu.
Gen ze scrollami to szmit zwykły.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

i dobrze, można se z czystym sumieniem pociskać duże pociski :D hehe

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Dlatego powiedzialem ze ja tez ostatnio inna wersje testuje... :D Kowadlo golusienkie z shieldem... :D Probuje pociskac duze ale jakos nie mam zaufania... Na 2 bitwy: raz strzelilo tylko jeden raz a caly czas sie zacinalo a w drugiej bitwie wybychlo w drugie turze... :evil: :lol2:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

no cóż, pech, po sprawiedliwości następnym razem Ci tylko raz nie wyjdzie :D i wklepiesz w gościa 67 hitów hehe

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

No ba! Napewno bedzie lepiej bo bede mial co wymazac z ksiegi uraz... :wink:

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Ej ludu co wolicie wziąść na 2350pkt LORDA NA TARCZY czy RUNELORDA NA KOWADLE???
Pytam bo mi kowadło często wybucha a z lorda nie ma pożytku (wszyscy omijają go szerokim łukiem :( )
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

kowadło każdemu często wybucha, o to się jaruśś nie bój. Życie.
Jak sam zauwarzyłeś lorda na tarczy każdy omija, lub po prostu wybija jego klocek (nie stykając się z nim, więc nie biorąc chalenga) skokami, kawaleriami itp. A jak już mu się uda kogoś bić, to bije całe 4 ataki z siłą 6 czy 7. Więc słabo.

Kowadło ma mnóstwo zalet, a wadę jedną a duża... często wybucha. Mimo tego, zę się traci wtedy 500 pkt zalety to przebijają, są nimi między innymi: kości dispela i scrollena lordzie, możlwość spowalniania wroga, popychaczki, pociski, i reszta run. Działa w sumie jak mag, którego nie da się dispelować, nie musi widzieć, ale częściej wybucha...

pozdro
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

JarekK - był już taki temat i zakładanie nowego konieczne nie jest. Połączyłem a na przyszłośc radziłbym przejrzec dział najpierw i zobaczyc czy nie ma tam tego co nas interesuje.
Obrazek

ODPOWIEDZ