9th Age

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Re: 9th Age

Post autor: Bobson »

Brawo !!! Zarówno za filmik jak i samą książkę :)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

swieta_barbara pisze:
debelial pisze:Kiedy i za ile mogę to mieć?
W sobotę oficjalny release.
Jeśli chodzi o druk offsetowy, to pewnie z twardą okładką to będzie przedział 80-120 zł (szacunkowo, nie jestem pewien).
Kopię "oby było" w poniedzialek możesz sobie to pyknąć za friko w biurze.

Tyle że kolejne zmiany w kwietniu, ja zaczekam do 2.0 zanim zabiorę się do tego porządnie i na dużą skalę.
Czyli ogólnie teraz sobie w biurze druknąć a na mega wersję do kwietnia poczekać?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

fjugin twierdzi, że RB nie zmieni się do końca wakacji, ale zbyt wiele razy w przeszłości nie udawało im się dotrzymywać takich deklaracji.
Tak naprawdę mega wersja 2.0 będzie pewnie dopiero za ~1 rok (po ETC). I to tę wersję zamrożą na 2-3 lata i z niej zrobię jakąś kampanię na druk po kosztach worldwide.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

swieta_barbara pisze:fjugin twierdzi, że RB nie zmieni się do końca wakacji, ale zbyt wiele razy w przeszłości nie udawało im się dotrzymywać takich deklaracji.
Tak naprawdę mega wersja 2.0 będzie pewnie dopiero za ~1 rok (po ETC). I to tę wersję zamrożą na 2-3 lata i z niej zrobię jakąś kampanię na druk po kosztach worldwide.

A to za firmowy tusz będę drukował ;D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Zapowiada się znakomicie! :) Jeśli faktycznie Rule book ma się nie zmienić do wakacji, a potem może przez 3 lata poistnieje, to dobra informacja.

Wykonanie prezentowanego na filmiku Rule booka - godne podziwu :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Blaesus pisze:Wykonanie prezentowanego na filmiku Rule booka - godne podziwu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Graficznie też mi się podoba, i to bardzo. Tym bardziej, że zrobione w czynie społecznym.
Ale tyle wysiłku, by zrobić lepszego - ale wciąż battla?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

swieta_barbara pisze:fjugin twierdzi, że RB nie zmieni się do końca wakacji, ale zbyt wiele razy w przeszłości nie udawało im się dotrzymywać takich deklaracji.
kampania na druk swoją drogą

ale czy są jakieś plany aby po zamrożeniu tego wszystkiego na jakiś czas zrobić kampanię do gry, gdzie wszyscy chętni z całego świata sobie będą grać, wysyłać wyniki i coś tam się będzie działo^^
Fajna sprawa z takim czymś bo po wyjściu nowego rulebooka w dalekiej przyszłości już pod to można napisać fluff, pod wyniki i wyczyny z owej kampanii, wszakże fluff w 9age to chyba sprawa dość otwarta :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

RB piękny. Kiedy wyjdzie jakaś stabilna wersja napewno sobie taki wydrukuje.
Fajnie by było jakby 9th age zgadał sie np z avatarsami by wydać starter do gry :wink:
A kampania jak za czasów storm of chaos to super pomysł !!
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Panie Barbara, Pan ma u mnie duże piwo.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

No wlasnie dziwnie było oglądać Kacpra tyle czasu na trzeźwo!
A tak na serio to szacun. Kawał DOBREJ roboty!!!
=D>

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Wy tu się cieszycie, że fajnie zrobiony, że super inicjatywa, i że w ogóle inne pozytywy, a ja już myślę ile to czasu i roboty przerabiać na polski :P dobrze, że zasady już są przetłumaczone i zostaje tylko część opisowa, ale ogarnianie formatu może być gorsze -_-

A teraz tak na serio, super to wygląda i nie mogę się doczekać 25 (wątpię, że w wigilię znajdę czas aby siąść do kompa) i obejrzeć sobie wszystko na spokojnie :)

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Super sprawa i pomyśleć ze po ogłoszeniu age of Sigmar myślałem ze to moj koniec z bitewniakiem, a wszystko tu idzie tylko w lepszym kierunku :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Magnus pisze:Super sprawa i pomyśleć ze po ogłoszeniu age of Sigmar myślałem ze to moj koniec z bitewniakiem, a wszystko tu idzie tylko w lepszym kierunku :)

Warhammer to my a nie GW.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Kosa pisze:
kampania na druk swoją drogą

ale czy są jakieś plany aby po zamrożeniu tego wszystkiego na jakiś czas zrobić kampanię do gry, gdzie wszyscy chętni z całego świata sobie będą grać, wysyłać wyniki i coś tam się będzie działo^^
Fajna sprawa z takim czymś bo po wyjściu nowego rulebooka w dalekiej przyszłości już pod to można napisać fluff, pod wyniki i wyczyny z owej kampanii, wszakże fluff w 9age to chyba sprawa dość otwarta :)

kampanii nie ma ale są np scenariusze :)

http://www.the-ninth-age.com/index.php? ... /&pageNo=1
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

na posiadaniu booka z zasadami GW jakoś nigdy mi nie zależało, ale ten kupię na 100%
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

mozna by porozmawiac z jakas drukarnia i jak zie zbierze ze 100 chetnych albo lepiej to druknac wtedy na kredowym papierze z twarda oprawa a nie bindowane

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Teraz to trzeba kilka tygodni poczekać aż gracze powyłapują literówki itp. Myślę, że do końca stycznia będzie już czysta wersja.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Albo_Albo pisze:mozna by porozmawiac z jakas drukarnia i jak zie zbierze ze 100 chetnych albo lepiej to druknac wtedy na kredowym papierze z twarda oprawa a nie bindowane
Tak ale wtedy ktos zaplaci podatek dochodowy i vat no chyba ze zamierza cichaczem ale ryzykuje ze us sie dowali wtedy.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

swieta_barbara pisze:Prezenty na gwiazdkę:
https://www.youtube.com/watch?v=PwwyLb9aBkM
Piękna sprawa ! =D>
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

ODPOWIEDZ