nowe HE 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Malal pisze:Z wielkim bananem na twarzy obserwuje te nowe HE :wink: Starsze byly grozniejsze :D A koncepcja dwoch czarujacych smokow? mniam :twisted:
zalezy dla jakich armii, jak z Chorym gralismy w parowce to banana na twarzy wywoluje szarza czegokolwiek od przodu w Swordmasterow ;) kroi sie wszystko.. od longow po inner circli... WL to samo, moi trzymali 3 tury walki inner circili 9 w priestem... a dodatkowo zapomnialem o negowaniu hate'a;)

na TK to i tak duzo sie nie poradzi czy to starymi, czy nowymi HE ;)

ja sie jeszcze zastanawiam nad skeinsliverem bo mi sjeszcze ani razu nie przydal.. takie fluffowe pierdzenie, tymbardziej na 1 rzut, gdzie jedna strona i tak jest (a przynajmniej powinna byc :) ) lepsza...
generalnie mysle nad zamiana na Guardian Phoenxia dla dragon maga (opcja przezywajaca), lub na Ring of fury po odjeciu dodatkowo jedneto WL (opcja magujaca), ale generalnie nie jestem przekonany co do Fury... gracz myslacy nie da sie nabrac i zawsze zostawi te 2 kosci a nawet 1, a przy dispelu z 1 to gdzies tak raz sie pewnie na gre uda rzucic... bo potem pewnie juz bedzie trupem ;) takze nie wiem czy sie oplaca ladowac w to 40pkt i dodatkowo podrazac o te 40pkt jednostke ktora ma jedna z najwiekszych szans na smierc :P

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

thurion pisze: zalezy dla jakich armii, jak z Chorym gralismy w parowce to banana na twarzy wywoluje szarza czegokolwiek od przodu w Swordmasterow ;) kroi sie wszystko.. od longow po inner circli... WL to samo, moi trzymali 3 tury walki inner circili 9 w priestem... a dodatkowo zapomnialem o negowaniu hate'a;)
Co jeszcze bardziej przekonuje o mozgojebnym wplywie zasady FS na gre HE :wink: Macie teraz bardziej przesrane z paroma armiami za to z Chaosem czy Brettka lepiej. Armia typu 0-1, czyli bez szans na wygranie jakiejkolwiek imprezy powaznej :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Malal pisze:Macie teraz bardziej przesrane z paroma armiami za to z Chaosem czy Brettka lepiej. Armia typu 0-1, czyli bez szans na wygranie jakiejkolwiek imprezy powaznej :wink:
od razu macie :P ja tam to zbieram dla funu na lokale ;) nie zakladam grania HE na zadnej powazniejszej imprezie, bo do tych samych wnioskow co twoje doszedlem juz dawno temu :P

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Armia typu 0-1, czyli bez szans na wygranie jakiejkolwiek imprezy powaznej
To tak jak Tomb Kingi , jednemu sie farciarzowi udało mastera wygrać , ale strasznie wtedy oszukiwał i ogólnie zrobił warzywny rajd :lol2: =)
Thurion fajna rozpa , mi sie osobiście lwi rydwan nie sprawdza . :)
Beka na maxa

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Oskar pisze: Thurion fajna rozpa , mi sie osobiście lwi rydwan nie sprawdza . :)
mi sie przestal..a przeszkadzajki to zawracanie dupy

bardziej chyba tej koncepcji nie wyzyluje ;P

Kod: Zaznacz cały

1 Archmage @ 360 Pts
     General; Magic Level 4
     Seerstaff of Saphery [30]
     Dispel Scroll [20]
     Dispel Scroll [20]
     Dispel Scroll [20]
     Gem of Courage [10]

1 Dragon Mage @ 395 Pts
     Magic Level 2; Lore of Fire
     Silver Wand [10]

1 Dragon: Sun @ [250] Pts

10 Archers @ 110 Pts
     Longbow

10 Archers @ 110 Pts
     Longbow

1 Lion Chariot @ 140 Pts

1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts

1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts

10 White Lions @ 225 Pts
     Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; FCG
     Standard of Balance [45]

10 Phoenix Guard @ 230 Pts
     Halberd; Heavy Armour; FCG
     Banner of Sorcery [50]

5 Dragon Princes @ 160 Pts
     Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Musician

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

1 Great Eagles @ 50 Pts

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 61

Total Army Cost: 2250

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

hehe.. jakie proste.. i za razem jakie skuteczne rozwiazanie - szczegolnie te rydwany, ktore sa jakby nawrotem 6 ed ;-)
bardzo ladny defensik Ci teraz wyszedł - moze troche bez finezji ale za to z mocna kontra.
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Mnie jednak brakuje tej 5 SW... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Dziwne te 10 piechoty,sprawdza się?Ja jakoś niejestem do tego przekonany mimo wszystko,dałbym dragon princów więcej,no i brak ring of fury na dragon magu,ehhhh....

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Celedor11 pisze:Mnie jednak brakuje tej 5 SW... :wink:
oni cos robia w 1 z 5 bitew, nie zwracaja sie, nie zarabiaja, tylko 'coś' robią... zawracanie glowy ;)
Belaner7 pisze:Dziwne te 10 piechoty,sprawdza się?Ja jakoś niejestem do tego przekonany mimo wszystko,dałbym dragon princów więcej,
piechoty sa zajebiste, PG sprawdzaja sie zawsze, dragon princi sa tutaj w ramach powierzenia im pewnego kredytu zaufania... (moim zdaniem sie srednio oplacaja)
Belaner7 pisze:no i brak ring of fury na dragon magu,ehhhh....
naprawde trzeba grac z kims niespecjalnie rozwinietym zeby ten bound wszedl... do tego nieprzydatny na jednostki z MR i xxx innych rzeczy, 40pkt podrozajacy latwo umierajacego Dragon Maga (chyba ze ktos nim gra tak ze zajmuje cwiartke, stoi za lasem i rzuca wall of fire...) stary RoF byl 10 pkt tanszy i zadawal obrazenia ogniowe, no i wada mogl sie wyczerpac. mimo wszystko dla mnie byl to lepszy deal, a i tak nigdy go nie bralem... czemu nagle mam teraz wciskac do na sile :roll:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a moze wywal princeski i daj silverki, znajdz 10pkt i wymień jeden tiranoc na liona? Bo w zasadzie przebijalność bardzo podobna DP i Lch więc tutaj jest po równo, zaś aby przeszkadzać princeskami to troszke wydaje mi się za drogi ten oddział a SH się na to nadają dalej idelanie, no i masz te swoje 2 lwie rydwany :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ