Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Nic nie przepchniesz bo giniesz od I 4 już
Panowie żeby było jasne. Pisałem wcześniej że dla mnie raptory są obecnie must have'm ale jest to własnie spowodowane metą. A w Wawie meta jest taka że magii brak a jak się pojawia to zazwyczaj nie jest to alchemia (btw. alchemia i tak nie jest tak straszna jak stary dobry metal ).
Cenię ta jednostkę głównie dlatego że kosztuje śmieszną ilość pkt jak na to co robi na polu bitwy. Nie przekonuje nikogo na siłe, macie poprostu inna wizję DE od mojej która może być równie spoko
Bawcie się i grajcie! Ave!
Panowie żeby było jasne. Pisałem wcześniej że dla mnie raptory są obecnie must have'm ale jest to własnie spowodowane metą. A w Wawie meta jest taka że magii brak a jak się pojawia to zazwyczaj nie jest to alchemia (btw. alchemia i tak nie jest tak straszna jak stary dobry metal ).
Cenię ta jednostkę głównie dlatego że kosztuje śmieszną ilość pkt jak na to co robi na polu bitwy. Nie przekonuje nikogo na siłe, macie poprostu inna wizję DE od mojej która może być równie spoko
Bawcie się i grajcie! Ave!
Bcluzoe pisze:Panowie dawno nie grałem i mam zagwozdkę.
Jak to teraz dokładnie jest z Altarem bo akapity w opisie są trochę mylące?
a) zawsze daje KB w 12" + 2 efekty (jeden do wyboru)?
b) 3 efekty (jeden do wyboru).
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
tymczasem uraczę Was piękną niemiecką rozpiseczką która wygrała turniej robiąc 85pkt/100 pkt.
Co prawda to rozpa na 5k ale być może kogoś to zainspiruje
Lords of Dread - Dread Prince on Raptor Chariot: General, Great Weapon, Shield, Bluffer's Helm, Talisman of Supreme Shielding, Crown of Scorn, 590
Cult Priest: Cult of Nabh, BSB, Executioner's Blade, Glittering Cuirass, Divine Altar(Paired Weapons), 700
30 Blades of Nabh: FCG, Flaming Standard, 840
5 Dark Riders: Repeater Crossbow, Champion, 220
5 Dark Riders: Repeater Crossbow, 200
30 Executioners: FCG, Aether Icon, 870
30 Executioners: FCG, 820
4x1 Raptor Chariot, 190
Total, 5000
Co prawda to rozpa na 5k ale być może kogoś to zainspiruje
Lords of Dread - Dread Prince on Raptor Chariot: General, Great Weapon, Shield, Bluffer's Helm, Talisman of Supreme Shielding, Crown of Scorn, 590
Cult Priest: Cult of Nabh, BSB, Executioner's Blade, Glittering Cuirass, Divine Altar(Paired Weapons), 700
30 Blades of Nabh: FCG, Flaming Standard, 840
5 Dark Riders: Repeater Crossbow, Champion, 220
5 Dark Riders: Repeater Crossbow, 200
30 Executioners: FCG, Aether Icon, 870
30 Executioners: FCG, 820
4x1 Raptor Chariot, 190
Total, 5000
Też się zastanawiam na graniu bez magii, nie próbowałem.
Jak z tym u was ? jakie doświadczenia ?
Czy magia jest niezbędna ?? skoro ta rozpiska wygrała to chyba znaczy że wcale nie jest must have ??
Jak z tym u was ? jakie doświadczenia ?
Czy magia jest niezbędna ?? skoro ta rozpiska wygrała to chyba znaczy że wcale nie jest must have ??
Armia baranów prowadzona przez lwa jest groźniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
Niezły wpierdol to prawda, aczkolwiek faktycznie to rozpa na poprzedni patch. Strasnzie póżno to opublikowali
@Cerverius magia jest zbędna jak idziesz na piąchy. Aczkolwiek jednakże divinacja daje ten komfort psychiczny że greater demony czują przed Toba strach podobnie zresztą jak inne duże rzeczy
@Cerverius magia jest zbędna jak idziesz na piąchy. Aczkolwiek jednakże divinacja daje ten komfort psychiczny że greater demony czują przed Toba strach podobnie zresztą jak inne duże rzeczy
Zgadzam sie. Divination + Wandering Familiar to najbardziej sluszne combo na magii teraz.
Gralem też jedną bitwe na magiczce na smoku z Cult of Yema, Familiarem i Okultyzmem i też to wydaje sie miec potencjal, ale wymaga dalszych badan
Gralem też jedną bitwe na magiczce na smoku z Cult of Yema, Familiarem i Okultyzmem i też to wydaje sie miec potencjal, ale wymaga dalszych badan
We can't stop here. This is bat country.
Ja wpadam na stare smieci.
Bede gral zajazdem na 20tu warlockach. Nawet raz tym nie zagralem
Tak naprawde jara mnie teraz magiczka na smoku z okultyzmem, ale niestety nie mam figurki.
W ogole jest za duzo kmin teraz w tym booku
Bede gral zajazdem na 20tu warlockach. Nawet raz tym nie zagralem
Tak naprawde jara mnie teraz magiczka na smoku z okultyzmem, ale niestety nie mam figurki.
W ogole jest za duzo kmin teraz w tym booku
Koledzy z mazowsza powitają Cię wszechobecnymi banishmentami z wielką ochotą
Kurde ta magica z ocultyzmem na smoku AK Witch King przemawia do mnie
Jak posadzisz na smoku model Malektiha to myśle że nikt by sie nie czepiał - w końcu był/jest magiem
EDIT: 4+ ward na maszyny, 3+ ward na magie i , 5+ ward na wszystko, na smoku może być całkiem spoczko
Kurde ta magica z ocultyzmem na smoku AK Witch King przemawia do mnie
Jak posadzisz na smoku model Malektiha to myśle że nikt by sie nie czepiał - w końcu był/jest magiem
EDIT: 4+ ward na maszyny, 3+ ward na magie i , 5+ ward na wszystko, na smoku może być całkiem spoczko
+ smiejesz się z miscasta
+ wszystkie czary mozesz rzucac z combatu, bo nie sa pociskami
+ leczenie z 0wki
+ Strider i Fly (8)
Same zyski
A z lockami no cóż: jak bierzesz hydrę to wszyscy mają płonące, jak locki to divine'y
+ wszystkie czary mozesz rzucac z combatu, bo nie sa pociskami
+ leczenie z 0wki
+ Strider i Fly (8)
Same zyski
A z lockami no cóż: jak bierzesz hydrę to wszyscy mają płonące, jak locki to divine'y
Hejka
Ja na Warszawę wydumałem teki oto kulcik Nabh'a
(niestety moje szanse na przyjazd maleją w zastraszającym tempie, ale kto wie może się jednak uda):
Ja na Warszawę wydumałem teki oto kulcik Nabh'a
(niestety moje szanse na przyjazd maleją w zastraszającym tempie, ale kto wie może się jednak uda):
Rozpa uwarunkowana nieco posiadanymi modelami ale jestem ciekaw waszej opinii.1 Dread Prince @ 596.0 Pts
General; Cult of Nabh
Ogre Sword [80.0]
Hardened Shield [10.0]
Midnight Cloak [100.0]
Potion of Swiftness [10.0]
1 Raptor Chariot @ [0.0] Pts
1 Cult Priest of Nabh @ 730.0 Pts
Cult of Nabh; Executioner's Blade; Paired Weapons; Battle Standard; Divine
Altar
Crown of Scorn [30.0]
Stalker's Standard [60.0]
10 Blades of Nabh @ 260.0 Pts