HE na 600 zasady Brder Patrol
HE na 600 zasady Brder Patrol
Noble 118
Armor of Caledor
Great Weapon
10 Archers 127
Muzyk
Czempion
20 WL 355
Champion
Muzyk
Sztandar
Skeinsilver
Noble leci do Oddzialu 20 WL gdzie w sumie mam 7 w szeregu co wyplaca łącznie 10 Ataków z s6 z przodu lub 7 atakow z s6 z tylu. . Archersi po fastach lub scinają ranki w klockach.
Armor of Caledor
Great Weapon
10 Archers 127
Muzyk
Czempion
20 WL 355
Champion
Muzyk
Sztandar
Skeinsilver
Noble leci do Oddzialu 20 WL gdzie w sumie mam 7 w szeregu co wyplaca łącznie 10 Ataków z s6 z przodu lub 7 atakow z s6 z tylu. . Archersi po fastach lub scinają ranki w klockach.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2007, o 20:11 przez Relosu, łącznie zmieniany 1 raz.
http://uk.games-workshop.com/whitedwarf ... patrol.pdf
Proszę Relosu.
Proszę Relosu.
Modyfikacja zrobiona. Jets cos do wystrzelania i rank i fastów oraz klocek niedo powstrzymania. Leader od Generala i stubborn daje stubborn na 9. Asf z przodu 10 atakow z s6. AS 3+ od strzelania a w WW na 5+. Skein silver przyda sie zeby jak najszybciej leciec do wroga. Formacja klocka bedzie 3 szeregi po 7 wl w kazdym(w 1 szeregu siedzi Noble) co daje cr mniej wiecej +4 na start. Tego klocka nie da sie powstrzymac.
NIestety wg mnie w core jest teraz bieda. Jak byly SH w core to mozna bylo jeszcze jakos grac a teraz 20 spirow to dla mnie za duzo a taki cus sprawdzo sie doskonale. czy z boku czy z tylu zawsze moge dac w gebe i przeciwnik sie odbije. pozatym co moze byc groznego ?? Tanka/giganta/dragonmaga nikt nie wystawi bo nie moze. A reszta to bedzie sie mnie bala patykiem tknąć. No i bedzie max 1 chariot w armii bo tak jest w zasadach wiec tez nie jest zle.
WL zawsze beda mieli stubborn na 8 - radze doczytac zasady w RB ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
rozpiska ciekawa, ale imo słaba.. piechota jest dosc wolna.. okraza Cie ze wszystkich stron i zmusza do zdawania co ture breaka na 8, az Ci sie nie powiedzie![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
nie lepiej dac duzy klocek spearelfow i troche mniejszy WL ? - dwa klocki to lepiej niz jeden - choc to tylko dwa oddziały na stole
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
rozpiska ciekawa, ale imo słaba.. piechota jest dosc wolna.. okraza Cie ze wszystkich stron i zmusza do zdawania co ture breaka na 8, az Ci sie nie powiedzie
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
nie lepiej dac duzy klocek spearelfow i troche mniejszy WL ? - dwa klocki to lepiej niz jeden - choc to tylko dwa oddziały na stole
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
przyda sie przyda.Asassello pisze:WL zawsze beda mieli stubborn na 8 - radze doczytac zasady w RB
Jednak co do klocka spearów czy wstawic go jako 15 czy jako 20. Niby to jest jeszzce +1 do cr jednak jak mam 15 to wiem ze na bank cos zrobia. Ehh do jutra jeszcze pomysle i wstawie moje przemyslenia tutaj.
Taki klocek to każdy chyba łatwo wymanewruje, otoczy i skanapkuje ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
A nawet jakby od przodu wpadł unit jakiejś mocnej kawy, np. savage orc boar boyz czy knighci khorna (choseni
) to mogą to skroić.
A za takie pkty to inni wystawią kilka klocków jakichś czy fastów i nie będziesz miał lekko.
Np. taka rospiska ong:
Savage boss na dziku,
klocek orków
klocek n.g z sieciami i fanolem
6x savage boar boyz
wolfs
Czymś takim chyba ostatnio grałem na 600 i widzisz żeby Twoje wojsko to powstrzymało?
Albo jakieś bestie z kupą herdów co to otoczą
czy wood elfy, które to zestrzelą pewnie i rozjadą ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Chyba że umiesz tym jakoś grać i nawet nie mam pojecia co to może zrobić![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ale nie myślałeś o czymś takim:
Noble @125
-reaver bow
13x Lothern Seaguard @174
-muzyk
12x Lother Seaguard @161
-myzyk
Lion Chariot of Charce
Jest duużo strzelania, a co nie ustrzelisz, to na klate wziąść możesz i szarżować chariotem![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
A nawet jakby od przodu wpadł unit jakiejś mocnej kawy, np. savage orc boar boyz czy knighci khorna (choseni
A za takie pkty to inni wystawią kilka klocków jakichś czy fastów i nie będziesz miał lekko.
Np. taka rospiska ong:
Savage boss na dziku,
klocek orków
klocek n.g z sieciami i fanolem
6x savage boar boyz
wolfs
Czymś takim chyba ostatnio grałem na 600 i widzisz żeby Twoje wojsko to powstrzymało?
Albo jakieś bestie z kupą herdów co to otoczą
Chyba że umiesz tym jakoś grać i nawet nie mam pojecia co to może zrobić
Ale nie myślałeś o czymś takim:
Noble @125
-reaver bow
13x Lothern Seaguard @174
-muzyk
12x Lother Seaguard @161
-myzyk
Lion Chariot of Charce
Jest duużo strzelania, a co nie ustrzelisz, to na klate wziąść możesz i szarżować chariotem
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- "Nie jestem powergamerem"
Lwi rydwan nie wchodzi na te punkty. Trudno się kanapkuje coś, co z każdej strony wypłaca po kilka ataków z siłą 6, WS5 i ASF. I ma stubborn. Jednakże i tak nie polecam takiego kloca na te punkty.
Za to lotherni są wg. mnie fajnym pomysłem.
Za to lotherni są wg. mnie fajnym pomysłem.
a tak swoja droga.. cholzeni czy savege wpadajacy od przodu w taki klocek w drugiej turze combatu wyparowywuja smiercia naturalna ![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
chyba ze Ci WL beda szli przez las i nie bedziesz mogł do nich strzelactedzio pisze:ale np można taki klocek przecież wystrzelać, pistoleri i handgunnersi dosyć szybko ich skróca do polowy a potem szarża kawalerii z genkiem i po kłopocie, przynajmniej jak ja to robie to udaje mi sie
Dlatego jest ich 20 a wszystkich nie wystrzelasz z savem na 3+ od strzelania. No i jak Asassello powiedzial wl lubia lazic po lasach. No i po cos wzialem tych 10 archersow z zasiegiem na 30" beda mogli spokojnie zdejmowac takie strzelajace fasty itdtedzio pisze:ale np można taki klocek przecież wystrzelać, pistoleri i handgunnersi dosyć szybko ich skróca do polowy a potem szarża kawalerii z genkiem i po kłopocie, przynajmniej jak ja to robie to udaje mi sie
dlatego tez mam taka antykawe w postaci nobla i oddzialu WL. No ale zmieniając temat dzisiaj pokombinowalem z rozpiską i wyszedł mi taki cus.
Noble 118
Armor of Caledor, Great Weapon
11 WL 177
Champion
21 Spearelves 204
Musican
Banner
9 Archers 99
Łacznie 598 pkt. Mam 2 klocki gdzie jeden stoi formacji 3x7 a 2 2x6. Noble leci do WL. Speary albo biora cos na klatk(pod warunkiem za na bank przetrwają lub pogonią) a WL wali w flanke. Lub na odwrót.
9 archersów po fastach/scina ranki/po strzelcach przeciwnika.
Co wy na to ??
Noble 118
Armor of Caledor, Great Weapon
11 WL 177
Champion
21 Spearelves 204
Musican
Banner
9 Archers 99
Łacznie 598 pkt. Mam 2 klocki gdzie jeden stoi formacji 3x7 a 2 2x6. Noble leci do WL. Speary albo biora cos na klatk(pod warunkiem za na bank przetrwają lub pogonią) a WL wali w flanke. Lub na odwrót.
9 archersów po fastach/scina ranki/po strzelcach przeciwnika.
Co wy na to ??