HE na 600 zasady Brder Patrol

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Relosu
Kretozord

HE na 600 zasady Brder Patrol

Post autor: Relosu »

Noble 118
Armor of Caledor
Great Weapon

10 Archers 127
Muzyk
Czempion

20 WL 355
Champion
Muzyk
Sztandar
Skeinsilver

Noble leci do Oddzialu 20 WL gdzie w sumie mam 7 w szeregu co wyplaca łącznie 10 Ataków z s6 z przodu lub 7 atakow z s6 z tylu. . Archersi po fastach lub scinają ranki w klockach.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2007, o 20:11 przez Relosu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

A nie powinno być 1 rare lub 1 specjal?

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Powinno

Relosu
Kretozord

ups o tym zapomnialem. ok modyfikacja rozpiski zaraz zedytuje 1 post.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Relosu
Kretozord

Modyfikacja zrobiona. Jets cos do wystrzelania i rank i fastów oraz klocek niedo powstrzymania. Leader od Generala i stubborn daje stubborn na 9. Asf z przodu 10 atakow z s6. AS 3+ od strzelania a w WW na 5+. Skein silver przyda sie zeby jak najszybciej leciec do wroga. Formacja klocka bedzie 3 szeregi po 7 wl w kazdym(w 1 szeregu siedzi Noble) co daje cr mniej wiecej +4 na start. Tego klocka nie da sie powstrzymac.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Expertem nie jestem na takie punkty, ale myślę, że 20 WL to kiepski pomysł.

Relosu
Kretozord

NIestety wg mnie w core jest teraz bieda. Jak byly SH w core to mozna bylo jeszcze jakos grac a teraz 20 spirow to dla mnie za duzo a taki cus sprawdzo sie doskonale. czy z boku czy z tylu zawsze moge dac w gebe i przeciwnik sie odbije. pozatym co moze byc groznego ?? Tanka/giganta/dragonmaga nikt nie wystawi bo nie moze. A reszta to bedzie sie mnie bala patykiem tknąć. No i bedzie max 1 chariot w armii bo tak jest w zasadach wiec tez nie jest zle.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

WL zawsze beda mieli stubborn na 8 - radze doczytac zasady w RB :)

rozpiska ciekawa, ale imo słaba.. piechota jest dosc wolna.. okraza Cie ze wszystkich stron i zmusza do zdawania co ture breaka na 8, az Ci sie nie powiedzie ;-)

nie lepiej dac duzy klocek spearelfow i troche mniejszy WL ? - dwa klocki to lepiej niz jeden - choc to tylko dwa oddziały na stole
Obrazek

Relosu
Kretozord

Asassello pisze:WL zawsze beda mieli stubborn na 8 - radze doczytac zasady w RB :)
przyda sie przyda.
Jednak co do klocka spearów czy wstawic go jako 15 czy jako 20. Niby to jest jeszzce +1 do cr jednak jak mam 15 to wiem ze na bank cos zrobia. Ehh do jutra jeszcze pomysle i wstawie moje przemyslenia tutaj.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Taki klocek to każdy chyba łatwo wymanewruje, otoczy i skanapkuje :P
A nawet jakby od przodu wpadł unit jakiejś mocnej kawy, np. savage orc boar boyz czy knighci khorna (choseni :P) to mogą to skroić.
A za takie pkty to inni wystawią kilka klocków jakichś czy fastów i nie będziesz miał lekko.
Np. taka rospiska ong:
Savage boss na dziku,
klocek orków
klocek n.g z sieciami i fanolem
6x savage boar boyz
wolfs
Czymś takim chyba ostatnio grałem na 600 i widzisz żeby Twoje wojsko to powstrzymało?
Albo jakieś bestie z kupą herdów co to otoczą :P czy wood elfy, które to zestrzelą pewnie i rozjadą :P
Chyba że umiesz tym jakoś grać i nawet nie mam pojecia co to może zrobić :P

Ale nie myślałeś o czymś takim:
Noble @125
-reaver bow
13x Lothern Seaguard @174
-muzyk
12x Lother Seaguard @161
-myzyk
Lion Chariot of Charce
Jest duużo strzelania, a co nie ustrzelisz, to na klate wziąść możesz i szarżować chariotem ;)

MistrzMiecza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MistrzMiecza »

Lwi rydwan nie wchodzi na te punkty. Trudno się kanapkuje coś, co z każdej strony wypłaca po kilka ataków z siłą 6, WS5 i ASF. I ma stubborn. Jednakże i tak nie polecam takiego kloca na te punkty.

Za to lotherni są wg. mnie fajnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

a tak swoja droga.. cholzeni czy savege wpadajacy od przodu w taki klocek w drugiej turze combatu wyparowywuja smiercia naturalna ;-)
Obrazek

Relosu
Kretozord

NO właśnie. Z której story by szarzy nie bylo albo ile tych szarz to ja zawsze oddam te pare atakow z s6. A anwet jak przegram kombat to jest stubborn i w next turze juz nie jest tak wesolo.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

ale np można taki klocek przecież wystrzelać, pistoleri i handgunnersi dosyć szybko ich skróca do polowy a potem szarża kawalerii z genkiem i po kłopocie, przynajmniej jak ja to robie to udaje mi sie

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

tedzio pisze:ale np można taki klocek przecież wystrzelać, pistoleri i handgunnersi dosyć szybko ich skróca do polowy a potem szarża kawalerii z genkiem i po kłopocie, przynajmniej jak ja to robie to udaje mi sie
chyba ze Ci WL beda szli przez las i nie bedziesz mogł do nich strzelac ;-)
Obrazek

Relosu
Kretozord

tedzio pisze:ale np można taki klocek przecież wystrzelać, pistoleri i handgunnersi dosyć szybko ich skróca do polowy a potem szarża kawalerii z genkiem i po kłopocie, przynajmniej jak ja to robie to udaje mi sie
Dlatego jest ich 20 a wszystkich nie wystrzelasz z savem na 3+ od strzelania. No i jak Asassello powiedzial wl lubia lazic po lasach. No i po cos wzialem tych 10 archersow z zasiegiem na 30" beda mogli spokojnie zdejmowac takie strzelajace fasty itd

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

hehe a ja specjalnie wziolem taką ciezka kawalerie z asv na 1+ zeby niszczyła takich łukoli, to musi byc duuzy ten las zeby wszedzie nie bylo ich widac no nie??

Relosu
Kretozord

dlatego tez mam taka antykawe w postaci nobla i oddzialu WL. No ale zmieniając temat dzisiaj pokombinowalem z rozpiską i wyszedł mi taki cus.

Noble 118
Armor of Caledor, Great Weapon

11 WL 177
Champion

21 Spearelves 204
Musican
Banner

9 Archers 99

Łacznie 598 pkt. Mam 2 klocki gdzie jeden stoi formacji 3x7 a 2 2x6. Noble leci do WL. Speary albo biora cos na klatk(pod warunkiem za na bank przetrwają lub pogonią) a WL wali w flanke. Lub na odwrót.
9 archersów po fastach/scina ranki/po strzelcach przeciwnika.
Co wy na to ??

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

a mozna miec 9 archerów??

ODPOWIEDZ