les debiles et les enfants terribles: Kruti i Tomash znowu;)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kruti pisze:nie jestem przeciw PG a dziwnej monotonii obecnie.
Znaczy, dziwnej monotonii rozumianej jako przełożenie 1:1 pomiędzy rozpiską a tym, co twierdzi gracz w trakcie gry? Albo dziwnej monotonii rozumianej jako szarże kawalerią najwcześniej w drugiej turze (wyłączając popychaczki)? Czy może dziwnej monotonii rozumianej ogólnie jako gra zgodnie z zasadami, niezaskakująca ordynarnymi wałkami?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Tomash pisze:
Kruti pisze:nie jestem przeciw PG a dziwnej monotonii obecnie.
Znaczy, dziwnej monotonii rozumianej jako przełożenie 1:1 pomiędzy rozpiską a tym, co twierdzi gracz w trakcie gry? Albo dziwnej monotonii rozumianej jako szarże kawalerią najwcześniej w drugiej turze (wyłączając popychaczki)? Czy może dziwnej monotonii rozumianej ogólnie jako gra zgodnie z zasadami, niezaskakująca ordynarnymi wałkami?
Na prawdę Tomku - mimo całej sympatii do Ciebie - prosiłbym o jedno. Nie wypowiadaj się o czasach o których nie masz pojęcia. Na scenie jako enfant terrible polskiego WFB pojawiłeś się raptem dwa lata temu i od razu wszystko wiesz. I na prawdę - no ofens, bez flejmu i napinki, czy jakie tam jeszcze grypsy są teraz w użyciu - nie wiem jak ktoś, kto wtedy zajmował się czymś innym mógłby komentować tak zamierzchłą przeszłość. Na prawdę nie chciałbym Cię urazić, ale chyba nie da się miziać wszystkich pytką po szyi. Starasz się przypodobać obecnemu środowisku wyjadaczy? Ok. Ale rób to jakoś z sensem. Bo twierdzenia masz kategoryczne, a czasów nie znasz (popraw mnie jeśli się mylę).

Jak zauważyłeś to nawet ostrzejsze uwagi Thuriona przemilczałem, bo On (w przeciwieństwie do Ciebie) w tamtych czasach był obecny. Co prawda jako bodajże czternastolatek, ale grywał na pierwszych Snotconach z Bratem. Krótko mówiąc - mam prawo przypuszczać, że wie o czym mówi. Co do Ciebie - takiego przekonania nie mam.

Poważnie - nie chciałbym rozgrzebać kolejnej dyskusji w tym temacie także w miarę możliwości przetraw to proszę w ciszy. No chyba, że nie będziesz mógł wytrzymać ...
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Kruti pisze:
Jak zauważyłeś to nawet ostrzejsze uwagi Thuriona przemilczałem,
az sie tym zawstydzilem sadzac ze pojechalem za ostro :oops:
Kruti pisze: bo On (w przeciwieństwie do Ciebie) w tamtych czasach był obecny. Co prawda jako bodajże czternastolatek, ale grywał na pierwszych Snotconach z Bratem. ,
tez kurde lezka sie w oku kreci jak sie wspomni 1 snotcon i moj wagon 14 dragon princow z lordem w srodku rozjechany przez szarzujace ze wszsytkich stron WE Chrzanka ;), czy tez moje Haje rozdmuchane przez Blessa (to chyba bylo na kolejnym snotkonie (zreszta do blessa mam ciagle jakiegos pecha :P), czy tez Eurocon w Gdyni i gre z Holanem gdzie moja 25tka sea guradow ze standard of shielding zostala przeciwstawiona m.in. ogrom, halflingom i wszystkiemu innemu czego nie ma w obecnym imperium...
Kruti pisze: Krótko mówiąc - mam prawo przypuszczać, że wie o czym mówi. Co do Ciebie - takiego przekonania nie mam.
po prostu show must go on ;) teraz tez sa wporzo ludzie grajacy niekonwencjonalnie... to ze na 5 pierwszych stolach spotka sie 2 takie same imperia, 3 prawie takie same WE, 2 bretki i do tego cos innnego prowadzonego przez bardzo dobrych graczy nie oznacza ze teraz jest gorzej ;) naprawde warto sprobowac wrocic... zreszta od WFB, jezeli sie gralo w ta gre troche dluzej niz 2lata maja lat 15, sie nie ucieknie ;) widze to po przykladzie brata ktory nie gra juz od dluzszego czasu ale caly czas jest aktywny w tematyce zwanej hobby...

pzdr !!

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Najbardziej tragiczne jest to ze Bilus ktory zrobil naprawde sporo jako organizator zapamietany zostal jak symbol oszustw i walkow. Nawet Vladdi ktoremu sporo zarzucaja ludzie czy Artur nie dorobil sie takiej opinii. Co tylko pokazuje skale na jaka Bilus tracal zasady :wink: Dlatego chocby zrobil 10 razy wiecej niz Szafa to i tak zostanie walkarzem. Bo to co zrobil dobrego dla battla w Polsce mocno przykryl "postawa w czasie gry". A jesli chodzi o stary klimat to na DMP w tym roku mozna bylo poczuc stare czasy za sprawa pewnego starszego pana - Marcina Galocha i mlodziutkiego i krewkiego zawodnika - Niedbala. "Ty stary chuju bawi Cie oszukiwanie malych dzieci?" Zostawmy to jako symbol starych lat ktory niech nie wraca :roll: Wy tesknicie raczej za starym klimatem kameralnyhc turnieji a nie jak teraz czesto 70-80 tlumowi ludzi ktorych nie znacie :wink: Otoz jak za starych czasow czolowka sie zna dobrze i czasem nawet iskrzy w czasie gier :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

thurion pisze: naprawde warto sprobowac wrocic...
pzdr !!
Żebyś wiedział, że spróbuję ;) Ale to będzie niespodzianka :)

PS I Snotcon, rok 2001, początek VI ed., Krasnale zajmują na turnieju 8. miejsce mając na kocie także HE pewnego młodego czlowieka :mrgreen: - to był szok ;)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kruti pisze:Poważnie - nie chciałbym rozgrzebać kolejnej dyskusji w tym temacie także w miarę możliwości przetraw to proszę w ciszy. No chyba, że nie będziesz mógł wytrzymać ...
Wytrzymać nie mogę o tyle, że raptem zacytowałem zjawiska opisane w innych postach w tym temacie - którym to zjawiskom nie zaprzeczyłeś. Bądź więc tak uprzejmy i się do autorów owych postów przyczep, a nie do osoby zaledwie je cytującej.

PS. Tekstem o enfant terrible chciałeś mnie obrazić, czy po prostu nie wiesz co to wyrażenie oznacza?
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Tomash pisze: Wytrzymać nie mogę o tyle, że raptem zacytowałem zjawiska opisane w innych postach w tym temacie - którym to zjawiskom nie zaprzeczyłeś. Bądź więc tak uprzejmy i się do autorów owych postów przyczep, a nie do osoby zaledwie je cytującej.
No przepraszam, ale z treści posta nie wynikało, że coś cytujesz. Trochę zatem trzeba uważać w takich sytuacjach by nie zostać źle zrozumianym...
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kruti pisze:No przepraszam, ale z treści posta nie wynikało, że coś cytujesz. Trochę zatem trzeba uważać w takich sytuacjach by nie zostać źle zrozumianym...
Przepraszam, że poczyniłem założenie o inteligencji adresata i znajomości poprzednich postów, na temat których zresztą się wypowiadał. Po stokroć przepraszam. :oops:

Możemy już zakończyć ten podwątek? Nie odpowiedziałeś na moje pytanie o definicję "dziwnej monotonii" - trudno. Użyłeś mocno obraźliwego określenia - trudno, nie musimy sobie podawać ręki przy spotkaniu. Śmiecimy w temacie o czymś zgoła innym - na forum niemile widziane.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Obrazek
;)

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

lol

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Tomash pisze:
Kruti pisze:No przepraszam, ale z treści posta nie wynikało, że coś cytujesz. Trochę zatem trzeba uważać w takich sytuacjach by nie zostać źle zrozumianym...
Przepraszam, że poczyniłem założenie o inteligencji adresata i znajomości poprzednich postów, na temat których zresztą się wypowiadał. Po stokroć przepraszam. :oops:
Napisz po prostu, że jestem debilem. I - sam nie wiem - może w takim razie nie zabieraj głosu w dyskusji, w której nie masz własnego stanowiska. A z resztą - rób co chcesz. Pozerstwo wychodzi Ci chyba najlepiej ;) Gwiazdko Ty Nasza :twisted: ;)
Tomash pisze: Użyłeś mocno obraźliwego określenia - trudno, nie musimy sobie podawać ręki przy spotkaniu.
LOL ale z Ciebie obrażalski :lol2: A które określenie tak mocno Cię obraziło?
Ostatnio zmieniony 13 gru 2007, o 14:53 przez Kruti, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kruti pisze:Napisz po prostu, że jestem debilem.
Po co? Obrazisz się i będzie do kitu. Poza tym takie walenie między oczy jest mało finezyjne, takie wrzuty zostawiam dzieciom w piaskownicy. Wolę, aż sam do powyższego dojdziesz. ;)

Głupio (w sensie, aż szkoda) to napisać w świetle Twoich ostrych tekstów, ale serio nie uważam Cię za debila.
Kruti pisze:I - sam nie wiem - może w takim razie nie zabieraj głosu w dyskusji, w której nie masz własnego stanowiska.
Zaraz, jeszcze dwa posty temu odmawiałeś mi prawa do własnego stanowiska. To w końcu mam je mieć, czy też "nie mam prawa nic mówić bo wtedy nie grałem"? Zdecyduj się, gościu.

Odpowiesz na chociaż jedno Post Scriptum z poprzednich postów, czy znowu udajesz nieistnienie niewygodnych tematów?

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Tomash pisze:
PS. Tekstem o enfant terrible chciałeś mnie obrazić, czy po prostu nie wiesz co to wyrażenie oznacza?
To cię uraziło ????? :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Będę pamiętał, że wbrew pozorom jesteś dość delikatny.

PS Internetowy Kopaliński podał tylko jedno z wielu znaczeń ;) czasem poza netem warto otworzyć książkę (takie zapisane kartki papieru między dwiema twardszymi i czasem kolorowymi) ;)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Zapytam inaczej: miałeś na myśli enfant terrible w znaczeniu Kopalińskiego, czy w znaczeniu Webstera?

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Kruti pisze:I - sam nie wiem - może w takim razie nie zabieraj głosu w dyskusji, w której nie masz własnego stanowiska.
Tomash pisze: Zaraz, jeszcze dwa posty temu odmawiałeś mi prawa do własnego stanowiska.
Do oceny czytelników
Tomash pisze:Zapytam inaczej: miałeś na myśli enfant terrible w znaczeniu Kopalińskiego, czy w znaczeniu Webstera?
W znaczeniu Jeana Cocteau
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Żeby nie manipulować, warto podać sięgający dalej wstecz kontekst:
Tomash pisze:(...) Czy może dziwnej monotonii rozumianej ogólnie jako gra zgodnie z zasadami, niezaskakująca ordynarnymi wałkami?
Kruti pisze:Nie wypowiadaj się o czasach o których nie masz pojęcia.
Tomash pisze:raptem zacytowałem zjawiska opisane w innych postach w tym temacie - którym to zjawiskom nie zaprzeczyłeś.
Tomash pisze:Zaraz, jeszcze dwa posty temu odmawiałeś mi prawa do własnego stanowiska.*
* - chodzi oczywiście o "nie wypowiadaj się o czasach..."

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Tomash pisze:Żeby nie manipulować, warto podać sięgający dalej wstecz kontekst:
Tomash pisze:(...) Czy może dziwnej monotonii rozumianej ogólnie jako gra zgodnie z zasadami, niezaskakująca ordynarnymi wałkami?
Kruti pisze:Nie wypowiadaj się o czasach o których nie masz pojęcia.
Tomash pisze:raptem zacytowałem zjawiska opisane w innych postach w tym temacie - którym to zjawiskom nie zaprzeczyłeś.
Tomash pisze:Zaraz, jeszcze dwa posty temu odmawiałeś mi prawa do własnego stanowiska.*
* - chodzi oczywiście o "nie wypowiadaj się o czasach..."
OK - jestem debilem!. Nie rozumiem o co Ci chodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

To, co robicie, do niczego nie prowadzi. Od słownych utarczek bardziej mnie interesuje, który pierwszy skończy tą szopkę.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Kruti pisze:OK - jestem debilem!.
Wcale tak nie uważam...
Kruti pisze:Nie rozumiem o co Ci chodzi.
Wypowiedziałem się. Odmówiłeś mi prawa do wypowiedzenia się, jako że jestem "za młody stażem" w battlu. To odpowiedziałem, że moja wypowiedź była oparta na postach osób "starszych stażem". To znowu mi zarzuciłeś, że nie mam własnego zdania (w domyśle - innego od owych "starszych", najchętniej pewnie tożsamego z Twoim). Znaczy, mam własne zdanie - źle, nie mam - jeszcze gorzej. Weź się więc w końcu zdecyduj.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Kto mi wycina posty z "napinka-tematu" bez zapowiedzi. Zamysł był taki, żeby całą napinkę trzymać w jednym temacie, a nie rozrzucać na mniejsze "napinko-temaciki".
A licky boom boom down!!!

ODPOWIEDZ