HE na 600 zasady Brder Patrol
wkrecaja Cię.Relosu pisze:Mozna bo wszystkie oddzialy swoje minimum obciete o polowe czyli moge 5+ wystawic. No chyba ze w klubie mnie wkrecają =PPaku pisze:Nie można mieć 9 archersów.
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
ale to jest już zasada HE a nie Border Patrolu.MistrzMiecza pisze:To elitarna piechta jest od 5+.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
ja na BP na turniej biore cos takiego, co prawda do pary ze szczurami (stad mag) ale wydaje mi sie to dosc uniwersalne rozwiazanie:
1 Mage @ 110 Pts
Magic Level 1
Gem of Courage [10]
10 Archers @ 110 Pts
Longbow
19 SpearElves @ 196 Pts
Spear; Light Armour; Shield; FCG
5 Dragon Princes @ 180 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
Tak sobie patrze na tych 20 WL za te 600 punktow to sa nie do zdjecia w hth. Zaden ofens nie ma na nich bata. Jedyne co mozna z nimi zrobic to wystrzelac. Mysle ze dwarfy ci imperium cie zjadaja. Ale zadne ofens nie ma szans. Ktos tu napisal ze boarboyzi, wolfriderzy i orcowy i goblinski klocek ich zjada, nie wiem jak, jedyna rozpa orkowa co moze to rozwalic to same ng z fanatykami i doom diver albo katapulta. Pozdrawaim
Tak sobie patrze na tych 20 WL za te 600 punktow to sa nie do zdjecia w hth. Zaden ofens nie ma na nich bata. Jedyne co mozna z nimi zrobic to wystrzelac. Mysle ze dwarfy ci imperium cie zjadaja. Ale zadne ofens nie ma szans. Ktos tu napisal ze boarboyzi, wolfriderzy i orcowy i goblinski klocek ich zjada, nie wiem jak, jedyna rozpa orkowa co moze to rozwalic to same ng z fanatykami i doom diver albo katapulta. Pozdrawaim
ok pomyslalem nad rozpiska, pokombinowalem potestowalem i wyszlo takie cos
Noble 118
Great Weapon, Armor of Caledor
19 Spearelves 186
Standar
Musican
15 Lothoren Sea Guard 195
Standar
Musican
RBT 100
noble w 19 spearow i idzie do wroga lsg stzrela zeby sciac ranki oraz oslania flanke klocka spearow. Bolt po ciezszym lub scina ranki.
Noble 118
Great Weapon, Armor of Caledor
19 Spearelves 186
Standar
Musican
15 Lothoren Sea Guard 195
Standar
Musican
RBT 100
noble w 19 spearow i idzie do wroga lsg stzrela zeby sciac ranki oraz oslania flanke klocka spearow. Bolt po ciezszym lub scina ranki.
Powiedz co sie stanie jak w taki klocek 20 SE wbije sie 5 Cholsenów z ex championem??? a w lotorenów chariot mortalowy??
Herosowi w challengu a 14 atakami trafiając na 4 raniac na 5 i koles nie może zdać asv, podobnie z chariotem nie sadze abys przebił sie przez 5T i 3+asv, nie masz nic na kontrę ja wywaliłbym tych 15 Lothernow i wcisnol z to WL a za resztę 10 łukoli z muzykiem.
Herosowi w challengu a 14 atakami trafiając na 4 raniac na 5 i koles nie może zdać asv, podobnie z chariotem nie sadze abys przebił sie przez 5T i 3+asv, nie masz nic na kontrę ja wywaliłbym tych 15 Lothernow i wcisnol z to WL a za resztę 10 łukoli z muzykiem.
Uciekna a exelted zginie w "czelendżu". Wiem bo widzialem to na wlasne oczy i mam ze 6 świadków. Coś jeszzce ?? Pozatym nie moge wstawic wl bo mam juz bolca z ktorego nie zrezygnuje. Taka rozpa naprawde wydaje mi sie powerna. Pozatym czemu zakladasz ze bede gral na chaos. Akurat u mnie w klubie jest tylko 1 osoba grajaca chaosem i na dodatek nie bedzie wiadomo czy bedzie na tym turneju grala.tedzio pisze:Powiedz co sie stanie jak w taki klocek 20 SE wbije sie 5 Cholsenów z ex championem???
wydaje mi się bardzo fajne, jednak nie wiem czy potrzebny jest sztandar lothernom... zależy ile za niego Vp, a jak go wywalisz, to akurat Ci styknie na kolejnego spearelfa
zawsze o chłopa(elfa) wiecej.
A co do Twoich wspaniałych Tedziu taktyk, cóż, ustawi się na skraju, postrzela bolcem, tak że pozabija kilku tych rycerzy chaosu, lotherni wystrzelają psy, a jak bedzie miał rydwan, cóz na pewno jeden strzał pojedyńczym, który trafi, potem poprawi salwą, i wklepie wounda
prosze Cię, straszny z Ciebie teoriwarhamerowiec ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A co do Twoich wspaniałych Tedziu taktyk, cóż, ustawi się na skraju, postrzela bolcem, tak że pozabija kilku tych rycerzy chaosu, lotherni wystrzelają psy, a jak bedzie miał rydwan, cóz na pewno jeden strzał pojedyńczym, który trafi, potem poprawi salwą, i wklepie wounda
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)