HE na 600 zasady Brder Patrol

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

A ja na te pkt gdzieś podałem przegiętą rospiske nowego highelfostwa...

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Nie można mieć 9 archersów.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Na tak małe punkty uniwersalność Seaguardu może się bardzo opłacić -10-12 to nie tak strasznie duże punkty a są dość wielozadaniowym Corem.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Paku pisze:Nie można mieć 9 archersów.
Mozna bo wszystkie oddzialy swoje minimum obciete o polowe czyli moge 5+ wystawic. No chyba ze w klubie mnie wkrecają =P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Relosu pisze:
Paku pisze:Nie można mieć 9 archersów.
Mozna bo wszystkie oddzialy swoje minimum obciete o polowe czyli moge 5+ wystawic. No chyba ze w klubie mnie wkrecają =P
wkrecaja Cię.
Obrazek

MistrzMiecza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MistrzMiecza »

To elitarna piechta jest od 5+.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

MistrzMiecza pisze:To elitarna piechta jest od 5+.
ale to jest już zasada HE a nie Border Patrolu. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

ja na BP na turniej biore cos takiego, co prawda do pary ze szczurami (stad mag) ale wydaje mi sie to dosc uniwersalne rozwiazanie:
1 Mage @ 110 Pts
Magic Level 1
Gem of Courage [10]

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

19 SpearElves @ 196 Pts
Spear; Light Armour; Shield; FCG

5 Dragon Princes @ 180 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Tak sobie patrze na tych 20 WL za te 600 punktow to sa nie do zdjecia w hth. Zaden ofens nie ma na nich bata. Jedyne co mozna z nimi zrobic to wystrzelac. Mysle ze dwarfy ci imperium cie zjadaja. Ale zadne ofens nie ma szans. Ktos tu napisal ze boarboyzi, wolfriderzy i orcowy i goblinski klocek ich zjada, nie wiem jak, jedyna rozpa orkowa co moze to rozwalic to same ng z fanatykami i doom diver albo katapulta. Pozdrawaim

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Tak sobie patrze na tych 20 WL za te 600 punktow to sa nie do zdjecia w hth. Zaden ofens nie ma na nich bata. Jedyne co mozna z nimi zrobic to wystrzelac. Mysle ze dwarfy ci imperium cie zjadaja. Ale zadne ofens nie ma szans. Ktos tu napisal ze boarboyzi, wolfriderzy i orcowy i goblinski klocek ich zjada, nie wiem jak, jedyna rozpa orkowa co moze to rozwalic to same ng z fanatykami i doom diver albo katapulta. Pozdrawaim

Relosu
Kretozord

ok pomyslalem nad rozpiska, pokombinowalem potestowalem i wyszlo takie cos
Noble 118
Great Weapon, Armor of Caledor

19 Spearelves 186
Standar
Musican

15 Lothoren Sea Guard 195
Standar
Musican

RBT 100
noble w 19 spearow i idzie do wroga lsg stzrela zeby sciac ranki oraz oslania flanke klocka spearow. Bolt po ciezszym lub scina ranki.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Powiedz co sie stanie jak w taki klocek 20 SE wbije sie 5 Cholsenów z ex championem??? a w lotorenów chariot mortalowy??
Herosowi w challengu a 14 atakami trafiając na 4 raniac na 5 i koles nie może zdać asv, podobnie z chariotem nie sadze abys przebił sie przez 5T i 3+asv, nie masz nic na kontrę ja wywaliłbym tych 15 Lothernow i wcisnol z to WL a za resztę 10 łukoli z muzykiem.

Relosu
Kretozord

tedzio pisze:Powiedz co sie stanie jak w taki klocek 20 SE wbije sie 5 Cholsenów z ex championem???
Uciekna a exelted zginie w "czelendżu". Wiem bo widzialem to na wlasne oczy i mam ze 6 świadków. Coś jeszzce ?? Pozatym nie moge wstawic wl bo mam juz bolca z ktorego nie zrezygnuje. Taka rozpa naprawde wydaje mi sie powerna. Pozatym czemu zakladasz ze bede gral na chaos. Akurat u mnie w klubie jest tylko 1 osoba grajaca chaosem i na dodatek nie bedzie wiadomo czy bedzie na tym turneju grala.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

wydaje mi się bardzo fajne, jednak nie wiem czy potrzebny jest sztandar lothernom... zależy ile za niego Vp, a jak go wywalisz, to akurat Ci styknie na kolejnego spearelfa ;) zawsze o chłopa(elfa) wiecej.

A co do Twoich wspaniałych Tedziu taktyk, cóż, ustawi się na skraju, postrzela bolcem, tak że pozabija kilku tych rycerzy chaosu, lotherni wystrzelają psy, a jak bedzie miał rydwan, cóz na pewno jeden strzał pojedyńczym, który trafi, potem poprawi salwą, i wklepie wounda :lol: prosze Cię, straszny z Ciebie teoriwarhamerowiec ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Relosu
Kretozord

Wlasnie kosa raczej nie to kolejny pkt do cr ktory sie przyda jak bede musial tymi lothorenami zatrzymac. No juz na poczatek mam +4 wiec nie jest zle.

ODPOWIEDZ