Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Re: Ogrowe rozpiski
Lubię mieszać, a według mnie armia wcale tak źle ze sobą nie współgra, dzięki hellfistowi Rock auroch, Hunter jak i reszta oddziałów może biegać bardziej samopas
Chciałbym wcisnąć koronę, lecz żeby to zrobić musiałbym wyrzucić ring of fire ponieważ inaczej się nie zmieści, a jednak ten fireball bardzo się przydaje, szczególnie przy 4 zaklęciach z Taumaturgii. Co do Core to jednak lubię mieć jakiś duży klocek ogrów który mogę rozwinąć w 4 lub 5 ranków lub nie martwić się, że po 2 fazach combatu już nie będzie miał kto walczyć.

Nie kapuje czemu ludzie biorą na meneterach accurate. - Przecież vanguard daje Ci w sumie to samo(strzelanie na bliskim). A jest sporo bardziej uniwersalny
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Relikt przeszłości
A tak serio, vanguarda można zablokować a strzelać sobie możesz na daleki ile wlezie. W niektórych przypadkach, uwierz mi, nie chcesz Vetkami podchodzić za blisko
IMO vanguard na nich jest przydatny (kind off), jak masz mv7 ze szmaty plus swiftstride. Chociaż wtedy i tak wolał bym dać im poisony albo lethale. Jednostka ma wygar ale z pistoletami to dla mnie glass cannon. Za cholerę punktów. A i opcje z blizn raczej trzy/cztery do wyboru. Poison, Lethal Strike, Swiftstride. I może Accurate jak się gra strzelającymi Vetami.

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Vanguarda można zablokować + wystawiasz się na szarżę, a dzięki accurate walisz z karabinków na 24 cale ile wlezie i przeciwnik musi na to zareagować, nie może stać i tracić modeli 

- sorinmarkov
- Chuck Norris
No właśnie. Vetki są zajebistą jednostką, ale potrzebują wysokiego wsparcia. Budując kloc Weteranów budujesz pod nich całą armię. Coby bili pierwsi to potrzebny mamut... Yeti... Khan z futrem... Kolejne paręset punktów do jednostki. Natomiast dwójka premierów za 320 punktów łatwo się spłaci nawet ganiając odginaczki 

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Wcale nie musisz budować całej armii pod Vetków/Mietków, wystarczy jeden mamut i z inicjatywą "7" biją nawet przed elfimi elitkami, a sami z siebie z poisonami i pistoletami potrafią uszczuplić na dystans w szczególności potwory przeciwnika, w CC mają wiadro ataków z S5 i poisonami przez co nawet wrogie potwory boją się na nich szarżować, tym bardziej jeżeli wcześniej zostały pozbawione kilku woundów dzięki zatrutym pociskom
Na papierze Tuskery są fajne, ale jednak w grze zawsze lepiej sprawdzali mi się Vetkowie, chociaż to też na pewno zależy wiele od matchupu

Na papierze Tuskery są fajne, ale jednak w grze zawsze lepiej sprawdzali mi się Vetkowie, chociaż to też na pewno zależy wiele od matchupu

- sorinmarkov
- Chuck Norris
Jeśli się nie obrazisz, spróbuje sobie tę Twoją rozpiskę 
Próbowałem złożyć sensownie maga na Hellfist, ale jakoś kurde... Bez książki mi się nie widzi

Próbowałem złożyć sensownie maga na Hellfist, ale jakoś kurde... Bez książki mi się nie widzi

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Ja kombinuję z taką:
1 Shaman Master @ 862.0 Pts
General; Hellfist; Wizard Master; 4 Learned Spells; The Thaumaturgy; Great
Weapon
Ring of Fire [50.0]
Book of Arcane Power [100.0]
1 Mammoth Hunter Trolleater @ 450.0 Pts
Trolleater; Iron Fist; Ogre Crossbow; Light Armour; Tusker; Light Troops
Bluffer's Helm [80.0]
1 Tusker @ [0.0] Pts
6 Tribesmen @ 481.0 Pts
Iron Fist; Light Armour; Scrapling Lookout; Veteran Magic Standard;
Musician; Banner of Discipline [35.0]
3 Bruisers @ 165.0 Pts
3 Bruisers @ 165.0 Pts
3 Bruisers @ 165.0 Pts
3 Bruisers @ 165.0 Pts
2 Yetis @ 160.0 Pts
2 Tusker Cavalry @ 320.0 Pts
Iron Fist
1 Rock Aurochs @ 480.0 Pts Xbow
1 Thunder Cannon @ 300.0 Pts
Models in Army: 28
Total Army Cost: 4493.0
1 Shaman Master @ 862.0 Pts
General; Hellfist; Wizard Master; 4 Learned Spells; The Thaumaturgy; Great
Weapon
Ring of Fire [50.0]
Book of Arcane Power [100.0]
1 Mammoth Hunter Trolleater @ 450.0 Pts
Trolleater; Iron Fist; Ogre Crossbow; Light Armour; Tusker; Light Troops
Bluffer's Helm [80.0]
1 Tusker @ [0.0] Pts
6 Tribesmen @ 481.0 Pts
Iron Fist; Light Armour; Scrapling Lookout; Veteran Magic Standard;
Musician; Banner of Discipline [35.0]
3 Bruisers @ 165.0 Pts
3 Bruisers @ 165.0 Pts
3 Bruisers @ 165.0 Pts
3 Bruisers @ 165.0 Pts
2 Yetis @ 160.0 Pts
2 Tusker Cavalry @ 320.0 Pts
Iron Fist
Models in Army: 28
Total Army Cost: 4493.0
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Era MSU w Ograch
Myślałem, że nie dożyję 

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Typowa rozpa na Hellfiście, ja właśnie chciałem spróbować czegoś innego 

Gdy zaczynałem grać ogrami w 6 edycji były właśnie oparte na MSU 
Ja jeszcze nie miałem okazji pograć "typową" rozpiską, więc mam ochotę spróbować.
Ewentualnie mogę wywalić tuskery, yeti, aurocha i działo a wsadzić 6 weteranów i mamuta, ale wydaje się mniej uniwersalna.

Ja jeszcze nie miałem okazji pograć "typową" rozpiską, więc mam ochotę spróbować.
Ewentualnie mogę wywalić tuskery, yeti, aurocha i działo a wsadzić 6 weteranów i mamuta, ale wydaje się mniej uniwersalna.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Premiery mają jebnięcie i scoring
Osiłki dobrze odginają i scorują. Jungle is Massive 

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- sorinmarkov
- Chuck Norris
A jak myślicie, Bruisers czy Tribesmen w obecnej mecie? Chodzi mi o klocek między 8 a 10 schabów. Zauważyłem, że Tribesmeni nic nie mogą zabić 

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
- sorinmarkov
- Chuck Norris
A jak myślicie, Bruisers czy Tribesmen w obecnej mecie? Chodzi mi o klocek między 8 a 10 schabów. Zauważyłem, że Tribesmeni nic nie mogą zabić 

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Czy taka konstrukcja ma obecnie/jeszcze rację bytu?
Khan 390 Pts
BSB (50), Gem of Fortune (35), Yeti Fur (40), Dragonfire Gem (15), Brace of Ogre Pistols (10), gw (30)
Shaman General 632 Pts
Path: Pyromancy, Master (70), 4 spells (150), Book of Arcane Power (100), Ring of Fire (50), Talisman of Shielding (10), gw (12)
[1022]
6 x Tribesman 476 Pts
Iron fist, C, M, SV+ Gleming Icon (10)
6 x Tribesman 466 Pts
Iron fist, C, M, S
3 Bruisers 185 Pts
M
[1127]
7 Mercenary Veterans 970 Pts
Fcg + Stalker's Banner, Brace of Ogre Pistols, Poisoned Attack, Accurate
2 x Thunder Cannon 600 Pts
5 Scrapling Trappers 80 Pts
[1650]
Frost Mammoth 380 Pts
2 x 2 Yeti 320 Pts
[700]
4499/4500
Co byście zmienili? Zastanawiam się nad tymi 6 T. Shaman ma dedykowana 6 z icona ale może przeskoczyć do drugiej. Khan w Veteranach.
Khan 390 Pts
BSB (50), Gem of Fortune (35), Yeti Fur (40), Dragonfire Gem (15), Brace of Ogre Pistols (10), gw (30)
Shaman General 632 Pts
Path: Pyromancy, Master (70), 4 spells (150), Book of Arcane Power (100), Ring of Fire (50), Talisman of Shielding (10), gw (12)
[1022]
6 x Tribesman 476 Pts
Iron fist, C, M, SV+ Gleming Icon (10)
6 x Tribesman 466 Pts
Iron fist, C, M, S
3 Bruisers 185 Pts
M
[1127]
7 Mercenary Veterans 970 Pts
Fcg + Stalker's Banner, Brace of Ogre Pistols, Poisoned Attack, Accurate
2 x Thunder Cannon 600 Pts
5 Scrapling Trappers 80 Pts
[1650]
Frost Mammoth 380 Pts
2 x 2 Yeti 320 Pts
[700]
4499/4500
Co byście zmienili? Zastanawiam się nad tymi 6 T. Shaman ma dedykowana 6 z icona ale może przeskoczyć do drugiej. Khan w Veteranach.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, o 09:51 przez Huss, łącznie zmieniany 1 raz.
A jaką magię masz na Shamanie? Do walenia z dystansu z Fire/Thaumaturgy wydaje się ok, ale jakby z Shamanismem miał cisnąć do walki to tych 6 Tribesmanów nie ma zbyt wiele ran.
PS. Pozdro z warzywniaka
PS. Pozdro z warzywniaka

"(...) brzydzić się wałem począł (...)"
Fluffy TM
Fluffy TM
- sorinmarkov
- Chuck Norris
E, nawet przyjemna rozpa
Sporo scoringów. 6 byków też fajne, mobilne i nie koniecznie takie słabe w CC.

Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Za te 466 punktów możesz wystawić:
a) 4x15 gnoblarów z TW i muzykiem (+ w jednych scrappling foreman),
b) 4x15 gnoblarów z łukami (+ w jednych muzyk).

Najczęściej zabijają przeciwnika śmiechem, ale z łukami i volley fire coś tam z reguły ustrzelą, a czasem odegną. Najśmieszniej jest, gdy dobijają na farcie duże rzeczy (po trafieniach z cannonów), a przeciwnik się irytuje, że mu od takich g*wien monstery ze stołu spadają
Innymi słowy jeżeli nie chcesz grać 4x3 Bruisers w core to chyba nie ma specjalnej alternatywy dla tej 6 Tribesmanów.
a) 4x15 gnoblarów z TW i muzykiem (+ w jednych scrappling foreman),
b) 4x15 gnoblarów z łukami (+ w jednych muzyk).

Najczęściej zabijają przeciwnika śmiechem, ale z łukami i volley fire coś tam z reguły ustrzelą, a czasem odegną. Najśmieszniej jest, gdy dobijają na farcie duże rzeczy (po trafieniach z cannonów), a przeciwnik się irytuje, że mu od takich g*wien monstery ze stołu spadają

Innymi słowy jeżeli nie chcesz grać 4x3 Bruisers w core to chyba nie ma specjalnej alternatywy dla tej 6 Tribesmanów.
"(...) brzydzić się wałem począł (...)"
Fluffy TM
Fluffy TM