9 ed. Lizardmen
Moderator: Ziemko
Re: 9 ed. Lizardmen
A tam elfy nawet jak nie inicjatywa, to chociaż coś oprócz save normalnego
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Co do mojej ostatniej rozpy myślę o wymianie stedzia na trolodona i 2x6 chamów.
Dobrze, źle, nie wiem? :')
Dobrze, źle, nie wiem? :')
Pomysł dobry, ale taurosaur nie jest warty aż tyle punktów co zabawki jakie chcesz za niego kupić.
Natomiast tak bardziej merytorycznie, to stygiosaur i garść kameleonów mają większy sens w Twojej rozpisce niż engine. Ten ostatni najbardziej błyszczy gdy osłania wardem coś drogiego pokroju alpha carnosaura..
Natomiast tak bardziej merytorycznie, to stygiosaur i garść kameleonów mają większy sens w Twojej rozpisce niż engine. Ten ostatni najbardziej błyszczy gdy osłania wardem coś drogiego pokroju alpha carnosaura..
- Dancaarkiiel
- Falubaz
A, zapomniałem jeszcze o razorach plus inne duperele z herosów, jednostek etc.
Ostatecznie wychodzi taki szajz:
Frog - BSB/Gienio, Wellspring, Essence, Ring
Warlord - Raptor, Destiny, Fleshrender, Divine, Dragonborn
30 Spears - FCG, Speed
10 Warriors
8 Krokodyli - Muzyka+Czamp
Trololo
2x2 Razory
2x10 Vanguardów
2x6 Chamów
Nie wiem jeszcze, czy zabawa z Essence jest w ogóle tego warta. Dostęp do alch i pyro w zależności od potrzeb brzmi nieźle. Ale mógłbym polecieć po prostu full fire i tyle.
Ostatecznie wychodzi taki szajz:
Frog - BSB/Gienio, Wellspring, Essence, Ring
Warlord - Raptor, Destiny, Fleshrender, Divine, Dragonborn
30 Spears - FCG, Speed
10 Warriors
8 Krokodyli - Muzyka+Czamp
Trololo
2x2 Razory
2x10 Vanguardów
2x6 Chamów
Nie wiem jeszcze, czy zabawa z Essence jest w ogóle tego warta. Dostęp do alch i pyro w zależności od potrzeb brzmi nieźle. Ale mógłbym polecieć po prostu full fire i tyle.
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Jak na razie zagrałem na nich jedną bitwę, więc wstrzymam się od obszerniejszego komentarza. No ale było to 20 do przodu, więc pierwszy raz się udało.
Niemniej na papierze jest to całkiem spora jednostka, dosyć wytrzymała i z pewnym wygarem. Bardziej zależy mi, żeby byli w stanie ubiegać się o scenariusz niż walczyć w CC z wuj wie czym. W ostatnim turze właśnie zabrakło mi takiej jednostki. Przynajmniej takie jest moje założenie i tego wymagam.
Na ostatnim turze również zabrakło mi pyromancy. Z takimi szczurami czy helfami - o niebo lepszy lore niż metal. Coraz bardziej myślę o zwyczajnym olaniu alchemii i kupieniu za te punkty czegoś innego.
Niemniej na papierze jest to całkiem spora jednostka, dosyć wytrzymała i z pewnym wygarem. Bardziej zależy mi, żeby byli w stanie ubiegać się o scenariusz niż walczyć w CC z wuj wie czym. W ostatnim turze właśnie zabrakło mi takiej jednostki. Przynajmniej takie jest moje założenie i tego wymagam.
Na ostatnim turze również zabrakło mi pyromancy. Z takimi szczurami czy helfami - o niebo lepszy lore niż metal. Coraz bardziej myślę o zwyczajnym olaniu alchemii i kupieniu za te punkty czegoś innego.
- Dancaarkiiel
- Falubaz
No właśnie chciałbym wrzucić jeszcze tego prista, tani jak barszcz a jaki przydatny.
Ja bym zrezygnował z jednego Caimana i Wellspring of Power - w zamian Skink Priest z Jade Staff i np. Black Cube lub coś z Rulebooka:)
Z innej bajki - mam w Core 20 saurusow z fcg i spear (oddział coatl lorda) 460 pkt oraz 3 x 10 saurusow hw i shield. Zostaje 60 pkt wolnych, których nie mam juz gdzie zainwestować. Co radzicie:
1) dac 10 po muzyku,
2) dac 10 po championie
3) dac 10 po totemie jaguara
4) zainwestować w duży klocek - co np.?
Z góry dzięki za pomoc.
Z innej bajki - mam w Core 20 saurusow z fcg i spear (oddział coatl lorda) 460 pkt oraz 3 x 10 saurusow hw i shield. Zostaje 60 pkt wolnych, których nie mam juz gdzie zainwestować. Co radzicie:
1) dac 10 po muzyku,
2) dac 10 po championie
3) dac 10 po totemie jaguara
4) zainwestować w duży klocek - co np.?
Z góry dzięki za pomoc.
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Myślę nad czymś takim:
Wisdom, Wandering, Book, Ring
4 z Pyro, 1 z Alch (zerówka) i trait z evo
Hipstersko w wuj, ale wygląda fajnie na papierze. Tylko swoje kosztuje...
Wisdom, Wandering, Book, Ring
4 z Pyro, 1 z Alch (zerówka) i trait z evo
Hipstersko w wuj, ale wygląda fajnie na papierze. Tylko swoje kosztuje...
Możesz tylko jednym kupić, ale jeśli innym byś też kupował to wtedy musisz im dać jaguara też
Według mnie przy obecnym wordingu wykupienie totemu jednej jednostce saurusów bezwzględnie nakazuje wszystkim innym wziąć to samo ulepszenie. Innymi słowy nie ma opcji dla mieszanki oddziałów saurian warriors z totemem i bez w tej samej rozpisce.
Saurian Warriors may take one of the following Totem Animals. If a Saurian Warriors unit selects this option, then all Saurian Warriors in the army must be upgraded with the same Totem Animal.
Z doslownego brzmienia zapisu, który przytoczyles Okoń faktycznie wynikałoby ze decyzja o upgreade wymusza zastosowanie wybranego totemu dla wszystkich saurus warriors w army:/
Faktycznie, tę wykładnię literalną potwierdza przegląd rozpisek na Harford. A zatem, "doktryna" przyjęła wersję albo wszyscy (to samo) albo nikt:(
Poruszyłem wątek gdyż rozwazalem jaguar totem dla 4 dziesiątek saurusow.
Pozostaje mi zatem zweryfikować swoje stanowisko. Dziękuję.
Faktycznie, tę wykładnię literalną potwierdza przegląd rozpisek na Harford. A zatem, "doktryna" przyjęła wersję albo wszyscy (to samo) albo nikt:(
Poruszyłem wątek gdyż rozwazalem jaguar totem dla 4 dziesiątek saurusow.
Pozostaje mi zatem zweryfikować swoje stanowisko. Dziękuję.