Kislev- tam GW mówi dobranoc

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

bez przesady - DE po prostu czekaja na swoja kolej. DoW zaszczytu wydania w ogole nie dostapia...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
straznikcytadeli
Mudżahedin

Post autor: straznikcytadeli »

Ja bojara wsadzam na warhorse'a. A ceny magic Itemów są w Army Builderze. Co wy tak narzekacie na DE, skoro one są znacznie lepisj zrobione niż Kislev.

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Nie żebym coś mówił, ale trzeba być osoba chorą na klimat tej gry, żeby grać Kislevem ^^

Awatar użytkownika
straznikcytadeli
Mudżahedin

A czemu tak myślisz? Dla mnie Kislev jest czymś w rodzaju armii Rzeczpospolitej. Chociaż z drugiej strony uwielbam Polskę XVII wieczną i polską husarię... No dobra rozmarzyłem się.

Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

straznikcytadeli pisze:A czemu tak myślisz? Dla mnie Kislev jest czymś w rodzaju armii Rzeczpospolitej. Chociaż z drugiej strony uwielbam Polskę XVII wieczną i polską husarię... No dobra rozmarzyłem się.
To w takim razie trzeba być skończonym klimaciarzem wogóle, żeby grać Kislevem :D

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

w takim razie też jestem klimaciarzem \:D/ . Mam sporo Kislevu - znaczy się wszystko poza Winged Lancers, ale akurat oni mi się nie podobają :wink: A jak ich pomaluje to pewnie nawet na piechocie Kislevickiej będę grał, bo mają super figurki - jak wszystko poza WL :)

Awatar użytkownika
szkodnik

No to dziwne, że Ci się lancerzy nie podobają, skoro tak lubisz polską husarię...

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

szkodnik pisze:No to dziwne, że Ci się lancerzy nie podobają, skoro tak lubisz polską husarię...
a od kiedy WL przypominaja polska husarie? :shock:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

szkodnik pisze:No to dziwne, że Ci się lancerzy nie podobają, skoro tak lubisz polską husarię...

Husaria to Gryphon Legion, i oni są boscy, a WL to te palanty z ruskimi hełmami :wink:

Awatar użytkownika
szkodnik

Szaman pisze:
a od kiedy WL przypominaja polska husarie? :shock:
A przypominają. Po paru głębszych i spotkaniu z kozackimi złodziejaszkami co im zbroje ze skrzydłami podj... :twisted:

Na serio, to armia ma klimacik, ale GW przesadziło, wydając ją praktycznie niegrywalną. Tak samo było zresztą z Cultem (wiem, bo grałem) :/

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

Kislev jest grywalny. zalozeniem armii jest wspieranie np.Imperium czy Krasi i uzywajac ich wlasnie w ten sposob mamy bardoz grywalna armie

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Zbik666 pisze:Kislev jest grywalny. zalozeniem armii jest wspieranie np.Imperium czy Krasi i uzywajac ich wlasnie w ten sposob mamy bardoz grywalna armie
Taki duży a w bajki wierzy, daj spokój
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Tak a propos, w trakcie studiów czytałem książkę na egzam. z epoki nowożytnej, o husarii właśnie, otóż jednostki jazdy na styl Polski w poł. XVII wieku tworzyć mieli także Austriacy i Rosjanie, ich użycie w walce nie jest jednak udokumentowane źródłowo.

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

Jest. W ktores kronice rosyjskiej chyba nawet moskiewskiej jest opisane jak jeden wlasnie z takich oddzialow podczas ataku na brame (podczas obrony) polamal sobie kopje (miec mieli swoich husarow, ale z zastosowaniem juz bylo gorzej ;))

Awatar użytkownika
straznikcytadeli
Mudżahedin

Ten oddział liczył 200 ludzi. Jednakże ile bhyło takich przypadków? Kilka. Husaria najbardziej kojarzy się z Polską, a nie z Moskalami. Zresztą Gw chyba zna Środkową Europę, skoro kossarzy mają łuki. Fakt iż były wtedy jeszcze na wyposażeniu, ale czy nie mogli dać samopałów?

kurka_z_podworka
Kretozord

straznikcytadeli pisze:Zresztą Gw chyba zna Środkową Europę, skoro kossarzy mają łuki. Fakt iż były wtedy jeszcze na wyposażeniu, ale czy nie mogli dać samopałów?
1. Kim są tajemniczy Kossarzy?

2. Gw słabo zna Amerykę Płd. bo zamiast Indian są tam jaszczurki :roll:

3. Nie mieszaj historii i geografii do gier fantasy.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

kurka_z_podworka pisze:3. Nie mieszaj historii i geografii do gier fantasy.
Bej jaj. Nawet autorzy WFB nie zaprzeczają, że świat Warhammera jest (geograficznie i kulturowo) mocno zerżnięty z renesansowego "reala".

Argument o jaszczurkach - daj spokój. A azteckie i majowe imiona czy architektura u lizardmenów?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

kurka_z_podworka
Kretozord

aj aj, znowu nierozumiany :wink:
Wiadomo że Gw mocno wzoruje się na 'realu' ale czepianie że mają łuki a mieli już wtedy jakiś pukawki jest IMO bezsensu, tak samo że mają ruskie czapki jedno skrzydło, albo powinni mieć zamki skałkowe a nie lontowe , bierz fluff i realia jakim jest albo wcale

kaszeb
Pseudoklimaciarz

Post autor: kaszeb »

kurka_z_podworka pisze:
Zbik666 pisze:Kislev jest grywalny. zalozeniem armii jest wspieranie np.Imperium czy Krasi i uzywajac ich wlasnie w ten sposob mamy bardoz grywalna armie
Taki duży a w bajki wierzy, daj spokój
Czy rzeczywiście, w połączeniu z Empire, Kislev nie działa? Mnie skusiła opcja niedrogich fastów w corach. Tylko co z z tym bojarem biednym zrobić?

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

W cuda wierzycie, GW nie znacie...
Kislev to banda psycholi dla klimaciarzy. Raczej nic sensownego się z tego nie da złożyć ze względu na specyfikę tej armii. Gdyby kawaleria miała 2+save'a, GL miałby po pistolecie, i zasadę że mogą podczas szarży z niego strzelić to jednostka byłaby ok. Ewentualnie dołożyć Rajtarię, tą na wzór z "Roty" Dana Abneta, to armia miałaby prawdziwy wypał. A tak to mamy co mamy ...

ODPOWIEDZ