A ja dopowiedziałem coś do Twojej odpowiedzi. I co w tym dziwnego Przecież to oczywiste, w jakim celu kolega pytał o tą liderkę, więc nie rozumiem Twojej kokieterii...Kosa pisze:ja tylko odpowiedziałem na pytanie kolegi, kóre cytując brzmiało:
[/list]A jak jest generał 12 calach od WL albo bohater w WL to maja liderkę 9 tak czy nie bo nigdy nie mogę do tego dojść t osie spytam przy okazji
7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
no właśnie kokieteri...
wrzuć na luz a będzie fajnie
u nas elfiki wszystkie wyluzowane wiec nie ma o co się spinać
czasem fajnie jest zmusić kogoś do pomyślenia we własnym zakresie, a gdy to mu nie wychodzi dopiero nieść miłosierdzie i pomoc
wrzuć na luz a będzie fajnie
u nas elfiki wszystkie wyluzowane wiec nie ma o co się spinać
czasem fajnie jest zmusić kogoś do pomyślenia we własnym zakresie, a gdy to mu nie wychodzi dopiero nieść miłosierdzie i pomoc
dobra jeszcze raz :
A mianowicie w RB jest napisane ,że jednostka ze stubbornem używa swojej niezmodyfikowanej liderki,kiedy biorą test na koniec walki. Czyli w wypadku WL zawsze ld ma 8. Ale sytuacja sie komplikuje kiedy w 12 calach jest generał i ma on ld10. I teraz pytam sie czy biore test na WL ze stubbornem na 10 , czyl imam staborn na ld 10. Czy w tym wypadku to nie działa i mam stubborna na ld 8. W zasadach nie znalazłem jednoznacznej wypowiedzi . Jest napisane odnośnie zasady stubborn (branie testów łamanie na niemodyfikowanej liderce). W sekcji o generałach jest napisane ,że jak generałjest w 12 calach od jednostki i to oni jeżeli maja mniejszą liderkę od niego to używają jego .
Według mnie wychodzi na to ,że jak jest generał od WL w 12 calach to oni mają stubborna na 10 czyli nie zdaja na 11 i 12 . I teraz sie pytam czy mama racje czy gdzieś to zostało uściślone ?
A mianowicie w RB jest napisane ,że jednostka ze stubbornem używa swojej niezmodyfikowanej liderki,kiedy biorą test na koniec walki. Czyli w wypadku WL zawsze ld ma 8. Ale sytuacja sie komplikuje kiedy w 12 calach jest generał i ma on ld10. I teraz pytam sie czy biore test na WL ze stubbornem na 10 , czyl imam staborn na ld 10. Czy w tym wypadku to nie działa i mam stubborna na ld 8. W zasadach nie znalazłem jednoznacznej wypowiedzi . Jest napisane odnośnie zasady stubborn (branie testów łamanie na niemodyfikowanej liderce). W sekcji o generałach jest napisane ,że jak generałjest w 12 calach od jednostki i to oni jeżeli maja mniejszą liderkę od niego to używają jego .
Według mnie wychodzi na to ,że jak jest generał od WL w 12 calach to oni mają stubborna na 10 czyli nie zdaja na 11 i 12 . I teraz sie pytam czy mama racje czy gdzieś to zostało uściślone ?
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
Dokładnie tak jak kolega mówi. A w RB zajrzyj do rozdziału "Postacie", a w nim, dalej, "Psychologia". Odnajdź paragraf "Determinacja" i wszystko będziesz miał czarne na białym:)trikk pisze:Jezeli masz w 12" od oddziału stubborn generała. To jezeli przegrasz o 1 bierzesz generalskie, jezeli o 2 to bez roznicy, jezeli o 3 to 8 stubborn.
Tak też myślałem dzięki za odpowiedz
Co do RB to nie zawsze jest tam wszytko jasno sprecyzowane i nie pisze ze odział zawsze ma stubborna na 8 jest tam tylko podany przykład odwału który ma 8 .
Co do RB to nie zawsze jest tam wszytko jasno sprecyzowane i nie pisze ze odział zawsze ma stubborna na 8 jest tam tylko podany przykład odwału który ma 8 .
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
Strona 78 i kawalek 79 w rulebooku, tam masz wszystko ladnie opisane, jak sie maja bohaterowie/generalowie do zasad oddzialow w odniesieniu do psychologii.
Masz tam dokladnie napisane do czego oddzial moze uzywac liderki generala, a do czego musi swojej jesli ma stubborn.Co do RB to nie zawsze jest tam wszytko jasno sprecyzowane i nie pisze ze odział zawsze ma stubborna na 8 jest tam tylko podany przykład odwału który ma 8 .
dobra, dobra prosze skonczyc juz o tym stubbornie bo wszystko jest jasne.
Hej jednak mnie to dało do myślenia czy Lion chariot ma stubborn no bo sprawdziłem to dokłądnie i pisze ze w załodze są 2 White lions czyli jest do nich odwołanie a u tiranoca pisze 2 elves... na zdrowy rozsądek zasady WL przechodza na rydwan czyli imo powinien mieć Stubborn