Star Lance a hero na piechote

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

bless pisze:Ja bym nic nie mial do dwuraka w tej sytuacji, ale skoro heros moze sie poslugiwac lanaca jako hand weaponem w drugiej turze walki, albo kiedy jest zaszarzowany, to dlaczego nie mialby sie nia poslugiwac, kiedy jest na piechote.
Wszystko ok, ale on nie posluguje sie lancą jako hand weaponem. On posluguje sie lancą. Po prostu nie ma zadnych bonusów ani minusów za korzystanie z niej, więc jest prawie jak hand weapon ;)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Bless, Morrok a nie lepiej grac jak wszyscy
Nie sadze zeby w innym panstweie niz Polska lub moze Wfłochy powstał podobny problem

Wiesz dlaczego? Na te pytanie odpowiedziec mozecie tylko Wy... sobie

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

bless pisze:Podsumowujac:

- Jesli heros ma lance, to walczy nia zawsze, dopoki jest na wierzchowcu (jesli nie szarzuje, to jest to magiczny hand weapon)
- Jesli heros traci wierzchowca, to wyrzuca lance i moze wybrac inne, niemagiczne uzbrojenie

Dobrze gadam?
Dobrze :).

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Coz, wolalbym moje rozwiazanie, ale domawianie sie z przeciwnikiem przed bitwa, uwazam za najlepsze. Poza tym wlasnie takie patrzenie na inne kraje powoduje, ze niekiedy sie do nich upodabniamy. Tu jest Polska i tu jest mi dobrze, dyskutujac! ]:->(nawet o takie glupoty, jak powyzszy temat :) )

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jesteście kochani :*

tyle radochy mi nikt ostatnio nie sprawił :D :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Morrok pisze:Coz, wolalbym moje rozwiazanie, ale domawianie sie z przeciwnikiem przed bitwa, uwazam za najlepsze. Poza tym wlasnie takie patrzenie na inne kraje powoduje, ze niekiedy sie do nich upodabniamy. Tu jest Polska i tu jest mi dobrze, dyskutujac! ]:->(nawet o takie glupoty, jak powyzszy temat :) )
fakt
dodaje to nam charakterku :roll: :wink: :twisted:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

zafael pisze: Bless, Morrok a nie lepiej grac jak wszyscy
Nie wiem, jak graja wszyscy. Takie dyskusje jak ta maja jednak doprowadzic do tego, zeby wszyscy grali tak samo.

zafael pisze:
Wiesz dlaczego? Na te pytanie odpowiedziec mozecie tylko Wy... sobie
Dlaczego takie problemy nie powstaly by w innych krajach.. nie wiem. Moze wyjasnienie takich kwestii nie jest dla nich z jakiegos powodu wazne?
Ale co mnie to interesuje? Ja po prostu chcialbym wiedziec, jak traktowac bohatera uzbrojonego w lance. Skoro wiesz, jak graja "wszyscy" , to moze sie podziel ta wiedza z nami, bo ja jestem dosyc ciekawy, czy potwierdzi sie moje przypuszczenie, ze :

- Jesli heros ma lance, to walczy nia zawsze, dopoki jest na wierzchowcu (jesli nie szarzuje, to jest to magiczny hand weapon)
- Jesli heros traci wierzchowca, to wyrzuca lance i moze wybrac inne, niemagiczne uzbrojenie
Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Ja zawsze tak grałem - miałem właśnie taką sytuację gdy ostatnio grałem HE przeciwko WE - mój Prince ze Star Lance stracił z pod tyłka star dragona i po walce automatycznie przestawił sie na hand weapon & shield.
Nie było nawet żadnej dyskusji pomiędzy mną a drugim graczem odnośnie tego - po prostu każdy z nas potraktował to bez słów jako oczywiste.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

własnie Bless - tak graja - i nie dochodza do tego po 6 str tematu
poprostu nie widzieli zadnego problemu

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bless, Esco, Zafael, osoby rozsądnie myślące pewnie zaproponują granie jak w Waszych postach, ale niestety tutaj chodzi o przekonanie ruleslawyerów :roll:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ