A czy 1 z shamanismu działa na strzelanie ? Jak napisane jest, że target gains +1S i AP to znaczy, że dostaje ten bonus do swojego profilu także nie działa na bronie strzeleckie.JarekK pisze: Czy czar z cosmologii +1s +1ap działa na strzelanie (np. z łuku)?
T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja
Działa na strzelanie.
Aczkolwiek tylko na throwing weapony.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Nie tylko na throwing weapony - na magiczny łuk elfów też działa... zawsze znajdzie się jakiś wyjątekCiara pisze:Działa na strzelanie.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Bonus do siły czy reroll to wound z magii działa - co innego gdy jest to np. zasada Devastating Charge która nie działa na impacty ponieważ jest Attack Attribute, a one nie działają na special attacki którymi są impactykangur pisze:A na impakty ?
Dokładnie jak slayer mówi.
I taka ciekawostka. Jak nie zdasz feara to nie możesz gonić przeciwnika ani overrunować.
I taka ciekawostka. Jak nie zdasz feara to nie możesz gonić przeciwnika ani overrunować.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
O tym nie wiedziałem - dobre Zachęcam wszystkich do dzielenia się takimi ciekawostkami to każdy kto zajrzy do tego tematu może nauczyć się czegoś co czasem łatwo przeoczyćCiara pisze: I taka ciekawostka. Jak nie zdasz feara to nie możesz gonić przeciwnika ani overrunować.
To ja dodam, że zmieniła się trochę liczba DT które zdają poszczególne modele i teraz to wygląda tak:
Dla modeli Standard: 1 DT
Large: 2 DT
Gigantic: 3 DT
modele z troop type Construct lub zasadą Chariot: dodatkowo +1 DT
Bardzo dobry pomysł! Jednak te informacje zaginą w natłoku postów, gdyby można było założyć wątek o zmienionych zasadach w stosunku do ver. 1.3 bez zaśmiecania go komentarzami?Slayer Zabójców pisze:O tym nie wiedziałem - dobre Zachęcam wszystkich do dzielenia się takimi ciekawostkami to każdy kto zajrzy do tego tematu może nauczyć się czegoś co czasem łatwo przeoczyćCiara pisze: I taka ciekawostka. Jak nie zdasz feara to nie możesz gonić przeciwnika ani overrunować.
wystarczy przeczytac z podrecznika nowego tylko to co jest na niebiesko Darek to są właśnie te zmiany
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Prawie cały podręcznik jest na niebiesko i nie każdy od razu zauważy różnicę względem starej wersji zasad
Równie dobrze mógłbyś napisać "przeczytaj całą książkę i będziesz wszystko wiedział" ale nie na tym to polega
Równie dobrze mógłbyś napisać "przeczytaj całą książkę i będziesz wszystko wiedział" ale nie na tym to polega
chyba musze odkurzyć moją k8 z WHFRP do losowania tych kart fluxów
Jestem leniwy...Albo_Albo pisze:wystarczy przeczytac z podrecznika nowego tylko to co jest na niebiesko Darek to są właśnie te zmiany
A tak na poważnie to jest masa niuansów które na pierwszy rzut oka wydają się tożsame z poprzednią wersją a jednak są czymś zupełnie nowym.
Gasior pisze:Albo albo - sciagnij sobie aplikacje zrobiona przez Jimmmorr (cos pewnie pokrecilem w nicku.
dzieki Gasior a co to za apka? jest gdzies link? ew nazwa?
Ktoś wie o której demony się pojawią?
Wygląda na to że na stołach pojawiają się wodne treemeny; )Gasior pisze:Albo albo - sciagnij sobie aplikacje zrobiona przez Jimmmorr (cos pewnie pokrecilem w nicku.
Ps. Woda juz nie zakazuje marszowania i jest DT dla infantry (najpewniej)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Będzie popis do konwersji, treemen z glonów ^^ a ka gloniec.