T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: Slayer Zabójców »

Shino pisze:napisali juz na forum nta, ze to blad w edycji i zaraz to zmienia, ze bedzie mogla parowac
To ciekawe, bo ja napisałem o tym pierwszego dnia i dostałem odpowiedź od Lagerlofa, że tak ma być i to jest "for balancing reason" :)
Adam pisze:Co do kosmicznych buffów HBE to elegancko część osób pomija nerfy:

Hero na lion chariocie oberwał mega mocno (nie ma bluffersa, nie ma 1+ as, nie ma 4+ warda, nie ma wchodzenia do oddziałów, nie ma stubborna na fear)
AD też nerf
Flame phoenix z must have jest teraz mega sytuacyjny (brak warda, prawie każdy ma magic missle)

Jasne słabe rzeczy w książce dostały buffa i nie ma co z tym dyskutować a mocne dostały nerfa czasem mocnego to chyba tak jak powinno być z każdą książką.
Serio - twój post wygląda tak, jakbyś chwalił się swoim połamanym paluszkiem w lewej ręce trzymając gruby worek złota z odszkodowania w momencie kiedy inne armie mają w niektórych miejscach połamane ręce a nawet nogi, a na pocieszenie dostały kilka miedziaków na suchy chleb :)
DE były jednym z najsłabszych booków(a przynajmniej z najmniejszą ilością sensownych złożeń) a nie dostały takich buffów jak HBE - zobacz co zrobili z ich płaszczykiem ;)
Ostatnio zmieniony 21 gru 2017, o 13:55 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
DarekH
Chuck Norris

Post autor: DarekH »

EH, o nie znerfili mi HE!
To jak można nazwać nerfy w EoS? Katapastrofa?

W 1.3 bawiłem się kilka bitew HE i już wtedy czułem moc spirów, o której to mocy niektórzy boleśnie się przekonali...
Tu nie chodzi o same spiry czy bannery. Tu chodzi o to, że faceci od HE są mega kreatywni dając swoim kolegom bawiącym się tą armią zabawki na mega wypasie tak, by było w czym wybierać.
To, że teraz zaszarżowany kloc elfickich spirów będzie miał I7 i rozmontuje szaloną szarżę Grali nim one machną to wynik zmian w RB. Ale to, że mogą go rozmontować szarżując na niego jak kawaleria - nim graale oddadzą to wynik właśnie tej kreatywności.

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

To że w innych armiach zjebali to nie znaczy że w HBE też mają zjebać tylko raczej je poprawić. Jest teraz jedno sub forum na T9A gdzie ludzie zamiast płakać po zmianach to kminią co można wystawiać bo nagle połowa oddziałów które mieliśmy na półce od 2 lat zrobiła się grywalna, i tak powinno być ze wszystkimi armiami a zamiast tego mamy bandę kretynów która płacze i ciągnie wszystko w dół.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Jak czytam te wasze posty Slayer i DarekH to wydaje mi się, że przenieśliście się w krainę baśni i tworzycie swój obraz świata.

Jakie speary szarżujące na grali?! Przecież tam jest różnica 3M, jak taka szarża dochodzi do skutku, to znaczy, że gracz Brety coś mocno zepsuł, wliczył w koszty, albo liczył, że nie kulniesz 11/12. Z drugiej strony szarża grali na speary zależy od tylu czynników, że wyrokowanie, iż speary je rozjadą bez podania jakichkolwiek założeń, nie ma sensu. A przy okazji book do KoE wychodzi dzisiaj, więc skąd wgl wiesz jakie zmiany tam będą?

Slayer, skończ już płakać. Dostałeś podręcznik i teraz kmiń złożenia. Jak uważasz, że jest tak źle, że się nie da wygrać zmień armię, masz jeszcze ogry. Jak chcesz to możemy wysłać sobie rozpy i na najbliższym turnieju ja zagram twoimi krasiami ty moimi HE. Zobaczymy jak to twoje biadolenie sprawdza się na stole.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Lepiej pociągnąć wszystko w dół niż wrócić do czasów 8 edycji, ale książka i zasady dalej istnieją także śmiało :)
JarekK pisze: Slayer, skończ już płakać. Dostałeś podręcznik i teraz kmiń złożenia. Jak uważasz, że jest tak źle, że się nie da wygrać zmień armię, masz jeszcze ogry. Jak chcesz to możemy wysłać sobie rozpy i na najbliższym turnieju ja zagram twoimi krasiami ty moimi HE. Zobaczymy jak to twoje biadolenie sprawdza się na stole.
No i tutaj Jarek trochę ciebie poniosła fantazja, nie napisałem nic, że krasnoludy są słabe - wręcz przeciwnie dostały dużo fajnych zabawek i w przeciwieństwie do ciebie nie jestem człowiekiem chorągiewką tylko gram swoją armią od dobrych 10 lat ponieważ lubię jej klimat i modele :) A prędzej bym dotknął krowiego łajna niż modeli elfów :P
Proszę zajrzeć do słownika języka polskiego i sprawdzić dwa słowa: płakać oraz narzekać(krasnoludy dotyczy to drugie!)

Edit: i jeżeli według ciebie Jarek niemożliwym jest zaszarżować na wrogą kawe jednostką z M5 i swiftstridem to ciekawe jak mi to się czasem udaje oddziałami z M3 bez swiftstride'u... w tej grze istnieją takie rzeczy jak odginaczki, wygrane combaty, overruny, następnie szarże w twojej kolejnej rundzie... naprawdę jest dużo możliwości ale myślałem, że taki doświadczony gracz jak Ty zdaje sobie z tego sprawę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Po prostu nie zakładam, że mój przeciwnik się nabierze na jakiś myk. Nie napisałem, że niemożliwym, tylko, że w kontekście całej gry, taka szarża jeśli wchodzi sama sobie, a nie jest częścią jakiegoś większego planu, to jest to błąd.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

Slayer, jak rozumiem wbudowane thunderous charge na DH z tronem dającym swiftstride w aurze nie były przegięte mimo większego T i As na dwarfach ale już na spearach HBE to rozpierdala jak purple sun? Bo jakoś mi się wydaje że to pierwsze miało sporo konkurencji w booku i tak samo jest w HBE.

Awatar użytkownika
DarekH
Chuck Norris

Post autor: DarekH »

JarekK pisze:A przy okazji book do KoE wychodzi dzisiaj, więc skąd wgl wiesz jakie zmiany tam będą?
Stary już jestem, i w kościach mnie łamie na zmiany, a skoro dzisiaj mnie nie łamie, to znaczy że zmian nie będzie :mrgreen:

Edit:
Adam pisze:Slayer, jak rozumiem wbudowane thunderous charge na DH z tronem dającym swiftstride w aurze nie były przegięte mimo większego T i As na dwarfach ale już na spearach HBE to rozpierdala jak purple sun?
No jak nie jak tak!
Ostatnio zmieniony 21 gru 2017, o 14:27 przez DarekH, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Czyli według ciebie rzucić na szarże 3x3 na kawie albo przytulenie dwóch odginaczek albo zablokowanie klocka od przodu a potem szarża na bok to "nabranie się" na jakiś myk ;)?
Poza tym nikt nie jest nieomylny a tym bardziej nikt nie potrafi przewidzieć przyszłości, sam efekt psychologiczny może tutaj dużo zdziałać - gdy widzisz klocek spearów z s3 nie obawiasz się go tak bardzo jak potencjalny klocek spearów ze swiftem i S4 w szarży :) W tym momencie jak ty go zaszarżujesz jest tak samo niedobrze jak w momencie w którym on ciebie szarżuje...
Przypominam, że my cały czas rozmawiamy tylko o spearmenach, a w HBE są jeszcze lepsze jednostki specialowe ;)
Adam pisze:Slayer, jak rozumiem wbudowane thunderous charge na DH z tronem dającym swiftstride w aurze nie były przegięte mimo większego T i As na dwarfach ale już na spearach HBE to rozpierdala jak purple sun? Bo jakoś mi się wydaje że to pierwsze miało sporo konkurencji w booku i tak samo jest w HBE.
Ty Adam tak serio? Krasnoludy mają najmniejszy zasięg szarży w grze a Tron dający swiftstride kosztował 800 punktów, krasnoludy z tym "combem" dalej były najwolniejszą piechotą na stole :P
Ostatnio zmieniony 21 gru 2017, o 14:42 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

A to ciekawostka - ogry mają sztandar 0-1 za 50 punktów dający... swiftstride :) Tak tylko swifstride. Tak tylko jeden banner :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

Fenix też dostał N E R F A? Nie wiedziałem. :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

nowe booki przywiezli!
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Pennant of the Great Grass Sky (50 pts)
0-1 per Army.
The bearer’s unit gains Swiftstride.
War Banner of Ryma (65 pts)
0-3 per Army.
A unit with one or more War Banners of Ryma gains Swiftstride and Devastating Charge (+1 Str, +1 AP).Model parts with Harnessed are not affected.
Wydaje mi się czy coś jest tutaj nie tak :P?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Ogr -> 4T, 3W
Elf -> 3T, 1W

Coś mi tez nie gra ;P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:Ogr -> 4T, 3W
Elf -> 3T, 1W

Coś mi tez nie gra ;P
Ogr -> Agi2, 65ppm
Elf -> Agi5, lightning reflexes, 17ppm

No faktycznie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

55 tylko :P nie zawyżaj, oj nie ładnie, nie ładnie [-X
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:55 tylko :P nie zawyżaj, oj nie ładnie, nie ładnie [-X
Ironfist +10 - chyba elfy też maja jakąś broń, prawda :)?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

z bazy masz adhw, mało? :P
F.N.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kosa pisze:z bazy masz adhw, mało? :P

Adhd jest dobre dla herosów, nie dla corowych wieśniaków którzy są dobrzy tylko do zabijania elfów :P
Ale poważnie bronicie tych bannerów?
Obrazek

ODPOWIEDZ