T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: Szaitis »

swieta_barbara pisze:Naprawdę przejmujcie się tymi HE? IMO największe gięcie pały to VC.
Nieeeeee, nędza totalna... Rozpiski jednej nie umiem złożyć :wink:

Ścięli kreski, tym się prawie nie da grać teraz...

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

JarekK pisze:Slayer, agitujesz i agitujesz. Weź zapodaj rozpę, którą uważasz z najbardziej OP. W sferze "moja opinia", że "to", jest "takie", to sobie możemy dyskutować. Pokaż co potrafisz zdziałać i wykaż, że armia gniecie inne bez mydła przy wykręceniu takich a nie innych kombosów.

BTW tu macie temat na T9A o tych przegiętych elfach: https://www.the-ninth-age.com/index.php ... post851115
Wrzucam, bo na razie ma 3 strony i da się jeszcze przez to przebrnąć.
Szczerze Jarek to nie widzę sensu tutaj dyskutować, ponieważ wiem, że są ludzie którzy zrobią rozpiski jeszcze lepsze od tej ktorą ją bym zrobił, ale sam klocek WL razem z Ryma i Lordem Spearmenem to mały deathstar który rozjeżdża większość rzeczy w grze, ciężko go wystrzelac i przepchac na LD10 ze stubbornem i nie powinien mieć miejsca :)

Nie mowie, ze HBE to jedyna armia z którą jest coś nie tak, ale jest to jedyna armia do której podręcznika zagladasz i od razu widzisz, że kogoś poniosła fantazja :) Wystarczy popatrzeć na punkty, potencjalne comba oraz statystyki jednostek.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2017, o 22:01 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

To pokaz rozpe w ktorej to mieścisz i w jakiej konfiguracji.

Przeciez piszesz że to jest tak OP ze głowa boli, to wrzuć to do rozpy i pokaż. Nie zapomnij o tych spearach z bannerem.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Szaitis pisze:
swieta_barbara pisze:Naprawdę przejmujcie się tymi HE? IMO największe gięcie pały to VC.
Nieeeeee, nędza totalna... Rozpiski jednej nie umiem złożyć :wink:

Ścięli kreski, tym się prawie nie da grać teraz...
Zrobię to za Ciebie. 3 popychaczki, 20 wratów.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

swieta_barbara napisał(a):
Naprawdę przejmujcie się tymi HE? IMO największe gięcie pały to VC.
Mnie power level HE denerwuje

Po zobaczeniu zasady "unholy appetite" u VC, dałem sobie spokój coby nie wybuchnąć.
Przecież wiadomo że to kolejna kochana armia.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

JarekK pisze:To pokaz rozpe w ktorej to mieścisz i w jakiej konfiguracji.

Przeciez piszesz że to jest tak OP ze głowa boli, to wrzuć to do rozpy i pokaż. Nie zapomnij o tych spearach z bannerem.
Ja już ci coś napisałem Jarek, jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problem ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

swieta_barbara pisze: Zrobię to za Ciebie. 3 popychaczki, 20 wratów.
Ale to już wcześnije się dało złożyć - nie kumam po co dali popychaczkę na ewentualnym championie wrajtów... jakby jakiś kretyn nie ogarnął, że to może być mocne żeby miał łatwiej... Ale obszarowa popychaczka jest osłabiona - co chyba jest dobre bo to za mocne może trochę było
PSz pisze:
Po zobaczeniu zasady "unholy appetite" u VC, dałem sobie spokój coby nie wybuchnąć.
Przecież wiadomo że to kolejna kochana armia.
Ghule dalej są do dupy bo są za wolne i za drogie, więc ta zasada im nic nie daje. A na horrorach - pewnie bardziej przydatne - mi się wydaje że dalej są lepsze unity - bardzo na plus że się ciut lepiej wskrzeszają i są ciut tańsze.

Ja bym tą zasadę oddał za swiftstride i jeszcze dopłacił czy tam za lepszy move.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

I te znerfione kołcze to majstersztyk :D

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Kołata pisze:I te znerfione kołcze to majstersztyk :D
PSz pisze:
Ale Black Coach nie ma już dostępu do ognia, eteryczności i latania.
No jak widzisz trochę go pocięli... Od siebie dodam że zabrali mu jeszcze grindy, a pewne d3s5 zawsze było fajne. No i wrajt ma 2a zamiast 3a

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Slayer Zabójców pisze:

Ja już ci coś napisałem Jarek, jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problem ;)
Czyli nie jesteś w stanie zaprezentować OP rozpy w HE?

Naciskam, żebyś to zrobił, bo nie potrafisz wygłosić jakiegokolwiek merytorycznego argumentu za twoją tezą. Rzucasz samymi opiniami.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

A czy przypadkiem tych wszystkich bajerów nie trzeba było wywalczyć w cc? ;)
A teraz wampirek z bazy, 3+ save i taniej.

A te ghule przez armie kombatowe z niskim sejwem to przejeżdżają jak kombajn. Kanibalizm miał w założeniu działać od 2 rundy cc, ale jakoś tak wyszło inaczej ;)

Serio, szacunek dla gości od VC, to geniusze zła! Prawdziwe wampiry w nieświadomych niczego strukturach T9A. Klimat! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

JarekK pisze:
Slayer Zabójców pisze:

Czyli nie jesteś w stanie zaprezentować OP rozpy w HE?

Naciskam, żebyś to zrobił, bo nie potrafisz wygłosić jakiegokolwiek merytorycznego argumentu za twoją tezą. Rzucasz samymi opiniami.
Nie potrafię złożyć OP rozpy ponieważ nie gram elfami (fuj) ale potrafię wskazać OP rzeczy takie jak np. unit Lion Guardow z S7 i swiftem - coś czego wcześniej nie było a Lion Guardzi i tak mieli się świetnie :) Następnie mamy Spear dający 8 ataków +1S i +2AP za 75 punktów :)
Jeżeli twoim zdaniem wszystko jest w porządku z tymi przedmiotami to proszę powiedz mi dlaczego tak uważasz i dlaczego HBE jako jedyna armia dostały najmocniejsze rasowe bannery z limitem 0-3 :)? Ponieważ mają T3?
I to nie jest moja opinia tylko fakt, że te rzeczy są troszkę OTT :)
A i pamiętaj Jarek - nie trzeba wąchać gówna żeby wiedzieć, że śmierdzi :D
Ostatnio zmieniony 26 gru 2017, o 23:12 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Haha. Kolata Twoja duza krowa przejechala ostatnio sama przez prawie 40 takich ghuli. 9ld i battle focus na rerollowanych hitach to jest szczyt kunsztu i pomyslowosci. :)
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kołata pisze: Kanibalizm miał w założeniu działać od 2 rundy cc, ale jakoś tak wyszło inaczej ;)
Jest już późno ale z tego co czytam i rozumuję to to tak działa? Jeżeli ghule zadadzą ranę to od następnej rundy combatu mają re-roll to hit? O co chodzi z tym "wyszło inaczej" :)?
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Kołata pisze:A czy przypadkiem tych wszystkich bajerów nie trzeba było wywalczyć w cc? ;)
A teraz wampirek z bazy, 3+ save i taniej.

A te ghule przez armie kombatowe z niskim sejwem to przejeżdżają jak kombajn. Kanibalizm miał w założeniu działać od 2 rundy cc, ale jakoś tak wyszło inaczej ;)
Co do coachy - dobra, może faktycznie troszeczke zyskały :wink: Ale na ETC nie było coachy więc wymagały lekkich boostów :D

Co do ghuli - co do armii bez AS które są rozjeżdżane przez ghule bardzo proszę o wskazanie takich? Najlepiej żeby jeszcze doszły w taki CC z m4. Ja widzę orki i wampirzy mirror - coś jeszcze? Może jeszcze TK, ale tych nikt nie widział i słuch po nich zaginął. Kanibalizm działa od 2 tury CC

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Szaitis pisze: Co do ghuli - co do armii bez AS które są rozjeżdżane przez ghule bardzo proszę o wskazanie takich? Najlepiej żeby jeszcze doszły w taki CC z m4. Ja widzę orki i wampirzy mirror - coś jeszcze? Może jeszcze TK, ale tych nikt nie widział i słuch po nich zaginął. Kanibalizm działa od 2 tury CC
W bestiach i ograch(nie licząc mournów) też raczej posucha z tym pancerzem :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

Slayer Zabójców pisze:
Kołata pisze: Kanibalizm miał w założeniu działać od 2 rundy cc, ale jakoś tak wyszło inaczej ;)
Jest już późno ale z tego co czytam i rozumuję to to tak działa? Jeżeli ghule zadadzą ranę to od następnej rundy combatu mają re-roll to hit? O co chodzi z tym "wyszło inaczej" :)?
Bo miał być reroll woundowania, ale uznali że to ssie pałkę z poisonem (lel).
Szaitis pisze:[...]
Co do ghuli - co do armii bez AS które są rozjeżdżane przez ghule bardzo proszę o wskazanie takich? Najlepiej żeby jeszcze doszły w taki CC z m4. Ja widzę orki i wampirzy mirror - coś jeszcze? Może jeszcze TK, ale tych nikt nie widział i słuch po nich zaginął. Kanibalizm działa od 2 tury CC
Bestie, Selfy, Demony, Skaveny, Ogry chyba by się nadały na parówki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Slayer Zabójców pisze:
Szaitis pisze: Co do ghuli - co do armii bez AS które są rozjeżdżane przez ghule bardzo proszę o wskazanie takich? Najlepiej żeby jeszcze doszły w taki CC z m4. Ja widzę orki i wampirzy mirror - coś jeszcze? Może jeszcze TK, ale tych nikt nie widział i słuch po nich zaginął. Kanibalizm działa od 2 tury CC
W bestiach i ograch(nie licząc mournów) też raczej posucha z tym pancerzem :)
Ale te armie mnie wymanewrują, a wystarczy 1 kowboj czy tam unit z wyższą inicjatywą i ghule nie mają nic do powiedzenia a schodzą garściami - patrz historia Gąsiora i pewnego doombula :wink:

Do reszty nawet nie odpisuje - pokaż mi combat Selfów z ghulami :D czy tam innych bloodletterów.

Samo porównywanie zasad i to kto ma dłuższego siusiaka jest z totalnie z dupy, liczy się co taki unit gra na stole i jak to można wykorzystać. Trochę z tych dyskusji tutaj to straszne bzdury :*

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Bh, demony, szczury.. coś tam jeszcze się znajdzie. A canibalism se doczytajcie. Z tel się nie będę rozpisywal ;p

Zresztą wszystko wyjdzie w praniu :) najważniejsze że jest mega powiew świeżości i ogromny głód gry w środowisku. Nie mogę się doczekać aż zobaczę Wasze mordy w Krk :mrgreen:

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

Nieeeeee, pamiętaj o tych wszystkich OP hunterach co teraz mają tak biegać i zaginać czas jak stary Chucka Norrisa :D Strażnicy Strażników Teksańskiej Galaktyki :D
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

ODPOWIEDZ