Nieeeeee, nędza totalna... Rozpiski jednej nie umiem złożyćswieta_barbara pisze:Naprawdę przejmujcie się tymi HE? IMO największe gięcie pały to VC.
Ścięli kreski, tym się prawie nie da grać teraz...
Nieeeeee, nędza totalna... Rozpiski jednej nie umiem złożyćswieta_barbara pisze:Naprawdę przejmujcie się tymi HE? IMO największe gięcie pały to VC.
Szczerze Jarek to nie widzę sensu tutaj dyskutować, ponieważ wiem, że są ludzie którzy zrobią rozpiski jeszcze lepsze od tej ktorą ją bym zrobił, ale sam klocek WL razem z Ryma i Lordem Spearmenem to mały deathstar który rozjeżdża większość rzeczy w grze, ciężko go wystrzelac i przepchac na LD10 ze stubbornem i nie powinien mieć miejscaJarekK pisze:Slayer, agitujesz i agitujesz. Weź zapodaj rozpę, którą uważasz z najbardziej OP. W sferze "moja opinia", że "to", jest "takie", to sobie możemy dyskutować. Pokaż co potrafisz zdziałać i wykaż, że armia gniecie inne bez mydła przy wykręceniu takich a nie innych kombosów.
BTW tu macie temat na T9A o tych przegiętych elfach: https://www.the-ninth-age.com/index.php ... post851115
Wrzucam, bo na razie ma 3 strony i da się jeszcze przez to przebrnąć.
Zrobię to za Ciebie. 3 popychaczki, 20 wratów.Szaitis pisze:Nieeeeee, nędza totalna... Rozpiski jednej nie umiem złożyćswieta_barbara pisze:Naprawdę przejmujcie się tymi HE? IMO największe gięcie pały to VC.
Ścięli kreski, tym się prawie nie da grać teraz...
Ja już ci coś napisałem Jarek, jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problemJarekK pisze:To pokaz rozpe w ktorej to mieścisz i w jakiej konfiguracji.
Przeciez piszesz że to jest tak OP ze głowa boli, to wrzuć to do rozpy i pokaż. Nie zapomnij o tych spearach z bannerem.
Ale to już wcześnije się dało złożyć - nie kumam po co dali popychaczkę na ewentualnym championie wrajtów... jakby jakiś kretyn nie ogarnął, że to może być mocne żeby miał łatwiej... Ale obszarowa popychaczka jest osłabiona - co chyba jest dobre bo to za mocne może trochę byłoswieta_barbara pisze: Zrobię to za Ciebie. 3 popychaczki, 20 wratów.
Ghule dalej są do dupy bo są za wolne i za drogie, więc ta zasada im nic nie daje. A na horrorach - pewnie bardziej przydatne - mi się wydaje że dalej są lepsze unity - bardzo na plus że się ciut lepiej wskrzeszają i są ciut tańsze.PSz pisze:
Po zobaczeniu zasady "unholy appetite" u VC, dałem sobie spokój coby nie wybuchnąć.
Przecież wiadomo że to kolejna kochana armia.
Kołata pisze:I te znerfione kołcze to majstersztyk
No jak widzisz trochę go pocięli... Od siebie dodam że zabrali mu jeszcze grindy, a pewne d3s5 zawsze było fajne. No i wrajt ma 2a zamiast 3aPSz pisze:
Ale Black Coach nie ma już dostępu do ognia, eteryczności i latania.
Czyli nie jesteś w stanie zaprezentować OP rozpy w HE?Slayer Zabójców pisze:Ja już ci coś napisałem Jarek, jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problemJarekK pisze:To pokaz rozpe w ktorej to mieścisz i w jakiej konfiguracji.
Przeciez piszesz że to jest tak OP ze głowa boli, to wrzuć to do rozpy i pokaż. Nie zapomnij o tych spearach z bannerem.
Nie potrafię złożyć OP rozpy ponieważ nie gram elfami (fuj) ale potrafię wskazać OP rzeczy takie jak np. unit Lion Guardow z S7 i swiftem - coś czego wcześniej nie było a Lion Guardzi i tak mieli się świetnie Następnie mamy Spear dający 8 ataków +1S i +2AP za 75 punktówJarekK pisze:Czyli nie jesteś w stanie zaprezentować OP rozpy w HE?Slayer Zabójców pisze:Ja już ci coś napisałem Jarek, jeżeli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problemJarekK pisze:To pokaz rozpe w ktorej to mieścisz i w jakiej konfiguracji.
Naciskam, żebyś to zrobił, bo nie potrafisz wygłosić jakiegokolwiek merytorycznego argumentu za twoją tezą. Rzucasz samymi opiniami.
Jest już późno ale z tego co czytam i rozumuję to to tak działa? Jeżeli ghule zadadzą ranę to od następnej rundy combatu mają re-roll to hit? O co chodzi z tym "wyszło inaczej" ?Kołata pisze: Kanibalizm miał w założeniu działać od 2 rundy cc, ale jakoś tak wyszło inaczej
Co do coachy - dobra, może faktycznie troszeczke zyskały Ale na ETC nie było coachy więc wymagały lekkich boostówKołata pisze:A czy przypadkiem tych wszystkich bajerów nie trzeba było wywalczyć w cc?
A teraz wampirek z bazy, 3+ save i taniej.
A te ghule przez armie kombatowe z niskim sejwem to przejeżdżają jak kombajn. Kanibalizm miał w założeniu działać od 2 rundy cc, ale jakoś tak wyszło inaczej
W bestiach i ograch(nie licząc mournów) też raczej posucha z tym pancerzemSzaitis pisze: Co do ghuli - co do armii bez AS które są rozjeżdżane przez ghule bardzo proszę o wskazanie takich? Najlepiej żeby jeszcze doszły w taki CC z m4. Ja widzę orki i wampirzy mirror - coś jeszcze? Może jeszcze TK, ale tych nikt nie widział i słuch po nich zaginął. Kanibalizm działa od 2 tury CC
Bo miał być reroll woundowania, ale uznali że to ssie pałkę z poisonem (lel).Slayer Zabójców pisze:Jest już późno ale z tego co czytam i rozumuję to to tak działa? Jeżeli ghule zadadzą ranę to od następnej rundy combatu mają re-roll to hit? O co chodzi z tym "wyszło inaczej" ?Kołata pisze: Kanibalizm miał w założeniu działać od 2 rundy cc, ale jakoś tak wyszło inaczej
Bestie, Selfy, Demony, Skaveny, Ogry chyba by się nadały na parówki.Szaitis pisze:[...]
Co do ghuli - co do armii bez AS które są rozjeżdżane przez ghule bardzo proszę o wskazanie takich? Najlepiej żeby jeszcze doszły w taki CC z m4. Ja widzę orki i wampirzy mirror - coś jeszcze? Może jeszcze TK, ale tych nikt nie widział i słuch po nich zaginął. Kanibalizm działa od 2 tury CC
Ale te armie mnie wymanewrują, a wystarczy 1 kowboj czy tam unit z wyższą inicjatywą i ghule nie mają nic do powiedzenia a schodzą garściami - patrz historia Gąsiora i pewnego doombulaSlayer Zabójców pisze:W bestiach i ograch(nie licząc mournów) też raczej posucha z tym pancerzemSzaitis pisze: Co do ghuli - co do armii bez AS które są rozjeżdżane przez ghule bardzo proszę o wskazanie takich? Najlepiej żeby jeszcze doszły w taki CC z m4. Ja widzę orki i wampirzy mirror - coś jeszcze? Może jeszcze TK, ale tych nikt nie widział i słuch po nich zaginął. Kanibalizm działa od 2 tury CC