Rozpa jest powyżej.
Grałem z:
Handełkiem kraśki 14;6
Bretka z ukrainy 2 10;10
Wyrwena kraśki 14;6
Odoamar OK 20;0
Crus Lizaki 4;16
Rozpiską grało mi się bardzo fajnie, miałem w zamyśle drużyny mieć opcję grać ze wszystkim, nie przegrywać za bardzo co w miarę się udało.
Cosmologia jest świetnym lorem dla HE, jest w niej praktycznie wszystko co potrzeba do tego znakomity czar armijny.
Koleś z dzidą nie dostał w żadnej bitwie nawet rany, raz tylko spierniczył bo nie zdał LD na 10 z rerollem;P Ogólnie morderca mam nadzieje że jakoś strasznie go nie zetną, bo w końcu mamy bohatera do klepania.
Czarodziej jaki jest każdy widzi, nie ma co opisywać.
Eko bsb spoko, 3 Strzałki s4 ap1 GW którego nie miałem okazji użyć i bound spell którego rzuciłem tylko raz. Bsb raczej w takiej formie w tej rozpisce nie przetrwa. Myślę o zamianie go no loremastera.
Unit spearów z distracting całkiem ok, warci swojej ceny ale nie wiem czy dalej będę brałna nich distracting.
Łuki, fasty, orły bez zmian.
Sky sloop jest imo lepszy niż był wcześniej, jest mniej kowboi i pancernych unitów więc mogą skupić się na konkretnym celu + wsparcie pocisku 2d6 s4 ap3 = solidne cioranie wszelkich pancernych przeciwników.
Sisterki jak dla mnie hit, 2+ na daleki zasięg 30^ S4 ap1 i płonące. Bez nich nie będę ruszał się z domu, jednak żeby przeżywały to jednak trzeba mieć wrzucony armijny spell, bo każdy pocisk i strzelanie bolą niemiłosiernie.
WL jako bunkier na generała, miodzio, hero sieka piechotę, oni siekają praktycznie wszystko jak tam jest bohater mają jeszcze stabborna więc bardzo solidny unit, ze swiftstidem przeciwnicy trzmają się na ponad 15^

Brakowało mi 1 szybkiego unitu do walki, jakiś DP lub phenixa ale nie wiem z czego zrezygnuje, może wywalę 1 orła i łuki dołożę SH i więcej sisterek;)