Mordheim Witch Hunters warband
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Mordheim Witch Hunters warband
Oto mój warband WH do Mordheim. Kapitan to figurka z Dogs of War, Warrior-Priest z jest Reaper'a. Dwóch Łowców z pochodniami i pieski to oficjalne figurki Mordheimowe, ostatni Łowca to przerobiony Uruk-hai. Fllagellan'ci są z 5-tej edycji.
Warband
Kapitan
Łowca z Uruk-hai'a
Łowca z pochodnią i mieczem
Ksiądz
Mam nadzieję, że jakość zdjęć nie będzie odpychająca.
Warband
Kapitan
Łowca z Uruk-hai'a
Ksiądz
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Figurki - ok. Banda pod tym względem dość spójna, trzymająca klimat WH.
Malowanie - tu całość wygląda nieźle, chociaż na poszczególnych figurkach wygląda, jakby w niektórych miejscach chlapnęło Ci się za dużo farby. Trochę miejscami wychodzisz poza linie, ale cała banda na poziomie godnym Mordheim
Kolorystycznie może zbyt monotonnie, z drugiej strony pokutnicy nie powinni chodzić na kolorowo
Podstawki - nie leżą mi zupełnie. Wyglądają dość niestarannie...
Podsumowując - wybierasz się może kiedyś na jakiś turniej?
Malowanie - tu całość wygląda nieźle, chociaż na poszczególnych figurkach wygląda, jakby w niektórych miejscach chlapnęło Ci się za dużo farby. Trochę miejscami wychodzisz poza linie, ale cała banda na poziomie godnym Mordheim
Kolorystycznie może zbyt monotonnie, z drugiej strony pokutnicy nie powinni chodzić na kolorowo
Podstawki - nie leżą mi zupełnie. Wyglądają dość niestarannie...
Podsumowując - wybierasz się może kiedyś na jakiś turniej?
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Serce roście patrząc na coraz to nowe bandy do mordki pojawiające się na BP !
Malowanie naprawdę przyzwoite, fajne konwersje; jedynie podstawki - jak zauważył Dzoooma - są słabe i niestarannie zrobione - IMO do zrobienia od nowa - doda to tym figurkom jeszcze więcej uroku.
Malowanie naprawdę przyzwoite, fajne konwersje; jedynie podstawki - jak zauważył Dzoooma - są słabe i niestarannie zrobione - IMO do zrobienia od nowa - doda to tym figurkom jeszcze więcej uroku.
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
Dzoooma pisze:Nie podobają mi się tylko podstawki.
Skavenblight pisze:Podstawki - nie leżą mi zupełnie. Wyglądają dość niestarannie...
Przekonaliście mnie......zrobię coś z nimi. Figurki były pomalowane już dobrych kilka lat temu, ale jakaś renowacja się im chyba należy.Kapitan Hak pisze:podstawki - jak zauważył Dzoooma - są słabe i niestarannie zrobione - IMO do zrobienia od nowa - doda to tym figurkom jeszcze więcej uroku.
Jak kupowałem biczowników na Allegro to było czerwono-żółci. Oczywiście nie chciałem robić jakiś pajaców w tęczowych strojach, bo w końcu Łowcy Czarownic to nie najemnicy i jakieś zbędne zdobienia są IMO nie na miejscu.Skavenblight pisze:Kolorystycznie może zbyt monotonnie, z drugiej strony pokutnicy nie powinni chodzić na kolorowo Wink
Swoją drogą, jestem jeszcze w trakcie robienia Kapitana na koniu. Na tą chwilę nie mam czasu żeby go dokończyć, ale jak będzie gotowy to go na pewno zamieszczę.
Przyzwoicie ( nie ma zagrożenia dla mej bandy ) Podstawki rzeczywiście niespecjalne ;/
Dlatego bo moich piesków jeszcze nie pomalowałem Żart oczywiście No trochę lepsze od reszty. Trzeba więcej wody dodawać i więcej cieni, ale skoro to dawno temu było malowane... Trzeba odrestaurować
Poszukaj w galerii. Temat o bandzie WH.
http://sykstus1.fotosik.pl/albumy/238326.html#e Gdzieś tutaj powinna być a tu link bezpośredni do galerii Banda malowana w tegoroczne wakacje Mam nadzieje że Gareth sie nie pogniewa
- Chaoschild
- Chuck Norris
Bardzo fajna ekipa. Podstawki tylko mogly by byc troche ciekawsze i dopieszczone.
Nie pogniewam się.Sykstus pisze:Mam nadzieje że Gareth sie nie pogniewa
Gareth pisze:Oto mój warband WH do Mordheim. Kapitan to figurka z Dogs of War, Warrior-Priest z jest Reaper'a. Dwóch Łowców z pochodniami i pieski to oficjalne figurki Mordheimowe, ostatni Łowca to przerobiony Uruk-hai. Fllagellan'ci są z 5-tej edycji.
Warband
Kapitan
Łowca z Uruk-hai'a
Ksiądz
Hmmm skas znam ta bande... Czy mnie oczy myla czy mialem okazje nimi grac podczas konwentu ??
Nie mylą Cię oczy. Miło, że pamiętasz.Ziemko pisze:Hmmm skas znam ta bande... Czy mnie oczy myla czy mialem okazje nimi grac podczas konwentu ??
Zapomniałem dorzucić jeszcze jeden element, który służy jako przeszkadzajka na stole. Ustawiam zawsze gdy gram tą bandą po swojej stronie stołu, żeby przeciwnik wiedział co go czeka.