dołączanie załogantów

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Nehan
Masakrator

dołączanie załogantów

Post autor: Nehan »

czy np. hobgobliny mogą dołączyć do pustego szejkera/na odwrót?

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

A jaką załoge ma szejker?
Jeśli jest to hobgoblin crew to tak jeśli nie to nie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Reyki, a z jakiej paki?
RB str.86 pisze:ABANDONED MACHINES. An abandoned machine can be re-crewed by any other friendly war machine crew if their own machine has been destroyed or if they have abandoned their machine. The entire crew may deliberately abandon a war machine, perhaps in order to crew another.
zatem Nehan - nie ma problemu :twisted:, chyba że ukazały się jakiś FAQ czy inna errata na ten temat.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

w dawnych czasach czasami pojawialy sie zapiski przy maszynie ze umie ja obslugiwac tylko zaloga z takiego typu maszyny
ale to w 4-5 ed. bylo

teraz nie ma problemu

Awatar użytkownika
OstryTM
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: OstryTM »

a jak to jest z punktami za maszyny?? jeżeli powiedzmy wybili mi załogę od katapulty i mam blisko załogę organek to jak przejdę tą załogą do katapulty zamiast wrócić do organek to jak się liczy Victory points? :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

w tym wypadku sa punkty za organki

najprostrza metoda liczenia punktów za maszyny: "punkty sa za maszyne, ktora jest niezdolna do strzału pod koniec gry" :)
Obrazek

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Asassello pisze:w tym wypadku sa punkty za organki

najprostrza metoda liczenia punktów za maszyny: "punkty sa za maszyne, ktora jest niezdolna do strzału pod koniec gry" :)
pomijajac misfire kiedy sie zacina :lol2:

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

No Dziku - jesteś moim niewolnikiem :P

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

zostając przy temacie maszyn i dołączania załogantów - czy dołączenie/odłączenie bohatera do/od maszyny liczone jest jako ruch maszyny, tzn. że w tej turze będzie ona niezdolna strzelać?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

GreatTaurus pisze:zostając przy temacie maszyn i dołączania załogantów - czy dołączenie/odłączenie bohatera do/od maszyny liczone jest jako ruch maszyny, tzn. że w tej turze będzie ona niezdolna strzelać?
A czy dołączenie bohatera np maga do oddziału strzelców liczy się jako ruch strzelców ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

GreatTaurus pisze:zostając przy temacie maszyn i dołączania załogantów - czy dołączenie/odłączenie bohatera do/od maszyny liczone jest jako ruch maszyny, tzn. że w tej turze będzie ona niezdolna strzelać?
zalezy od bohatera. gdyby to byl inzynier to oczywiscie on sie ruszyl i z jego zdolnosci maszyna skorzystac nie moze (jesli mialby dzialac jako crewman to tak ruszyla sie)

ODPOWIEDZ