Rozpiska:
Biegacz: generał , sotek , quetzl, aura , bieganie , shield , light armour , dwurak.
6x 10 skinków ( w tym 2x10 z javelinami)
2x4 kroxy
4 tarradony
3 salamandry
razem 1337 pktów.
I pytanie , co dołożyć do rozpiski na 1500?? Klasycznego Caddy-ego czy może skinka latacza z sotekiem scoutem i SoM? Czy może wywalić najlepiej 10 skinkow , przyciąć latacza( odebrać scouta i soteka) i wcisnąć obydwu skubańców.
Jaszczórki na 1500
Moderator: Ziemko
bez caddego nie pograsz.
dzis z czyms b podobnym gralem;dla nowych HE te 4-ki kroxow z herosem w srodku to spore wyzwanie
dzis z czyms b podobnym gralem;dla nowych HE te 4-ki kroxow z herosem w srodku to spore wyzwanie
ale sama taka ilosć skinków przyprawia o torsje kazdego HE... 

-
- "Nie jestem powergamerem"
Armia widzę bardzo mobilna, ja bym jednak sprobował wcisnąć zamiast jednych kroxów dwudziestu saurusów z hw&shield, tlatzcoatlem i quetzlem. Oddział może i drogi, ale praktycznie nie do rozbicia. A caddiego i tak zmiescisz, najwyzej usuniesz chmurke skinków. Tak, wiem, herezje prawię.
400totochtin jak dasz 2 spawningi to będą rarem, a wtedy musiałbyś wywalic salki400totochtin pisze:Armia widzę bardzo mobilna, ja bym jednak sprobował wcisnąć zamiast jednych kroxów dwudziestu saurusów z hw&shield, tlatzcoatlem i quetzlem.

a co do rozpy to w sumie standard
Ok. Decyzja zapadła więc dojdzie Caddy. Pytanie co z pozostałymi 48 punktami. Wpakuje chyba za nie jeszcze 8 snkinków , tylko czy lepiej je mniej więcej równomiernie rozłożyć czy lepiej po 4 do oddziałów z javelinami?? Czy jeszcze jakoś inaczej.