Jaszczórki na 1500

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Jaszczórki na 1500

Post autor: Sebollus »

Rozpiska:
Biegacz: generał , sotek , quetzl, aura , bieganie , shield , light armour , dwurak.

6x 10 skinków ( w tym 2x10 z javelinami)

2x4 kroxy
4 tarradony

3 salamandry

razem 1337 pktów.

I pytanie , co dołożyć do rozpiski na 1500?? Klasycznego Caddy-ego czy może skinka latacza z sotekiem scoutem i SoM? Czy może wywalić najlepiej 10 skinkow , przyciąć latacza( odebrać scouta i soteka) i wcisnąć obydwu skubańców.

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

weź caddy'ego :wink:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

bez caddego nie pograsz.

dzis z czyms b podobnym gralem;dla nowych HE te 4-ki kroxow z herosem w srodku to spore wyzwanie

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ale sama taka ilosć skinków przyprawia o torsje kazdego HE... :(
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

400totochtin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: 400totochtin »

Armia widzę bardzo mobilna, ja bym jednak sprobował wcisnąć zamiast jednych kroxów dwudziestu saurusów z hw&shield, tlatzcoatlem i quetzlem. Oddział może i drogi, ale praktycznie nie do rozbicia. A caddiego i tak zmiescisz, najwyzej usuniesz chmurke skinków. Tak, wiem, herezje prawię.

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

400totochtin pisze:Armia widzę bardzo mobilna, ja bym jednak sprobował wcisnąć zamiast jednych kroxów dwudziestu saurusów z hw&shield, tlatzcoatlem i quetzlem.
400totochtin jak dasz 2 spawningi to będą rarem, a wtedy musiałbyś wywalic salki :roll:
a co do rozpy to w sumie standard

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

wiem że standard, chodziło mi tylko o radę odnośnie 2-go herosa. A saurusy...eee NIE! a napewno nie poniżej 2K.

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

IMO bez caddiego się nie obejdzie. Na te punkty możesz już spotkać armie na 2 magach/shamanach.

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Ok. Decyzja zapadła więc dojdzie Caddy. Pytanie co z pozostałymi 48 punktami. Wpakuje chyba za nie jeszcze 8 snkinków , tylko czy lepiej je mniej więcej równomiernie rozłożyć czy lepiej po 4 do oddziałów z javelinami?? Czy jeszcze jakoś inaczej.

ODPOWIEDZ