Zrobiłem sobie z nudów górkę. Jej wykonanie zajeło mi literalnie półtorej godziny.
Metariały i koszt:
kawałek styropianu ze śmietnika - 0,00 pln
farbki - 0,60 pln
posypka - 0,45 pln
korek - 0,25 pln
czaszki citadel - 1,2 pln
wikol - 0,20 pln
drewienka i patyk - 0,00 pln
piasek i kamyczki skradzione z plaży - 0,00 pln
Razem 2,7 pln
Bez czaszek było by taniej, ale leżały to wkleiłem.
Dwa kawałki styropianu skleiłem ze sobą wikolem i nadałem im pożądany kształt. Po 10 minutach klej trzymał na tyle mocno że mogłem pracować dalej.
Na styropian ponownie wikolem przykleiłem kawałki korka o grubości 1 mm żeby nadać fakturę spękanej i rozłupanej skały. Na zbocza dałem kamyczki i kawałki korka o grubości 3mm.
Ciepło dziś, więc w ciągu mniej niż 20 minut wszystko było suche.
W międzyczasie z patyka zrobiłem paliki i pomost żeby zwiększyć powierzchnie wyższego poziomu. Wkleiłem je na makietę, po czym szybko pomalowałem czaszki washem i drybrushem.
Całość zapodkładowałem farbą akrylową marki renesans ciemnoszarą. Zrobiłem drybrush jasnoszarą, a potem białą. Na koniec ubrudziłem to tu to tam sienną też od renesansu.
Potem przykleiłem posypkę zieloną a na nią w kępkach trawkę statyczną.
No i myślę ze za niecałe 3 ziko i tak krótki czas pracy efekt jest spoko. Generalnie nie podoba mi się za szczególnie ten pomost, a konkretnie jego podpory, więc pewnie coś tam przykleje np ścianę orczych tarcz, ale na chwilę obecną efekt jest fajny.
Bardziej niż o ten kompletny egzemplarz, chodzi mi o zrobienie całego stołu w tym stylu, który byłby dość tani i szybki w zrobieniu. Badam sobie więc różne techniki wykonania, szybkość i koszta.
Nie wiem czy scenerie wykorzystam w WFB czy wh40k, więc póki co jeszcze jakiś zasieków, totemów czy beczek nie przyklejam, ale domyślnie chciałbym umieścić.
Co tam sądzicie?
![Obrazek](https://i.postimg.cc/LXBnP311/g-rka.jpg)