VC 9th age
Moderator: misha
Re: VC 9th age
Takie być może głupie pytanie czy V Knights Dragon w szarży mają 7Str 4AP i +1A? Bo w zasadach mają ten +1A z Devastating charge i lance +2S +2AP też ma z DC czy te dwa DC się kumulują?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Lanca daje DC ale w nawiasie w zasadzie lancy masz właśnie "tylko" +2S i +2AP czyli nie ma co się kumulować. Mają tylko z Blood Ties ten dodatkowy attack ale gdyby w zasadzie Lancy był dodatkowy Attack to by się kumulowały ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wg mnie mają w szarży 3 ataki S7 AP4 i tyle albo aż tyle![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wg mnie mają w szarży 3 ataki S7 AP4 i tyle albo aż tyle
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Wszystkie devastating charge się kumulują.
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos
Jeśli chodzi ci o to, czy zwiększa zasięg możliwego Breat Weapon lub rzucanie snajperki na 18" zamiast na 12" to nie. Te wartości to zasięgi dotyczące efektów czarów, a nie zasięgi rzucenia czaru. Arcane Knowledge wpływa na Range, czyli w profilach czarów tylko na wartości w kolumnie Range, natomiast na efekty nie wpływa w żaden sposób. Tak samo zostało to wyjaśnione dla Familiara od DE oraz Veil Walkera od WDG, które również mają dostęp do okultyzmu i możliwość zwiększania zasięgu czarów.
Dobra nie wiem czy głupie ale nie chciałbym wałować więc jak w końcu działa Hand of Glory z Occultismu ?
Czy jak rzucę na oddział czy pojedynczy model bez żadnego Aegisa to będę miał Aegis 5+ czy tylko Aegis 6+ ?
W wordingu czaru mamy "gain Aegis (6+) and Aegis (+1, max. 3+)"
Czy jak rzucę na oddział czy pojedynczy model bez żadnego Aegisa to będę miał Aegis 5+ czy tylko Aegis 6+ ?
W wordingu czaru mamy "gain Aegis (6+) and Aegis (+1, max. 3+)"
Zaklęcie bazowo daje 6++ i podbija warda do 5++. Jak masz lepszego warda na 5 lub 4 do go także podbija do max 3++.
![Obrazek](https://casecoregames.com/wp-content/uploads/2023/07/animosity3.png)
witam.
Jak działa zasada "Żniwiarz" w oddziałach Widmowych łowców(spectral hunters), , bo jakoś tak mi się wzajemnie wyklucza ta zasada z tym że to kawaleria....
jeśli można to po polsku proszę...
Jak działa zasada "Żniwiarz" w oddziałach Widmowych łowców(spectral hunters), , bo jakoś tak mi się wzajemnie wyklucza ta zasada z tym że to kawaleria....
jeśli można to po polsku proszę...
Tworzone przez Polaków uściślenia oraz wszelkie inne zasady i FAQi dla Polaków - powinno opracować się po polsku - cholerne anglickie lizusy
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
EEeeee ale oni nie mają zasady żniwiarz
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Upewnij się czy masz dobry book, spektrale nie mają tej zasady od ponad roku już chyba.
Sama zasada została na duszkach, w skrócie, podczas ruchu ignorują wszystko, jeżeli przynajmniej jeden model z oddziału wejdzie w styk z oddziałem przeciwnika to cały oddział wypłaca po autohicie na model z S5 ap10. Ważne żeby podczas takiego ruchu mierzyć start -> dotknięcie -> pozycja finalna, oraz to że nie można przelecieć oddziału przeciwnika który jest dalej niż 11 cali(z powodu ograniczenia cala między oddziałami).
Sama zasada została na duszkach, w skrócie, podczas ruchu ignorują wszystko, jeżeli przynajmniej jeden model z oddziału wejdzie w styk z oddziałem przeciwnika to cały oddział wypłaca po autohicie na model z S5 ap10. Ważne żeby podczas takiego ruchu mierzyć start -> dotknięcie -> pozycja finalna, oraz to że nie można przelecieć oddziału przeciwnika który jest dalej niż 11 cali(z powodu ograniczenia cala między oddziałami).
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos
and
Przestań Mamucić
~!
177013
~Anon to PM
~Biggos
Przyznaje się do błędu, w profilu Widmowi Łowcy (Spectral Hunters) jest linijka z profilu Upiory (Wriths). Za jakieś 15 min zostanie to poprawione ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Edit: no może po 20, ale już poprawione
w temacie z polskim tłumaczeniem poprawiona wersja VC
Edit: no może po 20, ale już poprawione