a karta trafi do Lublina
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ok koniec spamu!
https://www.facebook.com/events/4375678 ... discussionArbiter Elegancji pisze:Odwracając tą niezręczną dla osób odpowiedzialnych za pilnowanie regulaminu dyskusję zapytam; będą jakieś foty?
Wrong URL
dziękiDibo pisze:Poprawiłem - przepraszam ze tak wyszło![]()
Gdyby nadal nie działało te same zdjęcia są tez tutaj:
Zdjęcia - alternatywa
sorki ale nie widzę analogii w tej sytuacji.Laik pisze:Co do karniakow to nie dałem ich również za błędy w rozpiskach (vide Robson), zmiany w rozpiskach (vide Szybki Szpil), nie zgłoszenie się w terminie (vide Team Germany) - tutaj też miałem pójść od linijki z regulaminem?
Turniej rozstrzygnął się na stołach.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
No ja akurat z Tobą nie grałem, ani kapitanem drużyny nie byłem, więc to tylko obserwacja.gr3ml1n pisze: Jeszcze raz przepraszam za brak odpowiedniej armii, ale to nie było działanie z premedytacją. Miałem grać pożyczoną, ale jak Laik wyżej pisał - nie dotarła. Byłem gotowy zrezygnować z turnieju, ale namówiono mnie, żebym przywiózł swoje szaraczki.
Przed 2 i 3 bitwą wyjaśniałem sytuację przeciwnikom i zaproponowałem, że możemy wpisać regulaminowe 13:7, jako że chłopaki zostaliby w 4 i w obu przypadkach nie było z tym problemu. Ba, nawet punktowo lepiej na tym wyszli, bo oboje mi wklepali 20:0.
Następnego razu nie będzie, bo sam czułem się niekomfortowo, ale gdyby był podobny problem, to sugeruję odezwać się wcześniej. Regulamin był po Twojej stronie, więc przyjąłbym to na klatę i nie musiałbyś się irytować.
DokładnieGlonojad pisze:Jako dodatkowa marchewka można by też dać: +3DP za każdą armię full painted, +2DP za każdą armię ze zrobionymi podstawkami - łącznie do zdobycia 25DP na team. Byłoby to jasne, każdy mogłby świadomie podejmować decyzje.
A turniejem chcemy wyłonić najlepszego gracza czy hobbistę? Imo to pierwsze, ja osobiście mógłbym grać na szarakach, ale pomalowałem na turniej, bo tak organizator prosił, sytuacje wyjątkowe za zgodą orga wg mnie też są okej, i z racji, że są wyjątkowe, nie muszą w regu się pojawić.katerek pisze:DokładnieGlonojad pisze:Jako dodatkowa marchewka można by też dać: +3DP za każdą armię full painted, +2DP za każdą armię ze zrobionymi podstawkami - łącznie do zdobycia 25DP na team. Byłoby to jasne, każdy mogłby świadomie podejmować decyzje....Jeśli jest strach przed zdejmowaniem modeli albo wlepianiem za to karniaków to lepiej po prostu promować pomalowane i wymodelowane armie. Wtedy teoretycznie wilk cały i owca syta. Oczywiście jak ktoś okupuje warzywniak to i tak pewnie w pompie będzie miał malowanie ale już na wyższych stołach mieć 25 DP a nie mieć to tak jakby stracić 50
.
U nas na Salamasterze pokazał to dobitnie przykład Jeżusa. Z bitew zdobył punktów na pudło ale wyprzedziły go lepiej ogarnięte modelarsko armie.