Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Tullaris pisze:No powiedzmy, że troche bardziej niż kosmetycznych, bo zimany są potrzebne, tylko sensowne a nie jakieś udziwnienia.
ja tam za duzych zmian bym nie chcial - jednostki ktore bardzo potrzebuja zmian, to CoK, hydra i kociol. elitarna piechota zawsze bedzie elitarna piechota, i na to nic sie nie poradzi.
przydaloby sie pare magicznych zabawek, choc tymi co sa da sie w zupelnosci pograc.
najbardziej zasmuciloby mnie gdyby pozmieniali na niekorzysc jednostki ktore teraz sa swietne - jak DR czy kusznikow.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

majwazniesze by wiekszosc jednostek stala sie bardziej uniwersala. Bo teraz mamy witchki dobre tylko na piechote ze slabym AS, egzeki dobre jako oddzial flankujacy na mocno opancerzonych przeciwnikow , korsarze dobzi na ....... nic itp. Uniwersalnosc trzymaja wariorzy i black guardzi mozna ich wystawic na kazda armie i zawsze bedea mialy zastosowanie.
Powiedzmy sobie szczerze COKi to bardzo dobra ale droga jak na swoje mozliwosci jednosta, jednak nie oczekuje tutaj innych zmian oprocz zmniejszenia minimalnie ceny punktowej. Hydra cala do poprawy, no i czekam na nowe, lepsze, uzyteczniejsze przedmioty magiczne. I niech juz bedzie ten hate i armour piercing i chyba kazdy bedzie zadowolony. Moze jeszcze czary o wiekszym niz dotychczas zasiegu w dark magic.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

coldy na pewno stana się dużo mocniejsze, przecież GW już ma nowy wzór cold ona :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

co do magii to czemu nie bo mnie niezbyt zadowalają te czry któremamy ( amoże poprostu mam pecha do losowania) (a może dlatego że przeciwnicy są mocni na bte czary)
Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Dawać DE hate'a , masowe armię będą wtedy robiły DE niemiłosiernie bo będą latały gdzie trzeba za jakimiś śmieciami, a koszt pewnie pójdzie w góre i tak elitarnej piechoty napewno pewnie w stylu HE dostaną coś fajnego i koszt 15 będą pewnie używalni bardzo ale czy opłacalni bo to co trzyma HE piechotę to ASF , hate tego nie zrobi poisony też nie. Ale w sumie DE wystarczy jak cory zachowają takie jakie są i z tym kosztem z hate'em włócznicy będą fajni.
Ale herosi też pójdą w góre w cenie.
Cold Ones ja obstawiam że zostanie im ruch 7 ale dostaną po 2A każdy jak kiedyś i jakiś bannerem od stupidity i nie będzie u nich żadnego bonusu w punktach, z bannerkiem na re-roll głupoty, fearem, Ld9 i taką ilością ataków będą całkiem konkretni i opłacalni. Tylko wtedy koszt rydwanów napewno pójdzie w góre do poziomu Lion Chariotu.
Shades powinni dostać poison.
BG teraz nie są taki źli ale może jakiś wardzik albo co nie wiem i tak elitaran piechota będzie cieżko działać
Hydra to powinna dostać M7 i Regenrację bez zmiany kosztu punktowego.
A Assassins jakieś wbudowane fajne zabawki , ASF, killing blow na starcie wtedy z hate-m by byli rzeznikami.

Taka kosmetyka zlikwidowac te beznadziejne rzeczy, dopakować tu i tak, dodać fajne magic itmey i lepszą magię i armia naprawdę będzie bardzo grywalna

ajpinus
Chuck Norris

Loremaster: bzdury gadasz odnosnie hate, jak ktos cie zaszarzuje jakims smieciem, odbije sie i musisz go gonic to potem masz przeciez wlasna ture i mozesz se zrobic co chcesz, jak tak patrze w 90 % przypadkow zawsze gonisz. A przerzut na trafienie to rzecz strasznie mocna i smiem twierdzic ze rownie mocna jak ASF. Jak do tego dojdzie armour piercing to bedziemy conajmnioej mocni, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

mocni to mało powiedziane, to musiałoby odbić się na punktach, a my drożej chyba nie chcemy?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

HE też drozej nie chcieli a maja drozej ale za to z czym :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ja właśnie też nie rozumiem co ludziom się nie podoba w hate....

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

zobaczmy - co mi sie nie podoba w hate

5 przydupasow zwnego szumnie - fast zaszarzowało nasze biedne CoK, przypadkowo z boku
na nieszczescie dla owych przydupasow nie zadali rany, elfy tez s\rednio walcza z boku i okazuje sie ze przydupaski nie daja rady ustac. nastepuje pogon .... po 5sekundach - wiesz juz ze własnie Twoja najlepsza i elitarna jednostka jest w dupie bo zaszarzował ci rój bzdur i męczy bo musisz gonic.

W nastpenej bitwie niestety zostało to powturzone.
Na co ci plany taktyczne? skoro masz hate. Masz na tyle duzo jednostek ze obronisz boki i tyły przed jakas głupia szarza, ktora wymusi na Tobie pogon w blizej okreslone mijsce gdzie Twojej kawalerii nie powinno byc

złamac szyki - linie frontu bedzie mogł kazdy....
granie De zamieni sie w zbawe stworami jak smok, manticora i byle do przodu.

Ja wbrew ogolnemu samozadowoleniu uwazam ze bede przeklinał danie De hate'a

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Tylko pamietaj ze pojedziesz do przodu w turze przeciwnika - cos ala free ruch dla Ciebie :D a potem mozesz pojechac dalej sobie. Pewnie ze moze to lamac twoj szyk itd. Jezeli to bedzie szarza od boku, ale po to sie ma inne oddzialy by takie sytuacje nie wystepowaly.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Hate przyniesie więcej dobrego niż złego i każdy przekona się o tym gdy zaczniemy dzięki przerzutom trafień wygrywać w hth. A co do konieczności gonienia przeciwnika to po prostu trzeba będzie uważać na to aby nie zaszarżowało nas byle gówno, samemu ciągle iść do przodu i uderzać w te cele które nas najbardziej interesują, a jeśli zdarzy się niechciany pościg to przecież można poukładać sobie armie w swojej turze.
Ceny jednostek moim zdaniem pójdą w górę, ale należy spodziewać się ich wzmocnienia, rycerz u COKs prawdopodobnie dostanie dodatkowy atak (chociaż ja bym wolał żeby dostał go zimny) tak jak DP, a Egzy też mają być lepsze.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

ajpinus
Chuck Norris

Zafael: jak dajesz w pierwszych turach przeciwnikowi zaszarzwac fastem swoja ciezka kawalerie z flanki to przerzuc sie na forum o smerfach, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Jesli by dostali hate na wszystko to co odnosnie walki z HE? Przydalaby sie jeszcze zasada tylko na HE ktora wyrownalaby rerolle psychy.... Ogolnie hate na wszystko fajny, ale zawsze to tylko jedna tura, a HE maja ASF bez przerwy...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

dlatego mówi się o Ethernal Hatred przeciwko HE - tzn działa nie tylko podczas pierwszej tury ale i podczas drugiej, trzeciej i dalej xP

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Zgoda, bedzie wyrownanie miedzy HE a DE, z ta mala roznica, ze ASF dziala na nas, na krasie gobosy na wszystko, i trwa wiecznie, a my naszego hate'a mamy tylko podczas pierwszej tury w walce z innymi... Wobec HE jestesmy grozni caly czas, wobec innych bez przypokawonia tylko w 1 turze, pozniej stajemy sie prawie bezbronni... Ciezko bedzie zrownowazyc tak, ze dzieki hate jestesmy grozni ale radzimy sobie rownie dobrze w kolejnych turach. Obawiam sie ze wyjdzie z tego armia typu brettonia: Jestesmy zabojcami w 1 turze, jesli sie nie przebijemy i nie pogonimy-nasze szanse staja sie niemal zerowe... A gdyby Ethernal Hatred na wszystko? A na HE cos mniejszego, jakis fajny bajer odnoscie psychologii...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Mowa jest również o Armur Piercing dla całej armii i to w kombinacji z hatem ma równoważyć ASF.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

ajpinus
Chuck Norris

Magnus: Ja nie wiem co ty oczekujesz, zawsze tak bylo i tak bedzie ze jak sie nie przebijemy w 1 turze to potem jest juz trudniej. Ta zasada ma sie pwoiedzmy do wszystkich ciezkich kawalerii, moze nie do tych z bazowa sila 5 i kilkoma atakami. Ale dzieki hate bedzie sie naprawde latwo przebic w pierwszej turze. Ile razy tak mialem ze szarzowalem cos Cokami np. Chaos knightow rzucam 12 kostkami na tafienie i ztego 2 weszly. A teraz bierzesz te 10 kosci i przerzucasz i ztego np. 5 wchodzi. I masz elegancko. Docenicie to jak wejdzie zobaczycie.

Biadolicie ze nawet jak dostaniemy hata to bedziemy miec przesrane z HE, kazdy ma znimi teraz ciezko. Co maja powiedziec O&G ktorych np. squig hoperzy traca zastosowanie, kawaleria savage orcow ktora robi rzez innym armia ale z HE ma przesrane. Zas krasnoludy na ASF High elfow sraja, bo zawsze walili ostatni i zawsze beda. Albo lanca bretonska szarzujaca na WL albo SM tez ma teraz przesrane. Po prostu HE w walce wrecz teraz wymiataja i trzeba sie z tym pogodzic i unikac niektorych kombatow, a jak juz szrazowac to regimentami dowodzonymi podpakowanymi bohaterami, mysle ze taki nasz assasin robi sieke ze SM i WL wiec czemu by go nie brac przeciwko HE na dzien dzisiejszy. Hate dla DE jak pisalem wyzej to blogoslawienstwo.

o.b-one
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: o.b-one »

zobaczmy - co mi sie nie podoba w hate

5 przydupasow zwnego szumnie - fast zaszarzowało nasze biedne CoK, przypadkowo z boku
na nieszczescie dla owych przydupasow nie zadali rany, elfy tez s\rednio walcza z boku i okazuje sie ze przydupaski nie daja rady ustac. nastepuje pogon .... po 5sekundach - wiesz juz ze własnie Twoja najlepsza i elitarna jednostka jest w dupie bo zaszarzował ci rój bzdur i męczy bo musisz gonic.

W nastpenej bitwie niestety zostało to powturzone.
Na co ci plany taktyczne? skoro masz hate. Masz na tyle duzo jednostek ze obronisz boki i tyły przed jakas głupia szarza, ktora wymusi na Tobie pogon w blizej okreslone mijsce gdzie Twojej kawalerii nie powinno byc

złamac szyki - linie frontu bedzie mogł kazdy....
granie De zamieni sie w zbawe stworami jak smok, manticora i byle do przodu.

Ja wbrew ogolnemu samozadowoleniu uwazam ze bede przeklinał danie De hate'a
:shock:

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Pogralem troche Black Guardami. Roznie bywa z tym Eternal hatered u nich.Niekiedy troche zmienia niekiedy nawet sie tego nie odczuwa- glownie dlatego, ze to sila stanowi rolę wiodącą w warhammerze, a nie trafianie.

Zablokowany