Bandy w Mordheimie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

voltar pisze:Dzięki za rady. Myślę, że monotonność da się trochę zwalczyć za pomocą bitsów z imperialnych regimentów: jakieś handguny na kusze się przerobi, może jakieś halabardy / pałki w niektóre łapy. Jedynie tarcze, imho, popsuły by zupełnie klimat tych figurek.
Jasne, bitsy z milicji będą bardzo przydatne :)

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Wyszła nowa kolekcjonerska figurka imperialnego kapitana z zakrwawionym ostrzem ;):

http://uk.games-workshop.com/storefront ... &orignav=9

Może komuś się przyda do bandy najemników ;).
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

kolo z mieczykiem jest super:) szkoda ze ta krew taka strasznie glutowata;]
a tutaj mozecie zobaczyc konwersje:) figsa ktora sie na poczatku nie zachwyciliscie ale zmienilem kilka rzeczy jak: zamiana giwerki na kusze tarcza na plecy i zamiast pasow z amunicja sa zwoje z napisami. jakis malunek na sztandarze zeby zlapac klimat i mam nadzieje ze sie wam podoba;) pod ten klimat powstaje juz reszta bandy. narazie kilka flagelantow ale chcialbym bardzo zrobic ogra bo mam kilka na stanie;] ogr by byl cacuszkiem w bandzie:D a co do szefa bandy bedzie mial jeszcze zmieniona podstawke narazie zrobilem taka na szybciutko zeby mial na czym stac;)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Super, świetna będzie z tego banda :D

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Podoba mi się sztandar, kusza, zwoje i brud na dole szaty tego gościa, trochę nie pasuje tarcza i to futro z tyłu przypominają barbarzyńcę z Norski, czacha na drzewcu sztandaru nie pasuje trochę klimatem.
Malowanie fajne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Świetna praca Robacku :)!

Zapowiada się znakomita banda - czekamy na kolejne figurki ;).
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

tarcza byc musi bo standardowo mial tam plecak z giwerami i granatami:D do tarczy dojdzie jeszcze mieczyk na plecach;] mam pytanko jakie bronie powinni miec flagelanci i ogr?:D

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Flagelanci tylko flaile ;P Ogr miecz i axe :) Super pomalowany ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Sykstus pisze:Ogr miecz i axe :)
IMO miecz i pałkę, żeby zadawał dwa rodzaje krytyków... najmocniejsze przecież są z pałki, a zaraz za nimi z ciętych...

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

Skavenblight pisze:
Sykstus pisze:Ogr miecz i axe :)
IMO miecz i pałkę, żeby zadawał dwa rodzaje krytyków... najmocniejsze przecież są z pałki, a zaraz za nimi z ciętych...
Przychylam posta ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Albo miecz i pałkę, a nie możesz zmienić tej tarczy na jakąś imperialną ze spadającą kometą?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

IMHO tarcza jest w porządku (swoją drogą, skąd ten wzór?), a motyw komety jest już na sztandarze - co za dużo to niezdrowo ;).
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

rzeźnia rzeźnia rzeźnia!!

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

tarcza jest z boxa ogrow:D chcialem bardzo uzyc imperialnej tarczy ale niestety nie mam prawie bitsow do empire wfb:( i ogolnie glownie w 40sie bawilem:D stad tez figsa z 40 w mojej bandzie na poczatek:) kometa specjalnie pojawila sie na sztandarze zeby utrzymac klimacik. dzieki za podpowiedzi co do uzbrojenia mam nadzieje niedlugo zrobic flagelantow i ogra jeszcze lepiej niz tego pana;) dzieki i pozdrawiam

wesolych swiat wszystkim:)

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Post autor: Anioł »

Witam.

Chciałem, zacząć grać w Mordheima, zdecydowałem się na bandę Kislevu < z racji mojej spaczonej psychiki, faktu, że mam parę figurek i drugiego fakt, że mam wiele fajnych <IMO ;)> pomysłów na konwersję.>.
Chciałbym się zapytać czy do tego czasu Banda kislevu jest dopuszczalna ...
Chciałem się również dowiedzieć czy da się nią jakoś konkretnie pograć i czy nie jest w żaden brutalny sposób pokrzywdzona .... wystarczy, że w wfb jest ....

Hmmm.... to chyba wszystko jak na razie a propos band ...

P.S przepraszam, za nobowe pytania, ale po wstępnym przejrzeniu zasad bardzo mi się gra spodobała :).

Pozdrawiam.
,, ... I zesłał ich Pan by siali zamęt i zniszczenie ... "

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Kislev jest jak najbardziej oficjalny [dopuszczalny].
Brutalnie pokrzywdzona nie jest... nie wiem, czemu niektórzy sądzą że jest... banda fajna, ciekawe ma zasady no i taka bardziej swojska ;)
[właśnie maluję swój Kislev]
Zatem dobrze wybrałeś, zwłaszcza, że mało kto tym gra.

Awatar użytkownika
Anioł
Wałkarz

Post autor: Anioł »

Witam.

Cieszę się z tego, że mało kto tym gra ;), zawsze lubiłem oryginalność. Nie twierdze, że są źli czy coś po prostu w wfb ich GW skrzywdziło ...

W temat rozpisek wrzucam moją pierwsza oficjalną, kozacka super szpanerska rozpiskę ...
Komentarze mile widziane ;).

EDIT: A co z Leśnymi Elfami na stronie NG są aczkolwiek w AB już ich nie ma ....

Pozdrawiam.
,, ... I zesłał ich Pan by siali zamęt i zniszczenie ... "

Awatar użytkownika
sn@jk

Post autor: sn@jk »

Wszystkie elfie bandy w Mordheimie są nieoficjalne...

PS:Najbardziej znaną jest Shadow Worriors... ale według mnie jest ciut przegięta....

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Na NG 80% band jest nieoficjalnych... tam to nawet Pigmejów można znaleźć :lol:

400totochtin

Post autor: 400totochtin »

O wlasnie. Jak to jest z dopuszczaniem nieoficjalnych band na turnieje? Mozna w ogole grac tam Kislevitami czy skavenskim klanem innym niz Eshin?

ODPOWIEDZ