Malus Darkblade on foot-limited figs(Gaming Day Vienna 2005)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Malus Darkblade on foot-limited figs(Gaming Day Vienna 2005)

Post autor: Alexander »

Dostałem takiego ładnego figsa i pomyslałem, że sobie go pomaluję.....Narazie max WIP, sam scenic base i tyle, dalszy progress soon...... :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdro, Alexander ! 8)
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, o 15:47 przez Alexander, łącznie zmieniany 1 raz.
Co cię nie zabije to cię wzmocni

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jak narazie za mało żeby cokolwiek napisac... ewentualnie mógłbyś jakoś urozmaicić podstawkę... czekamy na postępy :)

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Rakso_The_Slayer pisze:jak narazie za mało żeby cokolwiek napisac... ewentualnie mógłbyś jakoś urozmaicić podstawkę... czekamy na postępy :)
Hehehe spokojnie Panie Rakso.... :D Podstawka jest urozmaicona, skałki, kamyczki, wieksze kamyczki, toporek jakiegos krasia...., a jak trawka dojdzie, będzie ładnie, obiecuję..... :lol2: Progress w malowaniu niedługo.... :wink:
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, o 15:48 przez Alexander, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

w takim razie uspokojony czekam ;)

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Zgadzam sie z Rakso'em. Moglbys troche przycinac zdjecia i dac na jakims lepszym tle :wink:

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Emilianek pisze:Zgadzam sie z Rakso'em. Moglbys troche przycinac zdjecia i dac na jakims lepszym tle :wink:
Przycięte śa..., ale bez przesady człowieku to tylko marny( narazie....) wip......, to jest zdjęciu podczas toku pracy, więc nie ma sensu robic lepszego..... :D :wink:
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, o 15:48 przez Alexander, łącznie zmieniany 1 raz.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Zapowiada się interesująco ,figurka jest fajna. Ciekawe jak wyjdzie :)

Ostatnio zachwycił mnie bardzo oszczędny ale niezwykle widowiskowy schemat kolorystyczny dla DE - link wyglądają bardzo złowieszczo ;>

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Cyel pisze:Zapowiada się interesująco ,figurka jest fajna. Ciekawe jak wyjdzie :)

Ostatnio zachwycił mnie bardzo oszczędny ale niezwykle widowiskowy schemat kolorystyczny dla DE - link wyglądają bardzo złowieszczo ;>
Dzieki....Theme fajny, ale ja go zrobie trochę mniej mrocznie i raczej w nmm, sądzę, że będzie fajnie. To co najfajniesze w DE z tego linka to skóra, jest spoko.... :wink:

P.S. Na podstawke dojdzie jeszcze taka czaszka od skeletonów.....
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, o 15:49 przez Alexander, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

Hem. CO sie zapowiada ciekawie? Ze potrafi przyklejac piasek do podstawek??
Nic nie mozna narazie powiedziec poza tym ze naprawde potrafisz sie poslugiwac klejem.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Kallessin pisze:Hem. Co sie zapowiada ciekawie?
Sam model mi się podoba , o to mi chodziło;)

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

IMHO ciekawie, mini display base z przemyślaną podstawką wychodzącą poza standardy piasku lub 3 warstw kruszącego się korka
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Zawsze mi się podobały i intrygowały mnie te małe podstawki wtykane w większe... jak to wykonałeś? Czy to jakaś poxilina i wymodelowany w niej slot?

IMHO tu by się przydały magnesiki, co by ludek nie wypadał za często ze "scenic base".
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Własnie.Jak robiłeś to miejsce na małą podstawkę?
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Podstawkę, jak większość robiłem za pomocą kleju 'pattex' super fix...., bardzo dobry do modelowania bo schnie długo, a po wyschnięciu tworzy twarda warstwę idealną do dalszego modelowania( tzn. posypki, kamyków itd.). slot zrobiłem tak, że wyciąłęm z blistra kwadracik nieco większy od samej podstawkii położyłem, lekko dociskając do warstwy tego kleju, następnie dobudowywałem po bokach ścianki....Klej ma gęstą konsystencję , więc stosunkowo łatwo sie nim posługiwać, ale cenę też ma swoją..... Wszystkim polecam ten sposób robienia przeróznych scenic i nie scenic base'ów.... :wink: Nie3długo progress w malowaniu.... :wink:

Awatar użytkownika
Alexander
Wałkarz

Niestety same porażki....szkoła skutecznie ogranicza mi czas jaki mogę poświęcić na malowanie, a dodatkowo aparat jest chwilowo niedostępny i tak jak poprzednie foty wsszystko z komy, więc jakby co sorry za jakość....Czekam na komenty....

Obrazek
początki..... :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Niestety ten płaszczyk strasznie źle się fotografuje i nie dokońca fotka oddaje jak jest dokładnie wycieniowany, ale cóż....
Obrazek

Obrazek
Podstawka..., mam nadzieję, że Rakso znajdzie urozmaicenia.... :wink: Do dokończenia tylko nmm na toporku...
Obrazek

Obrazek
i małe zbliżenie...

Pozdro, Alexander !!! 8)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Na razie wygląda OK. Podstawka jest bardzo ładna

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Podstawka świetna. CO do samego modelu... zdjęcia za mało pokazują. Czekam na postęp i kkolejne zdjęcia.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

tak jest, narazie w porządku, podstawka b. ładna :wink: tylko czy czaszka na niej nie za bardzo żółta?

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

podstawka elegancka fajnie ze pokazales jej powstawanie od samego poczatku....

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Bardzo schludnie, ale narazie wczesny wip, zobaczymy co się będzie działo... Jeżeli możesz zdradzić gdzie kupiłeś swoją wiertareczkę i gdzie dokupujesz do niej wiertła, byłbym wdzięczny ;)

ODPOWIEDZ