Malus Darkblade on foot-limited figs(Gaming Day Vienna 2005)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Malus Darkblade on foot-limited figs(Gaming Day Vienna 2005)
Dostałem takiego ładnego figsa i pomyslałem, że sobie go pomaluję.....Narazie max WIP, sam scenic base i tyle, dalszy progress soon......
Pozdro, Alexander !
Pozdro, Alexander !
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, o 15:47 przez Alexander, łącznie zmieniany 1 raz.
Co cię nie zabije to cię wzmocni
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
jak narazie za mało żeby cokolwiek napisac... ewentualnie mógłbyś jakoś urozmaicić podstawkę... czekamy na postępy
Hehehe spokojnie Panie Rakso.... Podstawka jest urozmaicona, skałki, kamyczki, wieksze kamyczki, toporek jakiegos krasia...., a jak trawka dojdzie, będzie ładnie, obiecuję..... Progress w malowaniu niedługo....Rakso_The_Slayer pisze:jak narazie za mało żeby cokolwiek napisac... ewentualnie mógłbyś jakoś urozmaicić podstawkę... czekamy na postępy
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, o 15:48 przez Alexander, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
w takim razie uspokojony czekam
Przycięte śa..., ale bez przesady człowieku to tylko marny( narazie....) wip......, to jest zdjęciu podczas toku pracy, więc nie ma sensu robic lepszego.....Emilianek pisze:Zgadzam sie z Rakso'em. Moglbys troche przycinac zdjecia i dac na jakims lepszym tle
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, o 15:48 przez Alexander, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzieki....Theme fajny, ale ja go zrobie trochę mniej mrocznie i raczej w nmm, sądzę, że będzie fajnie. To co najfajniesze w DE z tego linka to skóra, jest spoko....Cyel pisze:Zapowiada się interesująco ,figurka jest fajna. Ciekawe jak wyjdzie
Ostatnio zachwycił mnie bardzo oszczędny ale niezwykle widowiskowy schemat kolorystyczny dla DE - link wyglądają bardzo złowieszczo ;>
P.S. Na podstawke dojdzie jeszcze taka czaszka od skeletonów.....
Ostatnio zmieniony 3 sty 2008, o 15:49 przez Alexander, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kretozord
IMHO ciekawie, mini display base z przemyślaną podstawką wychodzącą poza standardy piasku lub 3 warstw kruszącego się korka
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Kapitan Hak
- Bosman
- Kontakt:
Zawsze mi się podobały i intrygowały mnie te małe podstawki wtykane w większe... jak to wykonałeś? Czy to jakaś poxilina i wymodelowany w niej slot?
IMHO tu by się przydały magnesiki, co by ludek nie wypadał za często ze "scenic base".
IMHO tu by się przydały magnesiki, co by ludek nie wypadał za często ze "scenic base".
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
Podstawkę, jak większość robiłem za pomocą kleju 'pattex' super fix...., bardzo dobry do modelowania bo schnie długo, a po wyschnięciu tworzy twarda warstwę idealną do dalszego modelowania( tzn. posypki, kamyków itd.). slot zrobiłem tak, że wyciąłęm z blistra kwadracik nieco większy od samej podstawkii położyłem, lekko dociskając do warstwy tego kleju, następnie dobudowywałem po bokach ścianki....Klej ma gęstą konsystencję , więc stosunkowo łatwo sie nim posługiwać, ale cenę też ma swoją..... Wszystkim polecam ten sposób robienia przeróznych scenic i nie scenic base'ów.... Nie3długo progress w malowaniu....
Niestety same porażki....szkoła skutecznie ogranicza mi czas jaki mogę poświęcić na malowanie, a dodatkowo aparat jest chwilowo niedostępny i tak jak poprzednie foty wsszystko z komy, więc jakby co sorry za jakość....Czekam na komenty....
początki.....
Niestety ten płaszczyk strasznie źle się fotografuje i nie dokońca fotka oddaje jak jest dokładnie wycieniowany, ale cóż....
Podstawka..., mam nadzieję, że Rakso znajdzie urozmaicenia.... Do dokończenia tylko nmm na toporku...
i małe zbliżenie...
Pozdro, Alexander !!!
początki.....
Niestety ten płaszczyk strasznie źle się fotografuje i nie dokońca fotka oddaje jak jest dokładnie wycieniowany, ale cóż....
Podstawka..., mam nadzieję, że Rakso znajdzie urozmaicenia.... Do dokończenia tylko nmm na toporku...
i małe zbliżenie...
Pozdro, Alexander !!!