Pirates of the [...]
Generalnie tak wpadnij do księgarni wpisz się na listę i przyślę Ci emaila z mailami innych uczestników. Spotkania są niereguralne niestety, ale to taka pierwsza liga. Na pojedynki mailami się umawiamy.Kosma pisze:Fajnie ale mam kilka pytań odnośnie ligi:
Co należy zrobić żeby dołączyć? gdzieś sie rejestrować?
spotykacie sie jakoś cyklicznie? czy raczej nieregularnie?
jak umawiać sie na pojedynki?
Z góry dzięki za informacje.
Pozdrawiam Światecznie
Pzdr.
http://www.piratesrules.com/Turning.htm <= tu jest dość łopatologicznie to wytłumaczone.Skav pisze:a więc chciałbym się zapytać kogoś PRO jak to jest ze skręcaniem, ile zabiera ruchu (jeśli zabiera) o ile mogę się obrucić i ile rozkazów przypada na jeden statek
Jedna akcja na turę, ale np. kapitan daje Ci strzał (darmowy) po (nie darmowym) ruchu.
Tylko jeśli ma to napisane w zasadach. Mogą tak np. Galery (galley) i drakary (longship).Smiglefow pisze:W Pirates of the Caribbean duża część statków posiada wiosła. Czy to oznacza, że po strąceniu wszystkich masztów, dany statek może wciąż się poruszać?
Tak jakby miał oarsmana.Jeśli tak to na jakich zasadach, czy płynie wolniej?
Księgarnia Faber i Faber zorganizuje dwa turnieje w ferie z fajnymi nagrodami (wiem bo widziałem). ;)
Opracowałem regulamin: http://pingus.w.staszic.waw.pl/~pingus/ ... urniej.pdf
Dat nie pamiętam, więc teraz nie podam, ale serdecznie zapraszam i proszę się zgłaszać szybko, bo mamy limit miejsc (na tę chwilę 8).
Lista zgłoszeń:
1. Jan "Pingus" Zalewski
Opracowałem regulamin: http://pingus.w.staszic.waw.pl/~pingus/ ... urniej.pdf
Dat nie pamiętam, więc teraz nie podam, ale serdecznie zapraszam i proszę się zgłaszać szybko, bo mamy limit miejsc (na tę chwilę 8).
Lista zgłoszeń:
1. Jan "Pingus" Zalewski
o jak fajnie..moze czas odkurzyc stateczki tylko HMS London mi brakuje do idealnej flotyKsięgarnia Faber i Faber zorganizuje dwa turnieje w ferie z fajnymi nagrodami (wiem bo widziałem).
mam nadzieje ze ten turniej nie w ciagu tygodnia tylko tak weekendowo-wieczornie?
przy okazji mam sporo statkow do oddania w dobre rece..zainteresowani?
London to podstawa!mecenasik pisze:o jak fajnie..moze czas odkurzyc stateczki tylko HMS London mi brakuje do idealnej floty
Ferie, więc możliwe, że w ciągu tygodnia. Raczej napewno w godzianch działania księgarni (pn-pt 9-19, sob 10-14).mam nadzieje ze ten turniej nie w ciagu tygodnia tylko tak weekendowo-wieczornie?
Zależy czym dokładnie.przy okazji mam sporo statkow do oddania w dobre rece..zainteresowani?
Jak się Was tu trochę zbierze, to może będziecie chcieli własne podforum w dziale "Inne Systemy"?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Mam nadzieję, że się zbierze. Problem jest taki, że w to dużo ludzi gra, ale traktuje to jako zapełniacz półki i poza introgamingiem wiele razy nie grało.Tomash pisze:Jak się Was tu trochę zbierze, to może będziecie chcieli własne podforum w dziale "Inne Systemy"?
W sumie to nie dziwne, wiem sam po sobie, mam dużo statków, ładnie sobie stoją i wyglądają ale nie mam czasu sensownie nimi zagrać ot czasem jakaś mała partyjka ale i to nieczęsto. Jak są turnieje to akurat nie mam czasu albo siły żeby gnać i grać .
Żeby grywać regularnie musiałbym chyba mieć z 15 lat i zrywać się ze szkoły albo być multimilionerem i nie pracować (wolałbym to drugie
I to być może jest słabość środowiska graczy w P, a poza tym jest tyle gier na rynku, że sporo osób przerzuca się na inne gry i systemy np. Star Warsy (Wizkidsów) itp.
Żeby grywać regularnie musiałbym chyba mieć z 15 lat i zrywać się ze szkoły albo być multimilionerem i nie pracować (wolałbym to drugie
I to być może jest słabość środowiska graczy w P, a poza tym jest tyle gier na rynku, że sporo osób przerzuca się na inne gry i systemy np. Star Warsy (Wizkidsów) itp.
W Faberach dwa turnieje w ferie(jeden w pierwszym jeden w drugim tygodniu). Jest na tym forum mój post z zasadami. Dokładnie nie wiadomo jaki dzień tygodnia. Ale zważywszy, że to będzie tur na 6 osób to myślę, że jakoś uda się ustalić termin. Będą piratowe nagrody!Kosma pisze:Szykują się jakieś turnieje tudzież rozgrywki towarzyskie w większym gronie?? ma ktoś jakieś głębsze info w tej gestii??