Pirates of the [...]

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Post autor: Gonzo »

Ezekiel Wiedziałem ze cię to powali
:-D

Kosma
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kosma »

Witam.
Mam pytanko czy jest jakaś mozliwość dołączenia do rozgrywek ligi??
A jesli nie to czy bedzie jeszcze jakis termin w przyszłosci (kolejna edycja itd) na dołaczenie?
Zainteresowane były by 2 osoby.

Awatar użytkownika
Gonzo
Chuck Norris

Post autor: Gonzo »

Mi sie jeszcze nie udalo wybrac by zagrac...
:-(

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Kosma pisze:Witam.
Mam pytanko czy jest jakaś mozliwość dołączenia do rozgrywek ligi??
A jesli nie to czy bedzie jeszcze jakis termin w przyszłosci (kolejna edycja itd) na dołaczenie?
Zainteresowane były by 2 osoby.
Jasne. Zapraszamy. :)
Obrazek
Obrazek

Kosma
Pseudoklimaciarz

Fajnie :) ale mam kilka pytań odnośnie ligi:
Co należy zrobić żeby dołączyć? gdzieś sie rejestrować?
spotykacie sie jakoś cyklicznie? czy raczej nieregularnie?
jak umawiać sie na pojedynki?
Z góry dzięki za informacje.
Pozdrawiam Światecznie :)

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Kosma pisze:Fajnie :) ale mam kilka pytań odnośnie ligi:
Co należy zrobić żeby dołączyć? gdzieś sie rejestrować?
spotykacie sie jakoś cyklicznie? czy raczej nieregularnie?
jak umawiać sie na pojedynki?
Z góry dzięki za informacje.
Pozdrawiam Światecznie :)
Generalnie tak wpadnij do księgarni wpisz się na listę i przyślę Ci emaila z mailami innych uczestników. ;) Spotkania są niereguralne niestety, ale to taka pierwsza liga. Na pojedynki mailami się umawiamy.

Pzdr.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Skav
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skav »

a więc chciałbym się zapytać kogoś PRO jak to jest ze skręcaniem, ile zabiera ruchu (jeśli zabiera) o ile mogę się obrucić i ile rozkazów przypada na jeden statek :D

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Skav pisze:a więc chciałbym się zapytać kogoś PRO jak to jest ze skręcaniem, ile zabiera ruchu (jeśli zabiera) o ile mogę się obrucić i ile rozkazów przypada na jeden statek :D
http://www.piratesrules.com/Turning.htm <= tu jest dość łopatologicznie to wytłumaczone.
Jedna akcja na turę, ale np. kapitan daje Ci strzał (darmowy) po (nie darmowym) ruchu.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiglefow
Plankton

Post autor: Smiglefow »

W Pirates of the Caribbean duża część statków posiada wiosła. Czy to oznacza, że po strąceniu wszystkich masztów, dany statek może wciąż się poruszać? Jeśli tak to na jakich zasadach, czy płynie wolniej?

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Smiglefow pisze:W Pirates of the Caribbean duża część statków posiada wiosła. Czy to oznacza, że po strąceniu wszystkich masztów, dany statek może wciąż się poruszać?
Tylko jeśli ma to napisane w zasadach. Mogą tak np. Galery (galley) i drakary (longship).
Jeśli tak to na jakich zasadach, czy płynie wolniej?
Tak jakby miał oarsmana.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Księgarnia Faber i Faber zorganizuje dwa turnieje w ferie z fajnymi nagrodami (wiem bo widziałem). ;)

Opracowałem regulamin: http://pingus.w.staszic.waw.pl/~pingus/ ... urniej.pdf

Dat nie pamiętam, więc teraz nie podam, ale serdecznie zapraszam i proszę się zgłaszać szybko, bo mamy limit miejsc (na tę chwilę 8).

Lista zgłoszeń:
1. Jan "Pingus" Zalewski
Obrazek
Obrazek

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

Księgarnia Faber i Faber zorganizuje dwa turnieje w ferie z fajnymi nagrodami (wiem bo widziałem). ;)
o jak fajnie..moze czas odkurzyc stateczki :) tylko HMS London mi brakuje do idealnej floty :)

mam nadzieje ze ten turniej nie w ciagu tygodnia tylko tak weekendowo-wieczornie?

przy okazji mam sporo statkow do oddania w dobre rece..zainteresowani?

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

mecenasik pisze:o jak fajnie..moze czas odkurzyc stateczki :) tylko HMS London mi brakuje do idealnej floty :)
London to podstawa! ;)
mam nadzieje ze ten turniej nie w ciagu tygodnia tylko tak weekendowo-wieczornie?
Ferie, więc możliwe, że w ciągu tygodnia. Raczej napewno w godzianch działania księgarni (pn-pt 9-19, sob 10-14).
przy okazji mam sporo statkow do oddania w dobre rece..zainteresowani?
Zależy czym dokładnie. :)
Obrazek
Obrazek

mecenasik
Wałkarz

Post autor: mecenasik »

pingus pisze:Zależy czym dokładnie. :)
listy nigdy nie robilem..swego czasu kupowalem tego sporo i teraz zalega w klaserze..jak jestescie w F&F to moge popoludniami (16:30-17) wpasc i sobie bedzie mozna wybrac :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jak się Was tu trochę zbierze, to może będziecie chcieli własne podforum w dziale "Inne Systemy"? :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Tomash pisze:Jak się Was tu trochę zbierze, to może będziecie chcieli własne podforum w dziale "Inne Systemy"? :)
Mam nadzieję, że się zbierze. :) Problem jest taki, że w to dużo ludzi gra, ale traktuje to jako zapełniacz półki i poza introgamingiem wiele razy nie grało.
Obrazek
Obrazek

Kosma
Pseudoklimaciarz

W sumie to nie dziwne, wiem sam po sobie, mam dużo statków, ładnie sobie stoją i wyglądają :wink: ale nie mam czasu sensownie nimi zagrać ot czasem jakaś mała partyjka ale i to nieczęsto. Jak są turnieje to akurat nie mam czasu albo siły żeby gnać i grać :wink: .
Żeby grywać regularnie musiałbym chyba mieć z 15 lat :wink: i zrywać się ze szkoły albo być multimilionerem i nie pracować :D (wolałbym to drugie :wink:
I to być może jest słabość środowiska graczy w P, a poza tym jest tyle gier na rynku, że sporo osób przerzuca się na inne gry i systemy np. Star Warsy (Wizkidsów) itp.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

pingus pisze:Problem jest taki, że w to dużo ludzi gra, ale traktuje to jako zapełniacz półki
o! to o mnie! :mrgreen:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Kosma
Pseudoklimaciarz

Szykują się jakieś turnieje tudzież rozgrywki towarzyskie w większym gronie?? ma ktoś jakieś głębsze info w tej gestii??

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Kosma pisze:Szykują się jakieś turnieje tudzież rozgrywki towarzyskie w większym gronie?? ma ktoś jakieś głębsze info w tej gestii??
W Faberach dwa turnieje w ferie(jeden w pierwszym jeden w drugim tygodniu). Jest na tym forum mój post z zasadami. Dokładnie nie wiadomo jaki dzień tygodnia. Ale zważywszy, że to będzie tur na 6 osób to myślę, że jakoś uda się ustalić termin. Będą piratowe nagrody! ;)
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ