Goblin na pajaku

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Goblin na pajaku

Post autor: Marys »

Czy macie pomysl na wykozystanie herosa na pajaku i jakie wyposazenie mu dac.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

mamy
najlepiej na diorame albo jako atrakcyjny przycis do papieru

goblin z zalozenia nie jest demonem zniszczenia...jakikolwiek ekwipunek z AB tego faktu nie zmienia

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Ja to wiem ty to wiesz, ale moja ukochana ulepila z gsu zajebiaszczego pajaka i sprezentowala mi go. Ja chce nim grac wiec prosze o pomoc :)
Narazie wymyslilem opcje z butami i best basha do tego robie go sztandarowym. Koles ma sie kampic i atakowac scierwo przeciwnika. Wiem ze sa mocniejsi herosi ale ja chce uzywac pajaka dlatego prosze o pomysly.

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

na male pkt jest ok jako bsb ktory nagle wypada z odzdzialu i niszczy jakas maszynke/fasta :p watpie zeby zdzialal cos wiecej samotnie

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

jak odpowiesz sobie na pytanie, jakie możliwości ma pająk i jak go najlepiej użyć, to dołożenie itemów do goboska jest juz formalnością
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Astragoth pisze:jak odpowiesz sobie na pytanie, jakie możliwości ma pająk i jak go najlepiej użyć, to dołożenie itemów do goboska jest juz formalnością
Wniosek nasuwa się jeden - skoro plewa i zawsze marnie ginie, to wykorzystać tą jego wadę jako zaletę i dać mu wybuchanie :lol:

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ja może dodam coś od siebie na ten temat. Gram imperium i miałem nieszczęście zagrac przeciwko goblinowi bohaterowi na pająku. Goblin miał kopiące buty i jakąś włócznię dającą spory modyfikator ujemny dla mojego AS (w sumie z siłą gobosa bodajże -3 albo -4) oraz amulet dający mu ochronę taką jak ta przeciwnika (sorry, nie pamiętam nazw przedmiotów). Co z tego wyszło? Oddział z tym panem (10 jeźdzców pająków) łamał mi zarówno klocki piechoty jak i kawalerię imperialną, tą ostatnią zwykłą szarżą od frontu (grałem na piątkach kawalerii). Ładując się w klocek piechoty z moim generałem (księdzem, graliśmy na małe punkty) rzucił wyzwanie i go zatłukł jak chciał przy tej ilości ataków. To samo było z moim kapitanem. Moja piechota nie miała szans przetrwac szarży, on sam nabijał tyle ran że negował mój bonus za szeregi;/ Pomijając dywagacje na temat szczęścia w kościach muszę stwierdzic, że mój przeciwnik mnie wtedy zaskoczył i zmasakrował, pająki zrobiły rajd po całej mojej armii. Ciekawa kombinacja, nie ma co.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

@Myth
A czołg i cala artyleria, pistolersi/outridersi, handgunnerzy,magia, hellblaster !!!??? Dziwie sie tobie jak dojechało takie coś, przecież to wystarczy spanikować 2x10 handgunów zdejmie z5 takich panów + poprawka z pistolów i po kłopocie, a czołg nawet na 1 ranie by to przetrzymał bo nie sadze aby ja wbiła a potem szarża od boku 5 kawalerii i po kłopocie

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Myth pisze:Ja może dodam coś od siebie na ten temat. Gram imperium i miałem nieszczęście zagrac przeciwko goblinowi bohaterowi na pająku. Goblin miał kopiące buty i jakąś włócznię dającą spory modyfikator ujemny dla mojego AS (w sumie z siłą gobosa bodajże -3 albo -4) oraz amulet dający mu ochronę taką jak ta przeciwnika (sorry, nie pamiętam nazw przedmiotów). Co z tego wyszło? Oddział z tym panem (10 jeźdzców pająków) łamał mi zarówno klocki piechoty jak i kawalerię imperialną, tą ostatnią zwykłą szarżą od frontu (grałem na piątkach kawalerii). Ładując się w klocek piechoty z moim generałem (księdzem, graliśmy na małe punkty) rzucił wyzwanie i go zatłukł jak chciał przy tej ilości ataków. To samo było z moim kapitanem. Moja piechota nie miała szans przetrwac szarży, on sam nabijał tyle ran że negował mój bonus za szeregi;/ Pomijając dywagacje na temat szczęścia w kościach muszę stwierdzic, że mój przeciwnik mnie wtedy zaskoczył i zmasakrował, pająki zrobiły rajd po całej mojej armii. Ciekawa kombinacja, nie ma co.
Pozdrawiam
Na małe punkty? Tzn ile? Bo ten koleś na pająku miał przedmiotów za 65 pts, czyli albo był warbossem, albo coś Ci się pomyliło, albo kumpel Cię zwałował :D

Awatar użytkownika
Herkules
Mudżahedin

Post autor: Herkules »

robisz go bsb dajesz spider banera i wkładasz go do oddziału 5 spaiderów i możesz sporo zrobić (ja zjadłem drzewca :D)

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

skoro lamal mu klocki piechoty i niszyczyl kawalerie zabil 2 bohaterow to na pewno grali na 1k< a wtedy czolg juz lajtowo wejdze .....

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Tak, wejdzie czołg na takie punkty i w ogóle ale ja na nim nie gram jak na razie, wolę eksperymenty. No więc miałem trzy klocki piechoty i coś tam jeszcze, gra była bodajże na 1500 (jak dla mnie małe punkty to poniżej 2000).Miałem kapłanów więc magii żadnej z mojej strony. Magią zjadł mi detki strzelców, piekielnik wybuchnął a rajtarów wcięło bo ich jednak te pająki dosięgły (pech w kościach). I później już było posprzątane. Nie wiem czy mnie wałował, to była gra w domu więc dla zabawy. Za to wiem że sporo błędów było z mojej strony w grze.
A wracając do tematu to wystarczy wyrzucic amulet i już jest całkiem miła niespodzianka legalnie. Te buty i ta włócznia są całkiem nie-miłe;]

Awatar użytkownika
Wraq
Wałkarz

Post autor: Wraq »

amulet- Ochrońca = 25pkt.
miecz - Szczwany przyszpilacz (- 3 do AS) = 10pkt.
buty - Kopaj-glany Biggeda (+1 do ataków) = 30 pkt.
Czyli razem na jednym herosie miał 65 pkt. jak już ktoś napisał. A wiec radzilbym grac z tym przeciwnikeim na jawne rozpiski, chyba że ci to nie przeszkadza. ( a tak nawiasem to tłumacz miał fajną zabawe z przekształcaniem nazw niektórych przedmiotów na polski :) )

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Manfred pisze:nie wiem czy gdzieś było ?
http://uk.games-workshop.com/storefront ... &orignav=9
:shock: wow, super ten bosik na pająku :shock:
Trochę drogi jest, ale baardzo ładny!

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

figurka wypasiona. Naprawde udany model... heh... chciałbym go mieć i móc pomalowac...

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

najs,
chyba sobie zamowie jak wejdzie do sprzedazy

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

:shock: :shock: figurka rewelacja..... tylko z ceną ostro poszli :wink:

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

wyglada grozne...
pewnie jak wydam 18 funtow to go kilka razy wystawie...pro forma;
potem trafi na poleczke obok error boyzow 8)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a odnosnie tematu:
martog i kickin boots, light armour i shield.
Na male punkty (border patrole szczegolnie, albo okolice 1k z max 2 herosami) spisuje mi sie b dobrze - jedyny warunek: musi byc generalem.
Wtedy dziala tak naprawde jak mala wyverna dzieki waagh

ODPOWIEDZ