Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Piekna rozpiska.....jest urok w prostocie.troszke ja zmodyfikowalem i zobaczymy jak bedzie smigac..
Stegadona zamienilem na czarujacego troglodona, wywalilem szamana z beast a temu z life dalem bound spell regeneracje.za oszczedzone punkty weszla 2 chmurka z plujkami i jeszcze jeden spearback.
Abrassus..wrzuć te uber wloska rozpiske
Stegadona zamienilem na czarujacego troglodona, wywalilem szamana z beast a temu z life dalem bound spell regeneracje.za oszczedzone punkty weszla 2 chmurka z plujkami i jeszcze jeden spearback.
Abrassus..wrzuć te uber wloska rozpiske
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Giuseppe Gaudiano - Saurian Ancients
Cuatl Lord, General, BSB, Ancient Plaque, Ring of Fire, Ancient Knowledge, Divination - 820
Skink Priest, Druidism - 130
20x Skink Braves, 2x Add Caiman, M - 390
2x Weapon Beasts, Salamander - 300
2x Weapon Beasts, Spearback - 240
Taurosaur, Engine of the Ancients - 530
Taurosaur, Great Bow - 470
4500
Crus grał tym teraz na zgrupo 2 czy 3 bitwy, o dwóch które grał wiem, że wygrał dużo - pewnie może wypowiedzieć się więcej.
Cuatl Lord, General, BSB, Ancient Plaque, Ring of Fire, Ancient Knowledge, Divination - 820
2x Weapon Beasts, Salamander - 300
Taurosaur, Engine of the Ancients - 530
4500
Crus grał tym teraz na zgrupo 2 czy 3 bitwy, o dwóch które grał wiem, że wygrał dużo - pewnie może wypowiedzieć się więcej.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Jakosta rozpa do mnie nie przemawia...brak oddzialu piechoty który moze duzo wytrzymać stegadony owszem sa fajne ale to one muszą szarzowac.
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Chodzi o pierwszy wynik SA, oczywiście.Abrasus pisze:Nie wiem kiedy on miałby zrobić najwięcej punktów - na ostatnim ETC zrobił trzeci wynik, ale grając w teamie bułgarii - na pewno jest to dobry wynik, ale trzeba patrzeć przez ten pryzmat... Od tej rozpiski dużo bardziej wolę rozpę włoską, wygląda na sporo lepszą.
Ciekawym jest także fakt, że ta rozpa pojawia się w zasadzie dwa razy.
Jeśli mają gdzieś zasadę fast cavalry to owszem, mogę robić takie akcje.
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Tak jak wyżej - czyli w zasadzie tylko terki + bohaterowie na terkach. Ewentualnie jescze rippery, jak już stracą frenzy (prędzej zdechną).
Czy jak posadzę skink captaina z wildfire burstem na taurosaurze z great bowem, to mogę wystrzelić z obydwu broni (naturalnie zakładając ten sam cel)? Oprócz herosa jest jeszcze załoga 4 skinków, a że nie ma już statystyki BS, to nie wiem czy to tak działa, że stedzio z balistą pod herosa będzie lepiej strzelać, nawet jeżeli captain zajęty.
- Dancaarkiiel
- Falubaz
Stegadon nosi maszynkę (jest wpisana przy jego model parcie), inne model party mogą używać tejże maszynki (harnessed) czyli skinki lub kapitan. Gdy model strzela każdy model part wybiera klamkę której będzie używał i wali w jeden wspólny cel. Więc kapitan może wybrać pomiędzy maszynką i tym co ma, jeden zwyklas może wybrać pomiędzy maszynką i javelinem, reszta używa javelinów.
Więc tak, możesz tak zrobić.
Więc tak, możesz tak zrobić.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Są jakieś plany co do upgrade naszej zimnokrwistej rasy?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Jest obecnie w trakcie tworzenia się LAB lizakowy, czyli pełna książka, na razie mało konkretów, ale jest już nakreślone jak ta armia ma wyglądać.
Tutaj dużo:
https://www.the-ninth-age.com/community ... ost1589732
A tutaj fabuła nt. nowych lizaków:
https://www.the-ninth-age.com/community ... -new-dawn/
Keep Calm
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos
and
Przestań Mamucić
"Making people happy is something to be proud of, especially if you can do it by accident"
~!
177013
"You make my heart pussy go poggers!"
~Anon to PM
"Mamut Ty weź się rozpędź a ściana sama Cię znajdzie"
~Biggos