[MASTER] Kozacki Zajazd 2022 + Turniej single 4500 pts 18-20.03.2022 - zdjęcia str. 9
Re: [MASTER] Kozacki Zajazd 2022 + Turniej single 4500 pts 18-20.03.2022
No to Czarne Wrony grają challendżyk z Ośmiornicą Łódzką 

W związku z pytaniami o modelarkę - jeśli sędzia zobaczy niepomalowany model na masterze albo inne niepożądane ubytki, wpisuje 0 z całości (A-E oceny malarskiej i przygotowania do gry) i przestaje oceniać dalej.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2022, o 11:41 przez Myth, łącznie zmieniany 1 raz.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Nie ma problemu 

Jak masz weapon master to nie musisz przyklejać na raz lancy/grejta/tarczy/halabardy.
Chodzi o to żeby przeciwnik wiedział od razu, jaka jest broń na oddziale. Gobliny z łukami jako gobliny z tarczą nie przejdą itd.

0 rigczu, wstyd i żenada, pluje na taki gatekeeping
@ co to są niepożądane ubytki? stan uzębienia, numer buta i długość fiuta też będzie kontrolowana?

Wiadomo śmierć frajerom. ~ As1, roku pańskiego 2020
co w takim wypadku oznacza fragent "oraz bohaterach"?
Wysiwyg na bohaterach to dla mnie krok za daleko. Nie spotkałem dawno gracza, który miałby to spełnione.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
WYSIWYG na herosach:
BSB ma mieć sztandar
Heros na mouncie ma mieć mounta na odpowiedniej podstawce
Jeśli w rozpisce jest np. kilku pieszych herosów - magów i wojowników, to przeciwnik ma nie mieć problemów z rozróżnieniem kto jest czym. Czyli w tym przypadku same modele typowych wojowników byłyby mylące.
Nikt nie będzie sprawdzać czy mag ma przy sobie scrolla.
Ogólnie zdrowy rozsądek - jak zwykle
BSB ma mieć sztandar
Heros na mouncie ma mieć mounta na odpowiedniej podstawce
Jeśli w rozpisce jest np. kilku pieszych herosów - magów i wojowników, to przeciwnik ma nie mieć problemów z rozróżnieniem kto jest czym. Czyli w tym przypadku same modele typowych wojowników byłyby mylące.
Nikt nie będzie sprawdzać czy mag ma przy sobie scrolla.
Ogólnie zdrowy rozsądek - jak zwykle

Wiadomo, że nie chodzi o magiczne przedmioty, ale a zwykłe wyposażenie. No ale jeśli będzie tak jak mówisz to oczywiście w porządku.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- swieta_barbara
- habydysz
Podręcznik armijny i rozpę trzeba mieć wydruki czy wystarczy cyfrowo?
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Zapytam wprost. Ile pkt dostanie armia evera ? Nie to żeby mnie bardzo interesował jego wynik. Po prostu jest to doskonały przykład do oceny.
Masz tam jeźdźców na muchach jako dragonogry. Jubbery z bestii jako spawny. W sumie wszystko pacniete ale umiejętności modelarskich tam za dużo nie ma
Masz tam jeźdźców na muchach jako dragonogry. Jubbery z bestii jako spawny. W sumie wszystko pacniete ale umiejętności modelarskich tam za dużo nie ma
- Big Boss M.
- Falubaz
Grałem z armią Evera i uważam że nie jest źle, da się bez problemu rozróżnić poszczególne modele, jest spójnie pomalowana i raczej poza wysywigiem nie ma się do czego doczepić, takie jest moje zdanie. Myślę że jest całkiem sporo armii które prezentują gorszy poziom.
Przypomnę tylko że gramy w t9a, grę modelarsko agnostyczną. Imo to znaczy że jak ktoś chce sobie wziąć np modele typowe dla skavenów, postawić je na większe podstawki i zrobić z tego armię demonów to jak najbardziej może, pod warunkiem że da się odróżnić od siebie konkretne unity :pShakin' Dudi pisze: ↑13 mar 2022, o 13:13 Masz tam jeźdźców na muchach jako dragonogry. Jubbery z bestii jako spawny. W sumie wszystko pacniete ale umiejętności modelarskich tam za dużo nie ma

-
- Plewa
Kompletnie nie rozumiem czemu używanie jeźdźców na muchach jako feldraki to jakiś problem. Druga sprawa - uważam, że napisanie o czyjejś armii, że "umiejętności modelarskich tam za dużo nie ma" to po prostu chamstwo. Może ktoś sam maluje od niedawna, może się uczy, może nie chce wydawać kasy na profesjonalne malowanie.Shakin' Dudi pisze: ↑13 mar 2022, o 13:13 Zapytam wprost. Ile pkt dostanie armia evera ? Nie to żeby mnie bardzo interesował jego wynik. Po prostu jest to doskonały przykład do oceny.