Zaburzenie rownowagi rankingu ligi

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ad. p.s. takie polaczenie rodzi duzo problemów technicznych (sala + ilosc stołów)
Obrazek

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Dla mnie za DMP - masterem przemawia lokalizacja ;) W Wawie mozna bylo mu zabrac range master, te 200 osob by pewnie i tak przyjechalo. W Zielonej Gorze, wolalbym tego nie sprawdzac ;)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

lith pisze:Dla mnie za DMP - masterem przemawia lokalizacja ;) W Wawie mozna bylo mu zabrac range master, te 200 osob by pewnie i tak przyjechalo. W Zielonej Gorze, wolalbym tego nie sprawdzac ;)
gadanie... dmp to dmp - najwazniejszy turniej w roku.
ta teza jest niepodwazalna.
frekwencja i tak bedzie maxymalna.
jak dla mnie- to turniej poza liga.

ps. - jakos chlopaki z Zielonej gory na dmp jezdza :-)

pozdrwaim
Furion

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Lith bardzo śmieszne mam wrażenie ,że jakoś ta Warszawa ludzi odstrasza nie przyciąga . Przykłady : Tropik , Bazyliszek , Wi (w tamtym roku ) . Zielona Góra jest ok , stoły przyjadą pewnie z Gorzowa i z Poznania , sala będzie zajebista wiem bo byłem i widziałem gdzie w tym roku Polcon będzie . :D
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

DMP masterem być nie powinno.
liczą się i tak max pierwsze miejsca 1 i 2. a reszta w ramach ciśniecia się w rankingu i tak lepsze punkty bedzie miała za inne mastery. Ten turniej to ma być rywalizacja drużynm klubów. Do tego jeszcze dojdzie cudaczny sposób punktowania :wink: a po co komu dmp jako master. Jest to jedyny turniej na taka skale w polsce gdzie oprócz tego co dzieje sie na stole liczy sioę dobór armii graczy i przeciwników. Z tego co pamietam to liga ma wskazać (teoretycznie) najlepszych graczy w Polsce. Niech DMP bedzie czymś takim jeżeli chodzi o kluby.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Oskar pisze:Zielona Góra jest ok , stoły przyjadą pewnie z Gorzowa i z Poznania , sala będzie zajebista wiem bo byłem i widziałem gdzie w tym roku Polcon będzie . :D
Wreszcie się wypowiedział ktoś kto ZG zna nie tylko ze słyszenia ;)

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Oskar pisze:Lith bardzo śmieszne mam wrażenie ,że jakoś ta Warszawa ludzi odstrasza nie przyciąga . Przykłady : Tropik , Bazyliszek , Wi (w tamtym roku )
Chyba zbyt pochopne wnioski. Chodzi raczej o zasady turniejów. A za ten Tropik = Warszawa to niektórzy się mogą obrazić ;)
Zielona Góra jest ok , stoły przyjadą pewnie z Gorzowa i z Poznania , sala będzie zajebista wiem bo byłem i widziałem gdzie w tym roku Polcon będzie . :D
Tylko, że białystok będzie tam np. tydzień jechał (ale to akurat ostre chłopaki to się zepną i dojadą... w końcu w gorzowie też byli)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

DMP czy w Wwa czy w ZG powinien i raczej bedzie Masterem. Nie widze przeciwskazan.

NIe spacza wynikow ligi... wystarczy luknac na pozycje w lidze naszego skladu... ja jestem 60 :)

Na przyszly sezon bedzie 10 masterow.. jak DMP nie bedzie masterem.. wowczas wyjdzie jakby 11 masterow.. w sezonie sa dwa martwe miesiace.. wiec wyjdzie tak, ze dmp bedzie w miesiacu gdzie jest inny master (Arena na tym ucierpiala w tym sezonie).

BTW :P Jak DMP nie bedzie masterem moze sie tak stac ze nie bedzie masterow w wwa i okolicy :P Tropik - brak frekwencji, Bazyliszek - brak frekwencji, a teraz zobaczymy jak WI (ktora ma niezly scisk GT, Master w Lublinie, Master w 3 miescie) - Mam nadzieje ze chłopakom z Inkwizytora uda sie z frekwencja.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

pingus pisze: Tylko, że białystok będzie tam np. tydzień jechał (ale to akurat ostre chłopaki to się zepną i dojadą... w końcu w gorzowie też byli)
I w Poznaniu, i w Krakowie, i na pomorzu i na Litwe teraz tez chcielismy jechac, ale tam chyba turniejow nie robia :(

Ale do Zielonej Góry, kurcze nie wiem. Mi sie ten pomysł nie podoba. Ale jak zrobi szafa tak bedzie. W koncu to on jest orgiem.

A co do Masterowatości DMP, to w sumie mi to wisi. Są argumenty za i przeciw. Albo zadecyduje sam organizator, albo zrobi glosowanie na LL i tez bedzie dobrze :)

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Tropik = Warszawa = skrót myślowy
Być może chodzi o zasady , ale przyjezdni frekwencją nie zachwycają po prostu ostatnio . Sam na pewno wpadne w tym roku na WI do wwa jak i na DMP do zg .

karlee zobaczysz jeszcze będziecie zachwyceni . :)
Beka na maxa

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Oskar, wyluzuj. Nie mam zamiaru obrazac Zielonej Gory, wyrazam tylko opinie, ze w przypadku eksperymentowania z DMP, a tym jest zmiana jego lokalizacji, trzeba starac sie przyciagnac, a nie odstraszyc graczy. Z Warszawa tez nie przesadzaj. Tropik - termin i format, Bazyliszek - termin i narbutta. IMO to dzialalo bardziej odstraszajaco niz Legionowska/Warszawska lokalizacja tych masterow ;)
Po wypowiedzi Szmaji jestem jednak spokojny o to, ze DMP bedzie masterem :)

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Spoko ja cały czas jestem wyluzowany do organizatorów z wwa też nic nie mam , na prawde :)
Beka na maxa

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Oskar pisze:Spoko ja cały czas jestem wyluzowany do organizatorów z wwa też nic nie mam , na prawde :)
No ja mam nadzieję :twisted:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

dmp MUSI byc masterem - ze wzgledu na prestiż, zajebistosc, zasady, obsadę, i za stu pięćdziesieciu innych powodów :)

Zielona Góra to całkiem niezła opcja ;) Tyle tylko że o ile przyjazd terenów z okolicy da się załatwić, o tyle dowóz stołów te 150 kilometrów to nie takie siup...

Co do masterowości - imho małe mastery są troskę z dupy wzięte i powinien byc jeden, max dwa, idea: DMP, max dwie parówki, max dwa tury na małe punkty, a resztę zapychamy dużymi singlami jest dobra.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Spoko Gorzow ma mnie niz 150km i postara sie zapewnic blaty, nawet i makiety jak bedzie potrzeba.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Wogóle do ligi powinny sie liczyc max dwa mastery parowe, moze byc ich wiecej, ale limit dwoch, albo jaki mały bonus dla wygranych singlowych nad parowymi w postaci nawet jednego pkt wiecej aby osoba ktora wygra 4 single miala przewage nad dwoma osobami ktore wygraja 4 parowe

pozdr

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

A co dopiero o DMP powiesz Crusaderze?
Boje sie pisac cokolwiek, zeby osoby z tegorocznej czolowki nie poczuly sie urazone - ale mozna byc naprawde srednim graczem i dzieki czterem przyjaciolom dostac mnostwo punktow za turniej.

Parowki az tak nie wplywaja na ranking (chociaz zgadzam sie ze wygranie singla powinno byc bardziej prestizowe)

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Jeżeli chodzi o DMP to jest to ciężka sprawa, jest to turniej z największym elementem strategicznym w roku i dzięki temu ze kazda runda ma 5 bitew statystyka się jest bardziej obecna niż w pojedynczych bitwach.
DMP nie moze wygrac druzyna ktora ma jednego wymiatacza i 4 kiepskich. Jeżeli się tak zdarzy to tamte 4 osoby beda miały jeden master wygrany a to defacto nic nie daje, bo z jednym wygranym masterem mozna nie byc w Top 20 nawet. Chyba powyzej Top10 ranking nie ma aż takiej wagi, zreszta kazdemu moze zalezec nawet na tym aby byc 200-setny a nie 202-gi.
DMP mogłoby się wliczac do limitu dwoch liczacych sie parowek, aby ci ewentualni 'kiepscy gracze' nie mieli trzech prezentowych masterow.

Podsumowując:
imho bez problemu 5 osob moze dostac pkt za wygranie mastera jakim jest DMP, jeżeli ktos z tej grupy nie umie grać to i tak wysoko nie bedzie
pozdro

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

TruePunk pisze:A co dopiero o DMP powiesz Crusaderze?
Boje sie pisac cokolwiek, zeby osoby z tegorocznej czolowki nie poczuly sie urazone - ale mozna byc naprawde srednim graczem i dzieki czterem przyjaciolom dostac mnostwo punktow za turniej.
w dupie byles, gowno widziales. zeby zdobyc dobre miejsce na DMP, w druzynie musi byc 5 dobrych graczy - 4+sredniak sie nie przecisnie i tyle.

DMP masterem byc musi, ja osobiscie uwazam ze powinno byc w warszawie, ale jak bedzie w ZG to tez dobrze - byle w pazdzierniku!
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

dzieki czterem przyjaciolom dostac mnostwo punktow za turniej.

Parowki az tak nie wplywaja na ranking
To w parówkach wystarcza jeden dobry gracz, drugi może tylko piwo nosić i dostaje punkty za darmo.
W drużynówce nie ma mozliwości, że dwóch graczy nie robi nic, a reszta nadrabia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ