Zaburzenie rownowagi rankingu ligi
Moderator: swieta_barbara
gadanie... dmp to dmp - najwazniejszy turniej w roku.lith pisze:Dla mnie za DMP - masterem przemawia lokalizacja W Wawie mozna bylo mu zabrac range master, te 200 osob by pewnie i tak przyjechalo. W Zielonej Gorze, wolalbym tego nie sprawdzac
ta teza jest niepodwazalna.
frekwencja i tak bedzie maxymalna.
jak dla mnie- to turniej poza liga.
ps. - jakos chlopaki z Zielonej gory na dmp jezdza
pozdrwaim
Furion
Lith bardzo śmieszne mam wrażenie ,że jakoś ta Warszawa ludzi odstrasza nie przyciąga . Przykłady : Tropik , Bazyliszek , Wi (w tamtym roku ) . Zielona Góra jest ok , stoły przyjadą pewnie z Gorzowa i z Poznania , sala będzie zajebista wiem bo byłem i widziałem gdzie w tym roku Polcon będzie .
Beka na maxa
DMP masterem być nie powinno.
liczą się i tak max pierwsze miejsca 1 i 2. a reszta w ramach ciśniecia się w rankingu i tak lepsze punkty bedzie miała za inne mastery. Ten turniej to ma być rywalizacja drużynm klubów. Do tego jeszcze dojdzie cudaczny sposób punktowania a po co komu dmp jako master. Jest to jedyny turniej na taka skale w polsce gdzie oprócz tego co dzieje sie na stole liczy sioę dobór armii graczy i przeciwników. Z tego co pamietam to liga ma wskazać (teoretycznie) najlepszych graczy w Polsce. Niech DMP bedzie czymś takim jeżeli chodzi o kluby.
liczą się i tak max pierwsze miejsca 1 i 2. a reszta w ramach ciśniecia się w rankingu i tak lepsze punkty bedzie miała za inne mastery. Ten turniej to ma być rywalizacja drużynm klubów. Do tego jeszcze dojdzie cudaczny sposób punktowania a po co komu dmp jako master. Jest to jedyny turniej na taka skale w polsce gdzie oprócz tego co dzieje sie na stole liczy sioę dobór armii graczy i przeciwników. Z tego co pamietam to liga ma wskazać (teoretycznie) najlepszych graczy w Polsce. Niech DMP bedzie czymś takim jeżeli chodzi o kluby.
-
- Kretozord
Wreszcie się wypowiedział ktoś kto ZG zna nie tylko ze słyszeniaOskar pisze:Zielona Góra jest ok , stoły przyjadą pewnie z Gorzowa i z Poznania , sala będzie zajebista wiem bo byłem i widziałem gdzie w tym roku Polcon będzie .
Chyba zbyt pochopne wnioski. Chodzi raczej o zasady turniejów. A za ten Tropik = Warszawa to niektórzy się mogą obrazićOskar pisze:Lith bardzo śmieszne mam wrażenie ,że jakoś ta Warszawa ludzi odstrasza nie przyciąga . Przykłady : Tropik , Bazyliszek , Wi (w tamtym roku )
Tylko, że białystok będzie tam np. tydzień jechał (ale to akurat ostre chłopaki to się zepną i dojadą... w końcu w gorzowie też byli)Zielona Góra jest ok , stoły przyjadą pewnie z Gorzowa i z Poznania , sala będzie zajebista wiem bo byłem i widziałem gdzie w tym roku Polcon będzie .
DMP czy w Wwa czy w ZG powinien i raczej bedzie Masterem. Nie widze przeciwskazan.
NIe spacza wynikow ligi... wystarczy luknac na pozycje w lidze naszego skladu... ja jestem 60
Na przyszly sezon bedzie 10 masterow.. jak DMP nie bedzie masterem.. wowczas wyjdzie jakby 11 masterow.. w sezonie sa dwa martwe miesiace.. wiec wyjdzie tak, ze dmp bedzie w miesiacu gdzie jest inny master (Arena na tym ucierpiala w tym sezonie).
BTW Jak DMP nie bedzie masterem moze sie tak stac ze nie bedzie masterow w wwa i okolicy Tropik - brak frekwencji, Bazyliszek - brak frekwencji, a teraz zobaczymy jak WI (ktora ma niezly scisk GT, Master w Lublinie, Master w 3 miescie) - Mam nadzieje ze chłopakom z Inkwizytora uda sie z frekwencja.
NIe spacza wynikow ligi... wystarczy luknac na pozycje w lidze naszego skladu... ja jestem 60
Na przyszly sezon bedzie 10 masterow.. jak DMP nie bedzie masterem.. wowczas wyjdzie jakby 11 masterow.. w sezonie sa dwa martwe miesiace.. wiec wyjdzie tak, ze dmp bedzie w miesiacu gdzie jest inny master (Arena na tym ucierpiala w tym sezonie).
BTW Jak DMP nie bedzie masterem moze sie tak stac ze nie bedzie masterow w wwa i okolicy Tropik - brak frekwencji, Bazyliszek - brak frekwencji, a teraz zobaczymy jak WI (ktora ma niezly scisk GT, Master w Lublinie, Master w 3 miescie) - Mam nadzieje ze chłopakom z Inkwizytora uda sie z frekwencja.
I w Poznaniu, i w Krakowie, i na pomorzu i na Litwe teraz tez chcielismy jechac, ale tam chyba turniejow nie robiapingus pisze: Tylko, że białystok będzie tam np. tydzień jechał (ale to akurat ostre chłopaki to się zepną i dojadą... w końcu w gorzowie też byli)
Ale do Zielonej Góry, kurcze nie wiem. Mi sie ten pomysł nie podoba. Ale jak zrobi szafa tak bedzie. W koncu to on jest orgiem.
A co do Masterowatości DMP, to w sumie mi to wisi. Są argumenty za i przeciw. Albo zadecyduje sam organizator, albo zrobi glosowanie na LL i tez bedzie dobrze
Tropik = Warszawa = skrót myślowy
Być może chodzi o zasady , ale przyjezdni frekwencją nie zachwycają po prostu ostatnio . Sam na pewno wpadne w tym roku na WI do wwa jak i na DMP do zg .
karlee zobaczysz jeszcze będziecie zachwyceni .
Być może chodzi o zasady , ale przyjezdni frekwencją nie zachwycają po prostu ostatnio . Sam na pewno wpadne w tym roku na WI do wwa jak i na DMP do zg .
karlee zobaczysz jeszcze będziecie zachwyceni .
Beka na maxa
Oskar, wyluzuj. Nie mam zamiaru obrazac Zielonej Gory, wyrazam tylko opinie, ze w przypadku eksperymentowania z DMP, a tym jest zmiana jego lokalizacji, trzeba starac sie przyciagnac, a nie odstraszyc graczy. Z Warszawa tez nie przesadzaj. Tropik - termin i format, Bazyliszek - termin i narbutta. IMO to dzialalo bardziej odstraszajaco niz Legionowska/Warszawska lokalizacja tych masterow
Po wypowiedzi Szmaji jestem jednak spokojny o to, ze DMP bedzie masterem
Po wypowiedzi Szmaji jestem jednak spokojny o to, ze DMP bedzie masterem
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
dmp MUSI byc masterem - ze wzgledu na prestiż, zajebistosc, zasady, obsadę, i za stu pięćdziesieciu innych powodów
Zielona Góra to całkiem niezła opcja Tyle tylko że o ile przyjazd terenów z okolicy da się załatwić, o tyle dowóz stołów te 150 kilometrów to nie takie siup...
Co do masterowości - imho małe mastery są troskę z dupy wzięte i powinien byc jeden, max dwa, idea: DMP, max dwie parówki, max dwa tury na małe punkty, a resztę zapychamy dużymi singlami jest dobra.
Zielona Góra to całkiem niezła opcja Tyle tylko że o ile przyjazd terenów z okolicy da się załatwić, o tyle dowóz stołów te 150 kilometrów to nie takie siup...
Co do masterowości - imho małe mastery są troskę z dupy wzięte i powinien byc jeden, max dwa, idea: DMP, max dwie parówki, max dwa tury na małe punkty, a resztę zapychamy dużymi singlami jest dobra.
Wogóle do ligi powinny sie liczyc max dwa mastery parowe, moze byc ich wiecej, ale limit dwoch, albo jaki mały bonus dla wygranych singlowych nad parowymi w postaci nawet jednego pkt wiecej aby osoba ktora wygra 4 single miala przewage nad dwoma osobami ktore wygraja 4 parowe
pozdr
pozdr
A co dopiero o DMP powiesz Crusaderze?
Boje sie pisac cokolwiek, zeby osoby z tegorocznej czolowki nie poczuly sie urazone - ale mozna byc naprawde srednim graczem i dzieki czterem przyjaciolom dostac mnostwo punktow za turniej.
Parowki az tak nie wplywaja na ranking (chociaz zgadzam sie ze wygranie singla powinno byc bardziej prestizowe)
Boje sie pisac cokolwiek, zeby osoby z tegorocznej czolowki nie poczuly sie urazone - ale mozna byc naprawde srednim graczem i dzieki czterem przyjaciolom dostac mnostwo punktow za turniej.
Parowki az tak nie wplywaja na ranking (chociaz zgadzam sie ze wygranie singla powinno byc bardziej prestizowe)
Jeżeli chodzi o DMP to jest to ciężka sprawa, jest to turniej z największym elementem strategicznym w roku i dzięki temu ze kazda runda ma 5 bitew statystyka się jest bardziej obecna niż w pojedynczych bitwach.
DMP nie moze wygrac druzyna ktora ma jednego wymiatacza i 4 kiepskich. Jeżeli się tak zdarzy to tamte 4 osoby beda miały jeden master wygrany a to defacto nic nie daje, bo z jednym wygranym masterem mozna nie byc w Top 20 nawet. Chyba powyzej Top10 ranking nie ma aż takiej wagi, zreszta kazdemu moze zalezec nawet na tym aby byc 200-setny a nie 202-gi.
DMP mogłoby się wliczac do limitu dwoch liczacych sie parowek, aby ci ewentualni 'kiepscy gracze' nie mieli trzech prezentowych masterow.
Podsumowując:
imho bez problemu 5 osob moze dostac pkt za wygranie mastera jakim jest DMP, jeżeli ktos z tej grupy nie umie grać to i tak wysoko nie bedzie
pozdro
DMP nie moze wygrac druzyna ktora ma jednego wymiatacza i 4 kiepskich. Jeżeli się tak zdarzy to tamte 4 osoby beda miały jeden master wygrany a to defacto nic nie daje, bo z jednym wygranym masterem mozna nie byc w Top 20 nawet. Chyba powyzej Top10 ranking nie ma aż takiej wagi, zreszta kazdemu moze zalezec nawet na tym aby byc 200-setny a nie 202-gi.
DMP mogłoby się wliczac do limitu dwoch liczacych sie parowek, aby ci ewentualni 'kiepscy gracze' nie mieli trzech prezentowych masterow.
Podsumowując:
imho bez problemu 5 osob moze dostac pkt za wygranie mastera jakim jest DMP, jeżeli ktos z tej grupy nie umie grać to i tak wysoko nie bedzie
pozdro
w dupie byles, gowno widziales. zeby zdobyc dobre miejsce na DMP, w druzynie musi byc 5 dobrych graczy - 4+sredniak sie nie przecisnie i tyle.TruePunk pisze:A co dopiero o DMP powiesz Crusaderze?
DMP masterem byc musi, ja osobiscie uwazam ze powinno byc w warszawie, ale jak bedzie w ZG to tez dobrze - byle w pazdzierniku!
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
To w parówkach wystarcza jeden dobry gracz, drugi może tylko piwo nosić i dostaje punkty za darmo.dzieki czterem przyjaciolom dostac mnostwo punktow za turniej.
Parowki az tak nie wplywaja na ranking
W drużynówce nie ma mozliwości, że dwóch graczy nie robi nic, a reszta nadrabia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.